A sosit vremea MASEI CRITICE!

Când simt că-mi pierd speranţa, îmi aduc aminte că de-a lungul istoriei calea dreptăţii şi a iubirii a învins întodeauna. Există tirani şi criminali ce pentru un timp pot părea invincibili dar până la urmă se prăbuşesc. Gândiţi-vă la asta, ÎNTOTDEAUNA!


Mahatma GandhiMarea majoritate a celor ce folosesc Internet-ul ca sursă de informare au fost cuprinşi de supărare aflând rezultatele primului tur al alegerilor. Forumurile de discuţii au fost asaltate de of-urile celor care au găsit pe această cale o modalitate de a-şi revărsa necazul. Expresiile de genul “aşa ne trebuie!”, “ne merităm conducătorii!”, “românii sunt nişte beţivi şi nişte indolenţi, de-aia n-au votat!” sau “de vină sunt ţăranii care iar au fost cumpăraţi şi manipulaţi!” pot fi găsite din abundenţă. Partea tragi-comică a acestor “dueluri verbale” este că, aşa cum mulţi forumişti şi-au dat seama, ei se aflau cu toţii în aceeaşi tabără: contra puterii. Acesta este faptul care ne-a determinat să scriem aceste rânduri: deşi noi toţi “internauţii”, care căutăm alte informaţii decât cele prefabricate, suntem în aceeaşi tabără, încă nu ne-am gîndit să ne folosim de puterea de care dispunem.Să definim situaţia actuală cât mai limpede: PSD şi Adrian Năstase se agaţă cu disperare de putere folosind fără nici un scrupul toate mijloacele de care dispun: frauda, manipularea, minciuna, dezinformarea, şantajul, etc. pentru a nu-şi pierde scaunele. După încrâncenarea cu care îşi apără privilegiile, obţinute nu tocmai pe o cale cinstită, putem înţelege cu toţii CÂT DE MARE ESTE DE FAPT ÎN ACESTE MOMENTE MIZA!Gândiţi-vă bine: disperarea lor este datorată fricii că dacă acum vor “cădea” nu numai că-şi vor pierde funcţiile aducătoare de profituri băneşti şi putere de influenţă. Ei sunt îngroziţi de perspectiva sumbră că este posibil să-şi piardă iluzia că sunt ca nişte “stăpâni de sclavi”! Evident, rolul sclavilor ne este rezervat nouă, cei care “de bunăvoie“ ne oferim (prin impozite, taxe, supra-impozite şi supra-taxe) rodul muncii noastre acestor paraziţi şmecheri “ce ne conduc” şi care se auto-intitulează oameni politici. Adică, ei sunt convinşi că singura lor meserie este politica şi şi-au ales-o pe viaţă! Vorba domnului Iliescu: “Orice aţi zice voi, eu voi ieşi din politică numai cu picioarele înainte!” Dar chiar dacă ei s-au făcut stăpânii urnelor, furând votul poporului român, nu înseamnă că sunt şi stăpânii noştri!Putem extrapola în plan social termenul de masă critică din fizică şi chimie. Acolo, se defineşte masa critică prin cantitatea de, să spunem, substanţă care declanşează o anumită reacţie. În plan social putem spune că atunci când MASA CRITICĂ este atinsă, voinţa unui popor care dispune de un nucleu solidar şi unit este INEXPUGNABILĂ. Un astfel de moment decisiv este iminent pentru această ţară şi poporul ei. Considerăm că, aşa cum forumiştii de pe Internet şi unii ziarişti curajoşi o dovedesc prin vorbele lor, a sosit vremea masei critice!Români, masa critică a fost atinsă, dar noi nu ne dăm seama!


Masa critică este acel grup-nucleu de oameni, indiferent de vârstă sau profesie, care care prin forţa unităţii şi solidarităţii lor de opinie pot modifica în bine destinul şi cursul vieţii unui neam. Şi asta indiferent de cum şi câţi şi-ar da votul puterii! Facem aici aluzie la opinia multor “nefericiţi” care îi blamau din greu pe ţărani. Dar, să nu uităm, REVOLUŢIILE S-AU FĂCUT ÎNTODEAUNA LA ORAŞ! Cei de la ţară, oamenii simpli, slab informaţi, au suficientă umilinţă să accepte fără supărare că ei trebuie întotdeauna să se ia după direcţia trasată de cei de la oraş. Aşa a fost şi în decembrie ’89. Noi, cei de la oraş – legaţi la Internet – trebuie acum să evidenţiem acest fapt: masa critică a celor ce doresc modificarea destinului acestei ţări a fost atinsă! Nu avem decât să facem acest lucru cât mai evident pentru noi toţi şi forţa noastră se va amplifica, prin efect de avalanşă, atât de mult încât nimic nu ne va mai putea sta în cale!


Vom putea deveni astfel “membrii celui mai puternic partid” fără carnete sau cotizaţii, fără ideologie politică şi sloganuri. Chiar dacă, aşa cum o arată de slaba participare la vot, noi românii ne-am săturat de politică, vom dovedi guvernanţilor şi ne-o vom dovedi şi nouă înşine că niciodată nu ne-am săturat de bine şi de libertate.TOŢI ROMÂNII TREBUIE SĂ AFLE CĂ DEŢINÂND PUTEREA MASEI CRITICE EI DEŢIN PUTEREA REFERENDUMULUI POPULAR! ACEASTĂ PUTERE NU NUMAI CĂ POATE SCHIMBA ORICE GUVERN, DAR POATE SCHIMBA ŞI TOATE LEGILE, CHIAR ŞI CONSTITUŢIA!Când vom manifesta pe faţă această putere ne vom simţi din nou aşa cum ne-am simţit cu toţii în primele zile de după Crăciunul lui ’89: liberi, încrezători, fericiţi şi cu inima plină de recunoştinţă pentru miracolul nesperat al scăpării de tiranie. Iar de data aceasta nu va mai fi doar o stare minunată ce ne-a luat prin surprindere, dar a trecut repede, ci va fi starea noastră de fapt, starea pe care noi cei ce formăm masa critică a acestui popor ne-o dorim atât nouă cât şi tuturor românilor!Aşa să ne ajute Dumnezeu!


6 decembrie 2004

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More