Administrația Biden solicită americanilor să-și raporteze prietenii și membrii familiei „potențial” radicalizați

Administrația președintelui Joe Biden și-a anunțat planurile de a crea modalități pentru americani de a raporta guvernului prietenii și membrii familiei „radicalizați”, într-un efort de a „combate terorismul intern”.

Într-o conversație cu reporterii, un înalt funcționar a promovat campania Departamentului de Securitate Internă „Dacă observați, anunțați” pentru a „ajuta la oprirea terorismului islamic radical” pe plan intern în SUA. Reprezentantul administrației a explicat „importanța opririi violenței alimentate politic înainte ca aceasta să înceapă”.

Vom lucra pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare din partea publicului referitor la resursele federale pe care le are la dispoziție în vederea abordării comportamentului îngrijorător sau amenințător [al apropiaților] înaintea apariției violenței”, a spus funcționarul.

Aceasta implică crearea de contexte în care cei care sunt membri ai familiei, prieteni sau colegi de muncă ai celor pe care i-au perceput ca radicalizați și potențiali radicalizatori spre violență să știe că există căi pentru a își exprima îngrijorarea și pentru a cere ajutor [de la autorități]”, a continuat funcționarul.

Amintim în acest context că Biden și-a început președinția cu un avertisment puternic în discursul său de inaugurare despre „ascensiunea extremismului politic, supremația albă, terorismul intern cu care este necesar să ne confruntăm și pe care le vom învinge”. Recent, Biden a descris amenințarea „supremației albe” drept „cea mai letală amenințare pentru patrie în ziua de astăzi”.

Administrația Biden a declarat că va colabora, de asemenea, cu companiile mari de tehnologie într-un „schimb de informații sporit” pentru a „ajuta la combaterea radicalizării”.

Orice companie tehnologică își cunoaște adesea foarte bine propria platformă”, a menționat funcționarul. „Dar guvernul vede, în realitate, amenințări de violență, în toate platformele. Autoritățile văd relația dintre recrutarea online, radicalizarea și violența în lumea fizică.

Departamentul de Securitate Internă intenționează, de asemenea, să implementeze programe de „alfabetizare digitală” și „aptitudine digitală” pentru a ajuta la combaterea „conținutului rău intenționat online pe care cei răi încearcă în mod deliberat să-l difuzeze”.

Funcționarul i-a asigurat pe reporteri că noile strategii ale administrației vor rămâne „precis țintite” pentru oprirea actelor violente.

Aceasta este o strategie agnostică în ceea ce privește ideologia politică”, a spus funcționarul. „Ceea ce contează este reperarea și stoparea acelor indivizi care își iau nemulțumirile politice sau de altă natură și le preschimbă – inacceptabil, ilegal – în acțiuni violente.”

Funcționarul a adăugat că administrația Biden ia în serios amenințarea terorismului intern și va redirecționa atenția agențiilor de informații în mai mare măsură asupra amenințărilor din interiorul SUA.

Investim în multe agenții ale guvernului și le asigurăm resurse adecvate, și le cerem cetățenilor noștri să participe”, a spus funcționarul. „Pentru că, în cele din urmă, securitatea internă este responsabilitatea fiecărui cetățean al țării noastre”.

Citiți și:
Fundamentaliştii islamici, Frăţia musulmană şi CIA
Operaţiunea Northwood: dovada cutremurătoare că SUA a pus la cale acţiuni teroriste împotriva cetăţenilor americani

 

yogaesoteric
19 iulie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More