Academician Ioan Aurel Pop: „Cei care vorbesc pe linia cursului sunt lăudați și promovați, cei care tac sunt mustrați și monitorizați”

Un prieten vechi, încă profesor la o universitate americană de prestigiu, îmi spune că în instituția lui s-au introdus anumite cursuri obligatorii pentru profesori, pe lângă cele cvasi-facultative pentru studenți.

Să mă explic: 70-80 de cadre didactice din departament / facultate se strâng săptămânal într-un amfiteatru, unde li se predă o materie numită Inclusion, pe românește „Includere”. În cadrul acestor cursuri, lectori foarte bine instruiți, de regulă și foarte tineri, vin cu toată dotarea modernă necesară și țin teoria „corectitudinii politice”.

De exemplu, într-o prelegere recentă, li s-a vorbit „studenților” – unii „studenți” fiind profesori, în vârstă de 60-70 de ani – despre panourile de afișaj (reclamă) de pe marginea autostrăzilor și drumurilor în general, cu imagini ilustrative. Un astfel de panou uriaș arăta două mâini expresive, care țineau un nou născut; „profesorul” a teoretizat simbolul cuprins în acea reprezentare și a impus ca, dacă mâinile sunt albe, atunci pruncul este obligatoriu să fie negru sau ca, dacă mâinile sunt negre, atunci mica făptură trebuie să fie galbenă și așa mai departe. De fapt, nu s-au folosit deloc numele culorilor, ci formulări perifrastice, fiindcă numele de „negru”, de exemplu, este „ofensiv” sau „jignitor”. S-a mai spus că mâinile respective nu trebuie unite cu un trup de femeie, deoarece maternitatea nu mai aparține doar femeii.

Altădată li s-a spus (impus) să dea copiilor, nepoților și strănepoților care se vor naște nume neutre (unisex), precum Addison, Madison sau Taylor, ca să nu aibă probleme când micuții își vor alege sexul.

Participanții la aceste cursuri sunt „monitorizați” foarte strict, li se face prezența și li se evaluează activitatea. Cei care vorbesc pe linia cursului sunt lăudați și promovați, cei care tac sunt mustrați și monitorizați, iar cei care ar îndrăzni să critice nu există, fiindcă ar risca să fie dați afară din universitate. Dar toți este necesar să asculte prelegerile cu religiozitate, să-și ia o mină meditativă și foarte serioasă, să nu glumească sau să emită ironii în legătură cu acele chestiuni considerate sacre.

M-am interesat și situația se confirmă în mai multe universități, deși nu are aceeași intensitate și nu cuprinde aceleași forme peste tot.

Autor: Academician Ioan Aurel Pop

Citiți și:
O refugiată din Coreea de Nord e îngrozită de universitățile americane. „Nici în Coreea de Nord nu am văzut o asemenea spălare pe creier”
Guvernul britanic vrea să stopeze „cancel culture”, fenomenul promovat de stânga progresistă. Studenții și profesorii vor putea da în judecată universitățile care le interzic libertatea de exprimare

 

yogaesoteric
3 martie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More