Afirmațiile false ale acordului OMS privind pandemiile
O modalitate de a determina dacă o sugestie merită să fie urmată este să ne uităm la dovezile prezentate pentru a o susține.
Dacă dovezile au sens și par reale, atunci poate că programul pentru care vi se cere să vă înscrieți merită luat în considerare.
Cu toate acestea, dacă întregul program se bazează pe erori pe care și un copil le-ar putea demasca, iar principalii săi susținători nu pot crede în propria retorică, atunci numai un nebun ar merge mai departe. Este evident – nu cumpărați o mașină second-hand la insistența vânzătorului că nu există altă modalitate de a ajunge din bucătărie în baie.
Delegații la viitoarea Adunare Mondială a Sănătății de la Geneva (ce va avea loc în perioada 19-27 mai 2025) se confruntă cu o astfel de alegere. În acest caz, vânzătorul de mașini este Organizația Mondială a Sănătății (OMS), o organizație care încă se bucură de un respect considerabil la nivel mondial, bazat pe o moștenire de muncă sănătoasă și solidă de acum câteva decenii.
De asemenea, beneficiază de o neînțelegere persistentă potrivit căreia marile organizații internaționale nu ar minți intenționat (ceea ce fac din ce în ce mai mult, după cum se arată mai jos). Delegații vor vota asupra textului finalizat recent al Acordului privind pandemiile, care face parte dintr-un efort amplu de a obține profituri și salarii mari din frica intrinsecă a oamenilor față de cauzele rare de deces. Frica și confuzia distrag conștiința umană de la un comportament rațional.
Cui îi plac poveștile frumoase?
Acordul privind pandemiile și agenda internațională privind pandemiile pe care acesta intenționează să o susțină se bazează pe o serie de afirmații demonstrabil false:
– Există dovezi ale unui risc crescut de pandemii severe de origine naturală din cauza creșterii rapide (exponențiale) a focarelor de boli infecțioase;
– Se așteaptă un randament masiv al investițiilor financiare din redirecționarea unor resurse importante pentru pregătirea, prevenirea sau combaterea acestora;
– Epidemia de covid-19 a fost probabil de origine naturală și servește ca exemplu al costurilor inevitabile pentru sănătate și finanțe pe care le vom suporta din nou dacă nu acționăm acum.
Dacă oricare dintre aceste afirmații ar fi falsă, atunci baza pe care OMS și susținătorii săi au argumentat în favoarea Acordului privind pandemiile este fundamental greșită. Și toate pot fi demonstrate ca fiind false. Cu toate acestea, persoane și organizații influente doresc ca pandemiile să fie principalul obiectiv al sănătății publice. Iar OMS îi susține pentru că este plătită să o facă.
Sectorul privat a investit masiv în vaccinuri, iar câteva țări cu industrii mari de biotehnologie dirijează acum cea mai mare parte a activității OMS prin finanțări specifice. OMS este obligată să facă ceea ce aceste interese îi impun.
OMS a fost odată independentă și capabilă să se concentreze asupra priorităților în materie de sănătate – pe vremea când acorda prioritate principalelor cauze ale bolilor și mortalității premature și și-a câștigat reputația de care se bucură astăzi. În sistemul actual corporatizat de sănătate publică, abordările bazate pe populație și-au pierdut valoarea, iar aspirațiile Forumului Economic Mondial au mai multă influență decât cei care mor înainte de șaizeci de ani.
Succesul în domeniul produselor de sănătate înseamnă extinderea piețelor, nu reducerea necesității intervenției. OMS și reputația sa sunt instrumente utile pentru atingerea scopului. Colonialismul, ca întotdeauna, e necesar să pară altruist.
Adevărul este mai puțin convingător decât ficțiunea
Așadar, să abordăm aceste erori. Mortalitatea cauzată de boli infecțioase a scăzut constant în ultimul secol, în ciuda unei mici scăpări covid care ne-a dus înapoi cu doar un deceniu. Această scăpare include virusul, dar și impunerea evitabilă a sărăciei, șomajului, accesului redus la asistență medicală și a altor factori împotriva cărora OMS a avertizat anterior, dar pe care recent i-a promovat activ.
