Aforisme variate (III)

de profesor yoga Gregorian Bivolaru
 

Citiți a doua parte a articolului

Într-o anumită etapă a transformării noastre spirituale, jocurile amoroase ce se bazează pe iubire reciprocă intensă şi constantă şi pe continenţă sexuală deplină fac să apară în universul nostru lăuntric un salt surprinzător, în urma căruia devine cu putinţă să fuzionăm de fiecare dată amoros cu fiinţa iubită în sfera elevată a sufletului. Astfel de fuziuni amoroase ce se realizează în sfera sufletului ne deschid perspective noi, nebănuite, şi chiar este cu putinţă să ne catapulteze pe neaşteptate în mirifice paradisuri astrale. Luaţi, însă, aminte că numai fiinţele umane care şi-au trezit într-o oarecare măsură sufletul sunt capabile să fuzioneze amoros în dimensiunea feerică a sufletului.

În cazul multor femei schimbătoare, superficiale şi proaste, plictiseala este, de fapt, fondul existenţei lor. Tocmai acest gen de plictiseală a făcut să fie inventate jocurile repetitive pe calculator şi a făcut să apară distracţiile insipide, romanele siropoase, precum şi aventurile în mod preponderent sexuale (lipsite de iubire), ce se sting la fel de repede precum au început.

Fiinţele umane de sex opus ce se iubesc în mod constant şi frenetic prezintă afinităţi elective comune. Mai ales atunci când astfel de fiinţe umane realizează fuziuni amoroase ce se bazează pe continenţă sexuală deplină, ele rămân împreună, iar apoi, pe măsură ce se transformă din punct de vedere spiritual şi se maturizează, devin cupluri amoroase exemplare, ce se transformă în modele demne de urmat pentru ceilalţi.

Sărutările senzuale şi pline de iubire fac să apară delicioase schimburi subtil-energetice între cei doi iubiţi, şi atunci când prin intermediul unor astfel de sărutări se acţionează într-un mod polar la nivelul zonelor erogene ale trupului, se declanşează în felul acesta puternice procese de rezonanţă ocultă cu anumite energii subtile benefice ce sunt apoi atrase în universul fiinţei umane din Macrocosmos.

În cadrul fiecărei relaţii amoroase ce se bazează pe iubire reciprocă, mânia, gelozia, toanele, fiţele, tendinţele dominatoare şi intoleranţa sunt duşmanii unei bune înţelegeri între cei doi iubiţi.

Aproape toate promisiunile solemne, benefice, pe care femeile schimbătoare, superficiale, ignorante şi fluctuante le fac în momentul începutului unei noi relaţii amoroase, sunt ulterior uitate în totalitate.

Mai ales în cazul fiinţelor umane ce deja prezintă anumite afinităţi spirituale cu astfel de aspecte, deşertul le evocă adeseori ceva magic şi fascinant. Încremenirea dunelor de nisip ce există acolo, precum şi tăcerea fermecătoare a acelor locuri le catapultează cu uşurinţă într-o stare cu totul specială de Vid Beatific. În astfel de momente, fiinţele respective descoperă că ceva tainic radiază din plin în acel spaţiu.

Atunci când ne naştem în această lume, chiar dacă nu ne dăm niciodată seama de aceasta, oglindim fără încetare în universul nostru lăuntric Macrocosmosul în care suntem fără încetare integraţi.

Atunci când aspirăm cu putere ca viaţa să ne surâdă mai mereu, nu trebuie să pierdem niciodată din vedere că, înainte de toate, este util să menţinem în universul nostru lăuntric un proces de rezonanţă ocultă cu energia subtilă sublimă a umorului dumnezeiesc.

Pe măsură ce avansăm pe calea spirituală şi dobândim o anumită maturitate lăuntrică, este necesar să manifestăm o încredere deplină în surprizele de tot felul pe care Dumnezeu ni le face.

O intenţie chiar genială ce este clară, fermă şi neîncetată, dar care apoi nu este niciodată pusă în aplicare, este şi rămâne ceva asemănător cu un vis.

