Acțiuni de stopare a tehnologiei 5G în diferite țări – De ce nu sunt făcute teste asupra siguranţei acestei tehnologii?

 

O cantitate considerabilă de date ştiinţifice credibile ne avertizează asupra pericolelor frecvenţelor 5G şi există persoane care încep să ia atitudine împotriva acestor ameninţări la adresa sănătăţii şi siguranţei noastre. Cât de concrete şi evidente ar fi necesar să devină aceste ameninţări pentru ca toţi să ne unim şi să dobândim puterea de a transforma aceste iniţiative în modalităţi care sunt pe deplin sigure şi nu afectează sănătatea umană?

Căutarea de informaţii adevărate şi dobândirea unui discernământ adecvat sunt acum mai importante ca niciodată. În vremurile în care mass-media promovează doar agenda corporaţiilor şi agenţiile federale de reglementare ignoră complet un număr de îngrijorări reale pe care oamenii le exprimă din ce în ce mai tare, este timpul să acţionăm împreună. Dacă vom continua să creştem gradul de conştientizare şi să prezentăm informaţiile într-un mod credibil, curând va fi imposibil să mai fim ignoraţi şi rezultatul acestor eforturi va fi transformarea pe care o dorim.

Lansarea 5G este una dintre aceste îngrijorări, deoarece industria comunicaţiilor împreună cu politicienii complici şi mass-media principală încă nu vor să ia în considerare efectele nocive asupra sănătăţii pe care mulţi cercetători şi medici le-au documentat şi publicat în multe medii de informare serioase.

Mărturii ştiinţifice specifice

Una dintre zonele în care putem observa o drastică creştere a îmbolnăvirilor şi suferinţelor este domeniul neuropsihiatric. Un studiu intitulat „Câmpurile electromagnetice generate de microunde produc efecte neuropsihiatrice, inclusiv depresie, pe scară largăˮ („Microwave frequency electromagnetic fields (EMFs) produce widespread neuropsychiatric effects including depressionˮ), publicat în revista de specialitate Journal of Chemical Neuroanatomy, subliniază foarte clar acest aspect. Acesta este unul dintre miile de studii revizuite şi publicate care evidenţiază numeroase îngrijorări cu privire la acest tip de tehnologie.

Unele studii au evidenţiat corelaţii între utilizarea acestei tehnologii, chiar la o gamă de radiaţie mai mică decât 5G, şi reducerea calităţii spermei, apariţia cancerului şi a multor alte probleme de sănătate.

Dr. Martin L. Pall, profesor emerit de biochimie şi ştiinţe medicale fundamentale la Universitatea Washington, spune următoarele în raportul intitulat „5G: un mare risc pentru UE, SUA şi starea de sănătate la nivel internaţional! Dovezi cutremurătoare pentru opt tipuri distincte de nocivitate gravă determinată de expunerea la câmpuri electromagnetice şi mecanismul lor de producereˮ: „Amplasarea de zeci de milioane de antene 5G fără a face un singur test biologic de siguranţă este cea mai stupidă idee pe care cineva a avut-o în istoria acestei lumi.ˮ

De asemenea, dr. Sharon Goldberg, medic şi profesor de medicină internă, a formulat recent mărturia finală la o audiere referitoare la turnurile celulare, în Michigan (unde legislaţia pentru infrastructura 5G sponsorizată de industrie tocmai trecuse, fiind aprobată de Comitetul Administraţiei Michigan pentru Politica Energiei, cu 15 voturi pentru la 4), referitor la pericolele radiaţiei electromagnetice, care ar fi necesar să ne facă să amânăm orice instalare de astfel de dispozitive până ce efectele acestora nu sunt investigate complet din punct de vedere ştiinţific. „Radiaţia wireless are efecte biologice. Punct. Acesta nu mai este un subiect de dezbatere dacă ţinem cont de studiile publicate în PubMed şi de toată literatura de specialitate. Aceste efecte le putem observa la toate formele de viaţă: plante, animale, insecte, microbi. La oameni, avem acum dovezi clare de producere de cancer; nu este nicio îndoială. Există dovezi de afectare a ADN-ului, de provocare de cardiomiopatie, care este precursoare a insuficienţei cardiace congestive, de asemenea există efecte neuropsihiatrice… 5G este o aplicaţie netestată a tehnologiei care ştim (acum) că este nocivă, ştim de la ştiinţă. La nivel academic, aceasta (implementarea tehnologiei 5G – n.r.) se numeşte cercetare pe subiecţi umani.ˮ