Pentru a ocoli realitatea scăderii mortalității, OMS folosește o boală ipotetică (Boala X), un substitut pentru ceva ce nu s-a mai petrecut de la gripa spaniolă din era pre-antibiotică. Marile pandemii medievale, precum Moartea Neagră, au avut în mare parte origini bacteriene, la fel ca probabil majoritatea deceselor cauzate de gripa spaniolă. Datorită antibioticelor, canalizării și alimentației mai bune, acum trăim mai mult și nu ne așteptăm la astfel de evenimente mortale, dar OMS folosește amenințarea indiferent de situație.
Astfel, OMS a ajuns să denatureze dovezile fragile (de exemplu, ignorând evoluțiile tehnologice care pot explica creșterea rapoartelor privind focarele) și opiniile exprimate de grupuri de experți sponsorizate pentru a susține narațiunea privind creșterea rapidă a riscului de pandemie. Chiar și covid-19 devine din ce în ce mai greu de utilizat. Dacă, așa cum pare cel mai probabil, a fost un rezultat inevitabil al manipulării în laborator, atunci nu mai servește nici măcar ca o excepție. Agenda pandemică a OMS vizează în mod direct focarele naturale; de aici și necesitatea „Bolii X”.
OMS (și Banca Mondială) urmează o abordare similară în umflarea randamentului financiar al investițiilor (ROI). Dacă ați primi un e-mail care promovează un randament de peste 300 până la 700 de ori mai mare decât investiția propusă, unii ar putea fi impresionați, dar persoanele sensibile ar bănui că ceva nu este în regulă. E ceea ce secretariatul Grupului celor Douăzeci (G20) a comunicat membrilor săi în 2022 cu privire la randamentul investițiilor în propunerile OMS privind pregătirea pentru pandemii.
OMS și Banca Mondială au furnizat graficul de mai jos aceleiași reuniuni a G20 pentru a susține previziunile astronomice. Este, în esență, un subterfugiu, o fantezie menită să inducă în eroare cititorii, cum ar fi politicienii, care sunt prea ocupați și prea încrezători pentru a aprofunda problema. Întrucât agențiile menționate au menirea de a servi țările, și nu de a le păcăli, acest tip de comportament, care este recurent, ar fi cazul să pună sub semnul întrebării însăși existența lor.

Un virus precum SARS-CoV-2 (ce provoacă covid-19), care afectează în principal persoanele vârstnice bolnave, cu o rată globală de mortalitate infecțioasă de aproximativ 0,15%, nu va costa 9 trilioane de dolari, cu excepția cazului în care oamenii panicați sau lacomi aleg să închidă liniile de aprovizionare ale lumii, să impună șomajul în masă și apoi să tipărească bani pentru pachete de stimulare de mai multe trilioane de dolari. În schimb, bolile care ucid în mod regulat mai multe persoane și mult mai tinere, precum tuberculoza, malaria și HIV/SIDA, costă mult mai mult de 22 de miliarde de dolari pe an.
Un articol din Lancet din 2021 estimează că numai tuberculoza a cauzat pierderi de 580 de miliarde de dolari pe an în 2018. Malaria ucide peste 600.000 de copii anual, iar HIV/SIDA provoacă un număr similar de decese. Aceste decese ale lucrătorilor productivi actuali și viitori, care lasă în urmă copii orfani, costă țările. Odată, erau prioritatea principală a OMS.
