Actorul Mickey Rourke, în Grecia, despre icoana Maicii Domnului, minuni și credință în Dumnezeu: „Mă voi ruga toată viața înaintea ei!”

Actorul american Mickey Rourke a filmat în Grecia pentru „Man of God”, pelicula despre viața Sfântului Nectarie. Ulterior, el a vorbit despre minuni și credință într-un interviu acordat Agenției Orthodoxia. La finalul interviului, regizoarea Yelena Popovici i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului pictată de monahi. „Mă voi ruga toată viața înaintea ei”, a spus actorul.

Recent, actorul a filmat la Spitalul Psihiatric Dromokaiteio din Atena scena în care joacă rolul bolnavului internat în același salon cu Sfântul Nectarie. Imediat după mutarea sfântului la cele veșnice, bolnavul s-a vindecat atingând haina sfântului care i-a fost vecin de suferință la spital. Actorul i-a declarat jurnalistei de la Agenția Orthodoxia că este încredințat de autenticitatea acestei minuni. „În viață sunt minuni mici și mari. Eu le-am trăit pe ambele, astfel încât cred în ele. Dar numai în cele făcute prin Dumnezeu.

 O minune din viața lui Mickey Rourke

Un astfel de miracol a fost supraviețuirea fratelui său încă 20 de ani după o maladie în care medicii îi dădeau doar șase luni de viață. Viitorul actor era foarte atașat de el. „Bunica mi-a spus despre un sfânt special la care să mă rog pentru o minune, astfel că m-am rugat la el în fiecare zi a vieții mele și o fac și acum”, a povestit el. Mickey Rourke s-a rugat la Sf. Ap. Iuda Tadeul, considerat grabnic ajutător al cazurilor fără speranță.

După 20 de ani, când fratele său a murit, și-a pierdut credința pentru trei ani și a încetat să se roage. Părintele Peter, cu care vorbea des, l-a ajutat să treacă peste moment, spunându-i: „Mickey, Dumnezeu aude telefonul sunând, dar nu răspunde întotdeauna când vrei tu”. Actorul a povestit că i-a fost foarte greu în urmă cu un an, când Părintele Peter s-a mutat la cele veșnice, deoarece îi ceruse adesea sfatul timp de 23 de ani.

Un film despre spiritualitate și integritate

Mickey Rourke a acceptat să joace în filmul despre Sfântul Nectarie după convorbirea pe care a avut-o cu regizoarea și scenarista Yelena Popovic, pe care nu o cunoștea dinainte. „Din conversație mi-am dat seama că inima și integritatea ei sunt la locul lor. Nu era un film cu care să faci bani, ci un proiect care conținea spiritualitate, integritate”, a povestit actorul. „Face filme în care crede, nu filme de milioane de dolari.

El a mai spus că nu este interesat de ceea ce lasă în urmă ca actor, ci ca om: „Nu mă interesează moștenirea pe care o las ca actor, fiindcă cel mai important este să fii în primul rând om”.

Nu cred în noroc, în bani sau putere. Cred că în deciziile pe care le luăm în viață cel mai important este să fim în acord cu adevărul, să fim loiali și să avem un dram de dragoste și grijă în inimă pentru cei mai puțin norocoși decât noi”, a adăugat el.

Am scris acest film pentru cei mai puțin norocoși. Pentru aceștia este filmul”, l-a completat și regizoarea. „Este pentru ei, pentru cei care suferă cel mai mult”, a adăugat ea, precizând că este greu de imaginat suferința celor care trec prin războaie sau îi pierd pe cei dragi ai lor.

 „Această icoană mă va însoți toată viața”

La finalul interviului filmat, Yelena Popovic i-a dăruit lui Mickey Rourke o icoană pictată la o mănăstire de monahi, spunându-i că aceștia s-au rugat în timp ce au pictat-o. „Nu puteam primi un cadou mai frumos!”, a exclamat Mickey Rourke. „Această icoană mă va însoți toată viața și mă voi ruga la ea toată viața.”

Și să știi că îi poți vizita oricând pe părinții care au pictat-o, mai ales că ai nevoie de un nou duhovnic acum!”, i-a replicat Yelena Popovic.

Vedeți de ce am lucrat atât de ușor împreună?!”, a încheiat Mickey Rourke emoționat.

Mickey Rourke a vizitat biserica dedicată Sfântului Nectarie din localitatea Agios Konstantinos (Kamariza), la 115 de kilometri nord de Atena

După încheierea filmărilor la „Man of God”, filmul despre viața Sfântului Nectarie, în care Mickey Rourke joacă rolul unui paralitic vindecat de acesta, actorul și-a exprimat o dorință mai puțin obișnuită pentru o vedetă de la Hollywood. El a cerut să meargă într-o biserică închinată sfântului. Echipa de filmare l-a condus la 115 kilometri nord de Atena, în satul Agios Konstantinos (fostul Kamariza), unde Arhim. Nektarios Vitalis, căruia sfântul i s-a arătat de mai multe ori, a construit o biserică dedicată acestuia. Actorul a lăcrimat când a intrat în sfântul locaș și s-a rugat acolo un timp îndelungat. În anul 2020 s-au împlinit 100 de ani de la mutarea sfântului la viața veșnică.

Citiți și:
O frumoasă istorioară despre puterea rugăciunii către Maica Domnului
Puterea Rugăciunii
Nimic nu este mai de preţ decât o inimă curată, pentru că o astfel de inimă devine tron al lui Dumnezeu

 

yogaesoteric
24 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More