Dr. Martin Blank, doctor în ştiinţe, de la departamentul de fiziologie şi biofizică celulară de la Universitatea Columbia, s-a alăturat unui grup de oameni de ştiinţă din întreaga lume care realizează un apel internaţional la Organizaţia Naţiunilor Unite referitor la pericolele asociate utilizării dispozitivelor care emit radiaţii electromagnetice, precum telefoanele celulare şi orice dispozitiv WiFi: „Spunând pe şleau, aceste radiaţii afectează grav celulele vii din organismul nostru şi îi ucid pe mulţi dintre noi prematur.ˮ

5G ca armă

Noi studii ştiinţifice arată, de asemenea, modul în care frecvenţele utilizate în reţeaua 5G sunt testate şi utilizate ca sisteme de control al maselor, care impactează fizic biologia organismului uman. Dr. Ben Ishai, de la Departamentul de Fizică al Universităţii Evreieşti, a prezentat într-o conferinţă modul în care undele 5G interacţionează concret cu pielea umană şi cu ochii şi cum influenţează nefast sănătatea fiinţei umane. Canalele sudoripare din piele funcţionează ca antene helicoidale atunci când sunt expuse la lungimile de unde care sunt emise de dispozitivele de tehnologie 5G.

Dr. Devra Lee Davis, director fondator al consiliului pentru Studii de Mediu şi Toxicologie din cadrul Consiliului Naţional pentru Cercetare al Academiei de Ştiinţe din SUA, director fondator al Centrului pentru Oncologia Mediului din cadrul Institutului pentru Cancer al Universităţii Pittsburgh, şi preşedintă a Trustului pentru Sănătatea Mediului, a declarat: „Dacă sunteţi unul dintre milioanele de oameni care caută modalităţi de descărcare mai rapidă de filme, jocuri sau pornografie virtuală, există o soluţie la îndemână (tehnologia 5G – n.r.), dacă nu vă pasă că vă oferiţi voluntar organismul dvs. viu într-un experiment gigantic necontrolat derulat asupra populaţiei. La această dată, rezidenţi din regiunea Washington DC – precum şi cei din 100 de oraşe chinezeşti – sunt pe cale de a trăi într-o vastă reţea de unde milimetrice, la care ei nu au consimţit, mulţumită plătitorilor de taxe americani.ˮ

Deoarece există peste 10.000 de studii verificate şi aprobate care arată clar pericolul referitor la supradozarea radiaţiei electromagnetice, ceva ce planeta noastră experimentează în prezent, aţi crede că acestor tehnologii li se va cere să treacă prin anumite teste de siguranţă. Adevărul este că, dacă aceste tehnologii sunt supuse oricărui test de siguranţă, nu există nicio şansă să fie aprobate. Studiile ştiinţifice care deja au fost revizuite arată clar corelaţii cu afectări neuropsihiatrice, reducerea calităţii spermei, afectări cerebrale şi cancer, alături de multe alte probleme serioase de sănătate. Dovezile ştiinţifice sunt foarte clare.

Veştile bune

Veştile bune se referă la faptul că se fac paşi peste tot în lume pentru a stopa lansarea 5G. Spre exemplu, medicii care tratează pacienţi pentru supraexpunere la radiaţie wireless s-au alăturat oamenilor de ştiinţă în parcul Queenʼs din Toronto şi au mers în Parlament pentru a cere guvernului de la Ontario să ia măsuri pentru a proteja sănătatea cetăţenilor înainte de a trece la implementarea tehnologiei 5G. În această audiere publică, dr. Anthony Miller, profesor emerit la Universitatea Toronto şi consilier la Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului, a spus: „Mulţi oameni de ştiinţă din întreaga lume cred în prezent că radiaţia emisă de radiofrecvenţe ar fi necesar să fie trecută în clasa unu de carcinogeni, pe aceeaşi listă cu ţigările, radiaţiile X şi azbestul.ˮ (Puteţi audia întreaga pledoarie a medicilor şi oamenilor de ştiinţă aici.)

O altă veste bună este aceea că mai multe ţări deja au interzis tehnologia wireless care nu este nici măcar 5G. Franţa, de exemplu, a aprobat o lege în 2015 care interzice reţelele WiFi în creşe. În plus, legea stabileşte că funcţionarea WiFi va fi oprită în şcolile elementare când nu este necesar să fie utilizată.

