Globaliștii vor al Treilea Război Mondial – Europa se pregătește?

Cu doar câteva săptămâni înainte de inaugurarea oficială a lui Donald Trump ca președinte al SUA, pe 20 ianuarie 2025, globaliștii par tot mai disperați să declanșeze un război cu Rusia, după cum a avertizat recent și Călin Georgescu în emisiunea Ancăi Alexandrescu.

O cunoscută publicație a sistemului globalist, Newsweek, preluată de G4Media și Digi24, titrează „Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial”, publicând un text lung despre cum fac pregătiri țările europene care au oferit sprijin militar substanțial Ucrainei. Vă punem la dispoziție un Ghid de supraviețuire în caz de război, în limba română. Spicuim mai jos câteva fragmente din analiza Newsweek, care a fost preluată și de Ziuanews.ro.

**********

Cu un vârtej de avertismente lansate cu privire la un posibil război cu Rusia, în câțiva ani, membrii europeni ai NATO au început deja să pună bazele pentru apărare, în cazul în care trupele ruse ar pune piciorul pe teritoriul alianței.

Rusia se pregătește pentru un război cu Occidentul”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, la sfârșitul lunii noiembrie.

Dar nu este probabil să fie un atac la scară largă pe teritoriul NATO”, a avertizat șeful serviciilor de informații. „Moscova ar putea opta pentru o incursiune limitată sau pentru a-și îmbunătăți tacticile de război hibrid pentru a sonda determinarea alianței”, a spus Kahl.

NATO încearcă să se pregătească pentru ambele scenarii: un război total și tehnici mai puțin evidente menite să submineze stabilitatea în țările membre ale alianței.

Andrius Kubilius, comisarul Uniunii Europene pentru apărare, a declarat în septembrie că miniștrii Apărării și comandanții NATO „sunt de acord că [președintele rus] Vladimir Putin ar putea fi pregătit pentru o confruntare cu NATO și UE în șase până la opt ani”.

Dacă luăm în serios aceste evaluări, atunci acesta este momentul să ne pregătim în mod corespunzător și timpul este scurt”, a declarat Kubilius, fost prim-ministru lituanian, agenției de presă Reuters. „Asta înseamnă că este necesar să luăm decizii rapide și ambițioase”.

În Europa, NATO se străduiește acum pentru creșterea cheltuielilor pentru apărare cu peste două procente din PIB solicitate – dar neaplicate – de către alianță. Multe țări au rămas din punct de vedere istoric cu mult sub acest punct de referință în deceniile de la sfârșitul Războiului Rece.

Un înalt oficial militar al NATO, amiralul Rob Bauer, a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că industria militară „este necesar să fie pregătită pentru un scenariu de război și să își ajusteze liniile de producție și distribuție în consecință”.

Deși armata poate fi cea care câștigă bătăliile, economiile sunt cele care câștigă războaiele”, a spus Bauer.

Deja există semne vizibile de pregătire în întreaga Europă, chiar stridente în țările cele mai apropiate de granițele Rusiei.

Președintele sârb Aleksandar Vučić a declarat în iulie că NATO „nu este pregătită acum” pentru un posibil război cu Rusia, dar că „va fi gata” în viitor.

Ei se pregătesc deja pentru un conflict cu Federația Rusă și se pregătesc mult mai repede decât și-ar dori unii oameni să vadă, în toate sensurile”, a declarat el televiziunii sârbe, a relatat presa de stat rusă.

Germania a început să elaboreze planuri pentru modul în care Berlinul ar proteja clădirile și instalațiile importante în cazul unui atac și modul în care Germania ar fi un canal pentru sute de mii de soldați care să se îndrepte spre est în Europa, a scris cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung în noiembrie.

Prima schiță a documentului de strategie, intitulată Operationsplan Deutschland, are 1.000 de pagini, a relatat ziarul.

Cele trei state baltice Letonia, Lituania și Estonia au semnat un acord în luna ianuarie a acestui an pentru a consolida protecția de-a lungul granițelor lor terestre cu Rusia și Belarus.

Mai la sud, spre Kaliningrad și Belarus, Polonia a început construcția a ceea ce a numit „Scutul său de Est”, la un cost de peste 2,5 miliarde de dolari, descris de Varșovia drept „cea mai mare operațiune de întărire a graniței de est a Poloniei, flancul estic al NATO, din 1945”.

Pregătirile nu sunt doar militare, sunt și civile. La mijlocul lunii noiembrie, cel mai nou membru al NATO, Suedia, a publicat o broșură despre care spunea că i-a ajutat pe rezidenții țării să „învețe cum să se pregătească și să acționeze în caz de criză sau război”. Broșura subliniază ce ar însemna o stare de alertă crescută, modul în care fiecare locuitor s-ar implica într-un efort de război și cum sună diferite sirene.

Norvegia, de asemenea, a publicat un pliant despre cum să se abordeze „vremea extremă, pandemiile, accidentele, sabotajele și, în cel mai rău caz, actele de război”.

Finlanda are ghiduri disponibile public despre cum se pregătește pentru „cea mai mare amenințare posibilă, războiul”.

În țările baltice, Agnė Bilotaitė, ministrul de Interne al Lituaniei, a declarat în septembrie că fiecare dintre autoritățile locale ale țării este necesar să întocmească rapid planuri de evacuare care sunt „gata” să fie puse în mișcare. Bilotaitė a declarat în octombrie că Vilnius va cheltui 12 miliarde de euro în 2025 pentru instalarea și modernizarea adăposturilor.

Guvernul Germaniei a spus, de asemenea, că întocmește o listă de adăposturi anti-bombe care vor fi disponibile cetățenilor, pentru a vedea unde este cel mai apropiat adăpost.

În timp ce Polonia, statele baltice, Finlanda și Suedia, precum și România, care se învecinează cu vestul Ucrainei, și-au sporit semnificativ investițiile în apărare, Europa de Vest rămâne în urmă.

Regatul Unit s-a angajat să crească cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB. Franța este pe cale să atingă ținta NATO de 2% în acest an, la fel ca Germania.

Cheltuielile pentru apărare ale Estoniei se situează la aproximativ 3,4% din PIB, cu intenții de a crește acest procent la 3,7% până în 2026. Lituania a declarat în martie că va crește cheltuielile pentru apărare la 3% din 2025, iar ministrul său al Apărării a sugerat și atingerea a 4%, pentru finanțarea de noi apărări antiaeriene cu rază lungă de acțiune și alte echipamente. Polonia a spus că va cheltui 5% din PIB pentru armată în 2025, subliniază Newsweek.

Citiți și:
Guvernul nu se mai ferește. Sunt pregătite de război căile ferate române
Suedia și Finlanda își îndeamnă cetățenii să se pregătească pentru război. Au fost trimise 5 milioane de broșuri

 

yogaesoteric
19 decembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More