Rarele fiinţe umane ce reuşesc să atingă starea de pace dumnezeiască profundă şi constantă experimentează apoi cu uşurinţă această stare indescriptibilă de pace, pe care o transmit în mod spontan în jurul lor.

Omenia profundă şi exemplară este şi rămâne întotdeauna adevărata noastră naţionalitate.

Atât pentru yoghinii avansaţi, cât şi pentru marii înţelepţi, fluxul enigmatic al energiei subtile a timpului este, am putea spune, expresia mobilă a Eternităţii dumnezeieşti imobile.

Toate vocaţiile benefice sunt întocmai ca un torent care are tendinţa să-şi creeze o matcă ce îl face să se orienteze spre nesfârşitul şi misteriosul ocean dumnezeiesc.

În cazul fiinţelor umane egoiste, cele mai multe dintre ele încep să aprecieze, câtuşi de puţin, valoarea unei fiinţe umane cu totul excepţionale (din punct de vedere spiritual) numai atunci când constată că deja au pierdut-o.

În cazul fiinţelor umane ce sunt în mod preponderent intelectuale, cele mai multe dintre ele au tendinţa să judece într-un mod critic oamenii cu care vin în contact, deoarece împietrirea lor afectivă nu le permite să-i iubească.

Dacă încă mai este cu putinţă aceasta, este cu mult mai bine să ne retragem imediat, decât să rămânem şi să ne complacem într-un impas.

Dată fiind structurarea în mod evident holografică atât a universului nostru lăuntric, cât şi a trupului nostru, este de la sine înţeles că în fiecare simţ sunt totodată prezente în simultaneitate şi celelalte simţuri. Este firesc să fie aşa, deoarece, după cum bine ştim, Totul se oglindeşte în fiecare Parte, iar fiecare Parte este în mod armonios integrată şi totodată se oglindeşte în Tot.

O copleşitoare fericire dumnezeiască apare şi subzistă în fundal atunci când facem doar Voia lui Dumnezeu, şi va persista, de asemenea, atunci când de fiecare dată vom urmări să realizăm doar Voia Sa (a lui Dumnezeu).

Un zâmbet ce este spontan şi sincer ne apare, totodată, ca fiind limbajul universal al bunătăţii.

Atunci când privim cu atenţie cerul, descoperim că există şi nori care nu prevestesc furtună.

Gura fiinţei umane pline de bun-simţ păstrează în mod spontan tăcerea pentru a asculta şoaptele tainice ale inimii.

Urmărirea entuziastă şi constantă a unui nobil ideal dumnezeiesc facilitează trezirea şi înflorirea sufletului.

Setea de absolut a inimii este cu mult mai mare decât întreaga apă a unui ocean.

În absenţa continenţei sexuale perfecte, amorul fiinţelor umane este o experienţă în mod preponderent animalică. Continenţa sexuală perfectă conferă experienţelor erotice anumite dimensiuni tainice uimitoare, care cel mai adesea sunt nebănuite de bărbaţii ce nu au reuşit niciodată să experimenteze fuziuni amoroase bazate pe continenţă sexuală. Dată fiind înzestrarea ei sexuală înnăscută, femeia este în mod spontan capabilă să descopere şi să experimenteze, cu o uimitoare uşurinţă, continenţa sexuală.

Atunci când practicaţi perfect continenţa sexuală şi vă adoraţi frenetic, neîncetat şi fără măsură unul pe celălalt, sorbiţi-vă şi savuraţi-vă cu nesaţ apa cea tainică a vieţii. Procedând în felul acesta, veţi transfera de fiecare dată în fiinţa voastră fiinţa transfigurată, efervescentă şi fermecătoare a iubitei/iubitului pe care o/îl adoraţi.

(va urma)

 
Articol preluat din Programul taberei yoghine de vacanță Costinești 2013, publicat la Editura Shambala, tipărit la Ganesha Publishing House
 

Citiţi şi:

Aforisme despre IUBIRE

Idei forţă care ne permit să ne inducem şi să ne menţinem nealterată starea de YOGA în minte

 
 

yogaesoteric
14 mai 2015


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More