Mai jos este declaraţia dată de Celine Fremault, ministrul guvernamental pentru regiunea capitalei Bruxelles, responsabil pentru Cămin, Calitatea Vieţii, Mediu şi Energie, într-un interviu pentru jurnalul LʼEcho: „Nu pot să primesc cu braţele deschise o asemenea tehnologie dacă standardele pentru radiaţie, care este necesar să protejeze cetăţenii, nu sunt respectate. Oamenii din Bruxelles nu sunt cobai a căror sănătate o pot vinde pentru profit. Nu putem lăsa nimic la voia întâmplării.ˮ

Doamna Fremault a identificat cu precizie faptul că proiectul pilot 5G nu este compatibil cu standardele de siguranţă pentru radiaţii (9 V/m sau 95 mW/m2) din Belgia şi a declarat că ea nu intenţionează să facă nicio excepţie. În normele de siguranţă oferite de Building Biology (o ramură a ştiinţei clădirilor – Building Science – care studiază mediul din interiorul locuinţelor pentru o varietate de iritanţi) pragul pentru „îngrijorare extremăˮ este de 1 mW/m2.

Din păcate, multe agenţii guvernamentale încă iau în considerare doar efectele termice (ale radiaţiilor electromagnetice), în ciuda cantităţii considerabile de literatură de specialitate adunate din mii de articole ştiinţifice verificate.

Devonshire

Cel mai recent loc în care oamenii au ieşit în stradă împotriva tehnologiei 5G este Devonshire, Marea Britanie. Multe persoane au protestat la câteva zile după ce cancelarul Sajid Javid a anunţat finanţarea cu un pachet de 5 miliarde de lire sterline a lansării reţelei 5G şi a altor reţele de mare viteză, vizând acoperirea celor 20 de procente de teritoriu care este greu de acoperit. Conform Daily Mail, protestatarii spun că rezidenţii iau în serios mesajul lor şi peste 1.600 de persoane au semnat petiţia care cere mai multe studii ştiinţifice care să certifice siguranţa acestor reţele, înainte de implementarea lor. Ca rezultat, consilierii oraşului au aprobat un moratoriu.

Reprezentanţii industriei pretind că 5G este sigură

În ciuda tuturor rezultatelor studiilor științifice care au apărut, industria continuă să pretindă că această reţea este sigură, fără a realiza însă nicio testare adecvată. Dacă ei pretind că este sigură, de ce nu fac pur şi simplu studiile necesare şi rezultatele să fie apoi prezentate public? Ceea ce ei pretind contrazice drastic rezultatele ştiinţifice care sunt deja disponibile în urma studiilor derulate de un număr de echipe de cercetători independenţi.

Chiar Frank Clegg, fost preşedinte la Microsoft Canada, aşadar un om din interior, a făcut publică o înregistrare video educaţională referitoare la îngrijorările cu privire la sănătate şi siguranţă pe care le ridică reţelele 5G şi tehnologia wireless. Înregistrarea subliniază cele mai importante rezultate ştiinţifice şi date referitoare la tehnologiile wireless, implicaţiile acestora şi potenţialul impact asupra sănătăţii. De asemenea, el cheamă politicienii şi industriaşii să exploreze soluţii mai sigure care să ne permită să ne bucurăm de toate beneficiile tehnologiei noastre. Frank s-a alăturat sutelor de oameni de ştiinţă, experţi şi profesori de medicină din întreaga lume în apelurile către organizaţiile internaţionale pentru sănătate, politicieni şi guverne cerând mai multe studii şi produse tehnologice, practici şi politici mai sigure la toate nivelurile. El afirmă: „Eu nu ştiu să existe un singur studiu ştiinţific care să arate că tehnologia 5G este sigurăˮ. Îi puteţi urmări declaraţia aici

Multe articole ştiinţifice care investighează siguranţa tehnologiei 5G au fost publicate pe site-ul Trustului pentru Sănătatea Mediului (The Environmental Health Trust). Faptul că industria poate să ignore un asemenea volum de date ştiinţifice şi poate să lucreze în complicitate cu agenţiile federale de reglementare în sănătate pentru lansarea acestei tehnologii este absurd. Dar nu este o surpriză. Există multe zeci de exemple de corupţie extremă în interiorul organismelor de reglementare. Unul dintre cele mai bune exemple vine de la CDC.

