A fost finalizată ancheta cerută de Ministrul Justiţiei în cazul Gregorian Bivolaru


de Crina Calek

 

Anchetarea modului in care au fost instrumentate cazul MISA şi Gregorian Bivolaru, cerută Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de ministrul Justiţiei, Monica Macovei, a fost finalizată. Anunţul a fost făcut de preşedintele CSM, Iulian Gâlcă, în finalul şedinţei forului de conducere al instituţiei de miercuri, 1 februarie. A fost amânată, însă, discutarea acestui subiect în plen până săptămâna următoare. Conducerea CSM a programat o întâlnire consacrată doar subiectului MISA. Membrii CSM se vor întâlni marţi 7 februarie, la ora 10 şi timp de două ore vor studia rezultatele anchetei, după care o vor discuta.    

Monica Macovei a cerut CSM, după ce Gregorian Bivolaru a primit azil în Suedia, o anchetă pentru a se verifica dacă procurorii care s-au ocupat acest caz au respectat procedurile. „Azi dimineaţă s-a finalizat ancheta în cazul MISA. A fost prea târziu să o punem pe ordinea de zi”, a declarat preşedintele CSM. Acesta a mărturisit că nu ştie care sunt rezultatele anchetei „stufoase”, care se află în plicuri sigilate. S-a vorbit cu teamă despre posibilitatea ca rezultatele acestei anchete să „răsufle” în presă înainte de a fi discutate de membrii CSM. Monica Macovei a propus chiar ca acest subiect să se discute cât mai curând. „S-a promis oficialilor suedezi şi celor europeni că până în 30 ianuarie ancheta va fi finalizată. Am înţeles că acum e gata, dar poate că nu ar fi cazul să mai amânăm mult oferirea acestor rezultate”, a punctat Macovei. Procurorul general al României, Ilie Botoş, a anunţat că se va abţine de la vreo poziţie în acest caz pentru a nu crea discuţii, dat fiind că el a fost şeful direct al magistraţilor care au instrumentat dosarul. Aceeaşi poziţie a luat-o şi procurorul Liviu Dascălu, care a precizat că nu a avut nici o legătură cu acest caz, exceptând faptul că este colegul celor anchetaţi. După mai multe discuţii referitoare la data când se va discuta acest caz, s-a stabilit că rezultatele anchetei vor fi făcute publice într-o şedinţă ce va avea loc marţi, 7 februarie.   

yogaesoteric
1 februarie 2006

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More