Germania nu vrea unirea Basarabiei cu România: Semnalul clar pe care l-a dat Președintele Iohannis

 

Pe 27 martie 2018, România sărbătorea centenarul revenirii Basarabiei la Patria Mamă, iar Parlamentul ținea o ședință solemnă pentru a aniversa acel moment istoric. Ședința solemnă a Parlamentului a reunit toate personalitățile prezentului, de la Președintele Academiei la Patriarhul Bisericii Ortodoxe, dar și pe foștii președinți ai țării, pe reprezentanții Casei Regale, pe liderii tuturor cultelor religioase recunoscute.

De la aniversarea Unirii Basarabiei cu România a lipsit o singură persoană: chiar Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Acesta nu a motivat explicit absența, limitându-se să puncteze faptul că preferă „acţiuni concrete şi este mai puțin important să avem discursuri bombastice într-un ton populist-electoralist”.

Peste doar doi ani, pe 5 octombrie 2020, în plină pandemie în care românii experimentează îngrădiri ale libertăților personale fără precedent în ultimele trei decade, Președintele României s-a dus în persoană să sărbătorească Ziua Unității Germane, eveniment organizat de Ambasada Berlinului de la București.

În mesajul său, Președintele a reiterat că România rămâne un „partener apropiat” pentru Germania în consolidarea „proiectului european”, acesta fiind termenul prin care se definește de fapt realizarea unei Europe federale.

De altfel, în scurtul mesaj pe care l-a trimis acum doi ani, cu ocazia Centenarului Unirii Basarabiei cu Țara, Klaus Iohannis a reiterat că parteneriatul strategic dintre București și Chișinău are ca obiectiv „integrarea europeană a Republicii Moldova”, nicidecum (re)unirea. Iohannis a mai spus atunci că România este necesar să fie „un exemplu de națiune angajată în proiectul european”.

„România nu are ca obiectiv reunirea cu Basarabia. România ignoră cu desăvârșire opțiunea unionistă și boicotează politicienii unioniști de la Chișinău. Am avut curiozitatea să îi întreb aproape pe toți politicienii noștri importanți de ce ignoră reunificarea cu Basarabia și toți mi-au răspuns la fel: «Nu vrea Germania!». Nu îmi mai rămâne decât să pun două întrebări:
– Dar a spus vreodată România Germaniei că își dorește reunirea cu Basarabia?
– Dar a spus vreodată România basarabenilor că își dorește reunirea cu Basarabia?”, scria prof. Petrișor Peiu în articolul „80 de ani fără Basarabia. Între interesul național și ascultarea față de Berlin”.

Citiți și:

EXPLOZIV! Ce document au ascuns politicienii români în ultimii 25 de ani. Americanii au vrut Moldova lângă România

Dezmembrarea ce urmează a României – o ţintă vicleană, nebănuită a mafiei internaţionale! 
Academicianul Bogdan C. Simionescu: «Este necesar să ne recâștigăm demnitatea!»

 

yogaesoteric
15 decembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More