Un grup de cercetători seniori denumit „Cercetătorii CDC pentru Prezervarea Integrităţii, Diligenţei şi Eticiiˮ, sau CDC SPIDER (CDC Scientists Preserving Integrity, Diligence and Ethics), a alcătuit o listă de plângeri într-o scrisoare către Preşedintele Consiliului Director al CDC şi a înaintat o copie a scrisorii organizaţiei de protecţie a cetăţenilor numită US Right to Know (USRTK):
„Noi suntem un grup de cercetători la CDC care sunt foarte îngrijoraţi asupra stării prezente a eticii în instituţia noastră. Se pare că misiunea noastră este influenţată şi formatată de părţi din afară și de interese corupte. Se pare că misiunea noastră şi intenţia Congresului pentru instituţia noastră au fost eludate de unii dintre conducătorii noştri. Ceea ce ne îngrijorează cel mai mult este că aceasta a devenit normalul şi nu o rară excepţie. Unii oficiali seniori din managementul CDC sunt în mod clar conştienţi de aceasta şi chiar aprobă acest comportament.ˮ

Dacă înşişi oamenii de ştiinţă, care mai degrabă ar face studii ştiinţifice decât să se adune şi să discute ca activiştii, fac o asemenea declaraţie clară şi fără echivoc despre părtinirea şi corupţia existenţă în instituţie, riscându-şi locul de muncă prin aceasta, ce altceva am mai avea nevoie să vedem, noi, întreaga colectivitate, înainte de a ne ridica cu toţii împreună pentru o transformare fundamentală?

În loc de concluzii

O mare parte din această informaţie poate genera o reacţie de frică şi aceasta este normal. Ar putea să genereze aceeaşi reacţie de teamă care apare şi în alte chestiuni ce vizează umanitatea în ansamblu – spre exemplu, răspândirea de cantităţi masive de pesticide în mediu şi pe alimente, rata crescută de defrişări şi multe alte aspecte experimentate de societatea umană în prezent şi care este necesar să fie modificate radical. La fel de important, sau poate chiar mai important decât faptul de a nu reacţiona prin frică sau panică, este să nu ignorăm complet aceste aspecte şi să gândim constructiv.

Dintre veştile bune? Mulţi dintre noi deja au început să participe la campanii de stopare a tehnologiei 5G şi s-au făcut mulţi paşi în această direcţie. Produse şi servicii au început să fie interzise, iar gradul de conştientizare atins în ultimii cinci ani asupra acestor probleme este promiţător. Oamenii devin conştienţi de probleme şi odată cu aceasta apare acţiunea – aşa cum s-a putut vedea în exemplele de mai sus. Acum zece ani, nimeni nu ridica nicio problemă referitoare la aceste aspecte. Astăzi, creăm dificultăţi serviciilor şi producătorilor care urmăresc doar profitul, ca şi lansării şi aprobării tehnologiei. Cu siguranţă facem progrese.

Ce mai putem face pentru a ne proteja? Ne putem cumpăra haine şi aşternuturi protectoare faţă de câmpurile electromagnetice şi ne putem zugrăvi casa cu vopsea protectoare faţă de aceste radiaţii. Putem să scoatem computerul din priză când nu îl utilizăm, să închidem telefonul celular şi să scoatem din priză toate dispozitivele electronice înainte de culcare. Putem opta pentru o conexiune la internet prin cablu, care de fapt este mult mai rapidă decât conexiunea wireless. Putem adopta un stil de viaţă sănătos şi putem utiliza tehnici de vindecare a trupului cu ajutorul conştiinţei, pentru a ne ajuta.

La ora actuală este foarte clar că de fapt conştiinţa noastră are un impact semnificativ asupra biologiei trupului nostru. Poate suna ciudat, dar dacă nu credeţi că sunteţi afectat, există şanse ca impactul asupra biologiei trupului dvs. să fie semnificativ diferit (mai mic) decât asupra cuiva căruia îi este frică sau este stresat din motive de sănătate conexe tehnologiei wireless. Conştiinţa are o mare importanţă şi este unul dintre cele mai puternice instrumente la care putem apela pentru a ne proteja. În cele din urmă nu are niciun rost să ne temem şi nu ne putem permite să ne complacem în situaţia prezentă. Este necesar să acţionăm împreună, fără frică şi cu toată energia entuziasmului şi a bucuriei.


Citiți și:

Modul în care companiile de telecomunicaţii pierd bătălia de impunere a reţelei 5G împotriva voinţei cetăţenilor (I) 
STOP 5G – campanie sesizare/somare autorităţi 

 

yogaesoteric
16 noiembrie 2019


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More