Tranzacționarea unei reputații în declin
Prin vânzarea pachetului, OMS pare să fi abandonat orice tentativă de dialog semnificativ. Ei încă justifică modelul de supraveghere-blocare-vaccinare în masă prin afirmația lipsită de logică că peste 14 milioane de vieți au fost salvate de vaccinurile anti-covid în 2021 (așa că e necesar să facem asta din nou). OMS a înregistrat puțin peste 3 milioane de decese legate de covid în primul an (fără vaccinuri) al pandemiei. Pentru ca cele 14 milioane de vieți „salvate” să fie corecte, alte 17 milioane ar fi fost necesar să moară în al doilea an, în ciuda faptului că majoritatea oamenilor au dobândit imunitate și mulți dintre cei mai vulnerabili au murit deja.
Astfel de afirmații copilărești sunt menite să șocheze și să provoace confuzie, mai degrabă decât să educe. Unii oameni sunt plătiți să modeleze astfel de cifre pentru a crea narațiuni, iar alții sunt plătiți să le difuzeze pe site-urile OMS și în alte locuri. O industrie în valoare de sute de miliarde de dolari depinde de astfel de mesaje. Integritatea științifică nu poate supraviețui într-o organizație plătită să fie purtător de cuvânt.
Ca alternativă, OMS ar putea pleda pentru investiții în domenii care promovează longevitatea în țările sărace – salubritate, o alimentație și condiții de viață mai bune și acces la îngrijiri medicale de bază de calitate.
Aceasta a fost odată prioritatea OMS, deoarece nu numai că reduce considerabil mortalitatea cauzată de evenimente pandemice rare (majoritatea deceselor cauzate de covid au survenit la persoane deja foarte bolnave), dar reduce și mortalitatea cauzată de marile boli endemice, cum ar fi malaria, tuberculoza, infecțiile comune ale copilăriei și multe boli cronice netransmisibile. Este, fără echivoc, principalul motiv pentru care mortalitatea cauzată de bolile infecțioase majore ale copilăriei, cum ar fi rujeola și tusea convulsivă, a scăzut drastic cu mult înainte de introducerea vaccinărilor în masă.
Dacă ne-am concentra pe strategii care îmbunătățesc sănătatea generală și reziliența, mai degrabă decât sănătatea financiară a complexului industrial pandemic, am putea decide cu încredere să nu distrugem viețile copiilor și vârstnicilor noștri în cazul apariției unei pandemii.
Foarte puține persoane ar fi expuse unui risc ridicat. Cu toții am putea spera la o viață mai lungă și mai sănătoasă. OMS a ales să părăsească această cale, să instaureze o teamă masivă și nefondată și să susțină o paradigmă foarte diferită. Deși Acordul privind pandemiile nu este esențial, el este o parte importantă a deturnării de fonduri suplimentare către această agendă și a consolidării abordării corporatiste.
Statele Unite au făcut bine că au ieșit din această încurcătură, dar continuă să promoveze multe dintre aceleași erori ce au contribuit la crearea haosului pe care îl culegem acum. În timp ce câteva alte guverne pun politicile OMS sub semnul întrebării, este dificil pentru orice politician să susțină adevărul atunci când mass-media sponsorizată are o poziție diametral opusă.
Societatea se sclavagizează din nou, la cererea unei minorități privilegiate, facilitată de agenții internaționale create special pentru a o proteja. La viitoarea Adunare Mondială a Sănătății, basmul pandemiei va prevala aproape sigur.
Speranța este că o erodare bine meritată a încrederii va ajunge în cele din urmă să afecteze industria globală a sănătății și că prea puține țări vor ratifica tratatul pentru a putea să intre vreodată în vigoare. Pentru a remedia problema de fond și a deraia trenul industriei pandemice, va fi necesar să regândim întreaga abordare a cooperării în domeniul sănătății internaționale.
Autor: David Bell, Brownstone Institute
Citiți și:
Complotul genocidului mondial prin Tratatul OMS privind pandemia (I)
Discurs fulminant în Parlamentul European: Tratatul OMS pentru pandemii va crea o structură totalitară care va elimina suveranitatea națională, dreptul nostru la autodeterminare și principiul participării democratice
yogaesoteric
15 mai 2025