Acum și oamenii de știință își cer scuze: „Am greșit!”

Profesorul Cyrille Cohen este șeful departamentului de Imunologie la Universitatea Bar Ilan și membru al comitetului consultativ pentru vaccinuri al guvernului israelian.

Cyrille Cohen

Într-un interviu amplu acesta a declarat că:

  • El și colegii săi au fost surprinși și dezamăgiți de faptul că vaccinurile nu au împiedicat transmiterea, așa cum au sperat inițial.
  • Cea mai mare greșeală pe perioada pandemiei din Israel a fost închiderea școlilor și a educației – și-a cerut scuze pentru asta.
  • Infecția pe scară largă este acum o parte inevitabilă a imunității viitoare – altfel cunoscută sub numele de imunitate de turmă. Omicron a accelerat pandemia în faza endemică, în care covid va fi „ca gripa”.

Câteva din declarațiile sale:

În special cu Omicron nu vedem practic nicio diferență. Există un decalaj foarte mic între persoanele vaccinate și nevaccinate, ambele putându-se infecta, mai mult sau mai puțin în același ritm.

Despre știința comportamentală din spatele pașaportului verde:

De asemenea, este necesar să înțelegeți că pașaportul verde nu este neapărat – și acesta nu este un secret – nu a fost implementat neapărat pentru a preveni transmiterea, ci pentru a încuraja oamenii să se vaccineze. Și nu vreau să abordez aspectele politice ale certificatului verde. Dar aceasta este realitatea.

Despre riscurile și beneficiile imunității de turmă:

Imunitatea de turmă este o consecință pentru mine. Nu este un obiectiv, nu este un scop. Există o nuanță fină aici, dacă pot spune, pe care oamenii este necesar s-o înțeleagă. Nu le spun oamenilor să se infecteze, nu cred că acesta este un model pe care este bine să-l adoptăm.

Despre închiderea școlilor din Israel:

A fost o greșeală pe care am făcut-o și îmi pare extrem de rău pentru asta. Am făcut câteva greșeli, una dintre ele având legătură cu educația. Pentru mine educația era ceva de care nu ar fi fost cazul să ne atingem. Niciodată, niciodată.

Despre mandatele de vaccinare:

Cred că vaccinarea este o alegere personală. Și mereu am spus, cred că așa este. Dar această alegere are unele consecințe. Și aici există o problemă în societate. Dacă ai peste 50, 60 de ani și spui că nu vrei să te vaccinezi, și aici pun o întrebare provocatoare, vei fi dispus să renunți la posibilitatea de a fi îngrijit în spitale?

Citiți și:
EMA avertizează: au apărut noi efecte adverse ale vaccinurilor!
Institutul japonez de farmacovigilență atrage atenția! Vaccinurile anticovid prezintă un risc de deces de 7 ori mai mare decât virusul la persoanele de 20 de ani

 

yogaesoteric
13 mai 2022

 

1 Comentariu
  1. Ion BRatulescu spune

    Daca ai peste 60 ani sau esti pensionar, ai contribuit 30-35 ani din salariu la sistemul de sanatate. Deci sistemul de sanatate este obligat , in orice situatie sa te trateze , in virtutea acestei contributii.
    Cu alte cuvinte, dumneavoastra, domnule Cohen, puteti intreba : daca nu va vaccinati, sunteti dispus sa renuntati la pensie ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More