Emilian Imbri despre ‘superbul’ vaccin: Nu vă faceți iluzii că vaccinul vă salvează total de la boală!

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București, a povestit la Digi24 propria sa experiență cu vaccinul, mărturisind că a fost ușor dezamăgit că nu a avut reacții mai „zgomotoase”, precum colegii săi mai tineri, și s-a temut că nu-i funcționează imunitatea. Curios să vadă efectele, Imbri şi-a făcut şi o dozare de anticorpi. Rezultatul a fost dezamăgitor, situându-se la un nivel 9 – 9,5, comparativ cu 60 – 70 la cât au ajuns colegii săi.

Dr. Imbri a ținut să mai atenționeze într-o privință: „Nu vă faceți iluzii că vaccinul vă salvează să vă îmbolnăviți!” Și a adus în acest sens alte exemple din experiența colegilor săi:

Eu am colegi aici care s-au pozitivat după prima doză, la două zile, și au făcut boala. E firesc, vaccinul nu te apără de a te îmbolnăvi, deci, aceeași figură: mască și așa mai departe. Am avut și un coleg care a fost așa de liniștit și a zis: gata, acum sunt fericit, am pus armura pe mine, nu mai vine virusul! S-a pozitivat la două zile de la rapel, dacă vă vine să credeți, și stătea și el mirat cum de a fost posibilă treaba asta. Da, este posibil și nu trebuie să ne mire. Paza bună este și vaccinul, dar paza bună este și să te ferești să te îmbolnăvești”, a punctat Emilian Imbri.

Aşadar, fie că te vaccinezi, fie că nu te vaccinezi, tot cu mască, tot la distanţă…
După cum anunţase deja Emilian Imbri, ca să fim pregătiţi:

După ce mă voi vaccina, voi purta în continuare masca, nu vreau să creadă oamenii că îi păcălesc

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală a declarat, la Radio România Actualități, că va purta masca și după vaccinare, păstrând totodată distanța socială, precizând că în prezent nu se știe cu exactitate cât durează imunitatea asigurată de vaccinare.

În momentul de faţă nu ştim foarte clar totuşi cât va fi sau cât va dura această imunitate. Vedeţi că nici imunitatea naturală, câştigată după boală nu este foarte clar şi foarte limpede cât ar dura, câteva luni, patru luni, cinci luni, şase luni, vedeţi că încă nu s-au făcut publice date despre eventuale reîmbolnăviri, nu se cunoaşte încă în România un număr de persoane care s-ar fi reîmbolnăvit ca să putem să aflăm sau să ne dăm seama cam după cât timp şi în ce condiţii şi care sunt factorii care, să spunem, favorizează o reîmbolnăvire după o boală de genul ăsta.

Ca atare, nici despre vaccin, că spun cei care l-au creat că ar fi vorba de cinci, şase luni de zile sau că mai mult oricum decât imunitatea obţinută natural, vom vedea, practic vom vedea”, a spus dr. Emilian Imbri, la Radio România Actualități.

El a anunțat că va purta mască și va păstra distanța socială și după vaccinare.
Să ştiţi că eu personal după ce mă voi vaccina nu o să renunţ la mască şi voi purta în continuare masca şi nu vreau să creadă lumea că îi păcălesc. Sigur, o voi purta şi după ce fac rapelul, la 21 de zile, deci practic când în mod normal o să fiu sigur şi o sa mă testez să văd dacă am anticorpi, şi dacă am anticorpi, aş prefera totuşi, mă simt mai în siguranţă să port mască, şi să ştiţi că, încet, încet, te obişnuieşti să trăieşti mai la 2 metri distanţă de cei din jurul tău”, a precizat managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Potrivit acestuia, așa cum se face vaccin în fiecare an împotriva gripei, așa o să fie și în cazul coronavirusului.
Gândiţi-vă că avem o multitudine de virusuri şi diverse forme de gripe sezoniere autohtone şi internaţionale, poftim, care circulă de ani de zile, de când ne-am născut noi ne ocupăm de a ne împrieteni sau a ne certa cu astfel de fenomene şi de virusuri bineînţeles, şi pentru care s-au făcut deja vaccinări.
Deci faptul că facem, şi vă întreb, dar nu îmi răspundeţi, deci faceţi în fiecare an bănuiesc vaccinul împotriva gripei. Eu cel puţin îl fac, împreună cu colegii mei de-aici, în fiecare an facem vaccinul împotriva gripei. De ce îl facem în fiecare an? Să ne ferim din timp de gripa din anul respectiv. Sigur, probabil că în foarte scurt timp, cum spunea un domn, ieri, în timpul unei emisiuni, în foarte scurt timp ne vom vaccina în fiecare an sau poate de două ori pe an la început împotriva acestei gripe, acestei infecţii, iertaţi-mă
”, a explicat dr. Emilian Imbri, potrivit sursei citate.

Deci concluzia pe care o putem trage este că mai degrabă vaccinul nu oferă nicio protecţie împotriva coronavirusului, dacă în continuare este nevoie să ne supunem la restricţii dezumanizante, a căror eficacitate nu a fost probată ştiinţific. Ceea ce este însă sigur, este că în timp ce buzunarele Big Pharma se burduşesc, vaccinaţii se expun unor riscuri grave, asupra cărora au atras atenţia numeroşi medici integri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More