Afirmaţii mincinoase difuzate pe PRO TV. Drept la replică solicitat postului PRO TV

Către postul de televiziune PRO TV

În baza Deciziei 114 / 14 oct 2002 privind dreptul la replică şi rectificare, Deciziei nr. 187 din 3 aprilie 2006 privind codul de reglementare a conţinutului audiovizual adoptată de CNA cât şi a Legii 504/2002 a audiovizualului care garantează informarea corectă a publicului, Biroul de Presă MISA solicită acordarea unui drept la replică.
 
Biroul de Presă MISA cere acest drept la replică în urma emisiunii de ştiri transmise în 28 august 2007 la ora 8, de postul de televiziune PRO TV.
 
PRO TV a difuzat pe 28 august o ştire despre spirala realizată de către yoghinii şcolii de yoga MISA cu ocazia momentului anual de hiatus, în noaptea dintre 27 şi 28 august. În textul acestei ştiri au fost introduse informaţii false. S-a afirmat în mod mincinos că acesta este ultimul an când yoghinii se întâlnesc la Costineşti, pentru că se vor muta de anul viitor în staţiunea 23 August unde au achiziţionat un teren.

Difuzarea de informaţii neadevărate, fără ca acestea să fie verificate în prealabil din minimum două surse, reprezintă o gravă încălcare a codului deontologic al jurnalistului. Biroul de Presă MISA precizează că următoarele ediţii ale Simpozionul Internaţional de Yoga se vor desfăşura tot în Costineşti.
 
Acesta este textul replicii:
„Postul PRO TV a difuzat în cadrul ştirilor din 28 august, de la ora 8, o ştire despre meditaţia în spirală yang realizată de către yoghinii MISA în Costineşti, în noaptea dintre 27 şi 28 august, cu ocazia momentului anual de hiatus. În cadrul acestei ştiri se afirma că acesta este ultimul an pe care yoghinii îl petrec la Costineşti, pentru că se vor muta la 23 august, unde au achiziţionat teren. Aceasta afirmaţie nu are nici un fundament real. Biroul de Presă MISA precizează că următoarele ediţii ale Simpozionul Internaţional de Yoga se vor desfăşura tot în Costineşti.”
 
Conform Articolului 57, (2), (3) din Decizia nr. 187 din 3 aprilie 2006 adoptată de CNA, aşteptăm răspunsul dumneavoastră la această solicitare de acordare a dreptului la replică în termen de două zile de la primire.

NOTĂ: Deşi această replică a fost trimisă postului de televiziune Pro Tv în data de 7 septembrie, până la sfârşitul lunii septembrie nu s-a primit nici un răspuns şi nici nu a fost difuzată.
 

Biroul de presă MISA
7 septembrie 2007

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More