Alexandru Rafila cere urgentarea unei legi a vaccinării «care să ajute la atingerea țintelor OMS – de 95% acoperire vaccinală»

 

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este nevoie de o lege a vaccinării.

„Vaccinul care probabil o să fie extrem de solicitat în acest an este vaccinul gripal, care, dincolo de faptul că previne gripa sezonieră, va preveni ceva care este extrem de îngrijorător: co-infecția, în toamnă sau în iarnă, cu virusul gripal și cu coronavirus. Nu este o glumă, este o posibilitate și, din această cauză, cred că ar trebui să acționăm acum, nu să așteptăm să ajungem iar în situația în care numărul mare de îmbolnăviri de gripă generează un interes pentru vaccin, în momentul în care vaccinul nu mai este disponibil”, a spus medicul Alexandru Rafila, la un site de știri.

Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a atras atenția că, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, este nevoie de o lege a vaccinării.

„Acum ne găsim într-o situație foarte dificilă, o urgență de sănătate publică majoră – infecția cu noul coronavirus – și toate speranțele legate de controlul acestei infecții din toate țările se referă la găsirea unui vaccin care să oprească lanțul transmiterii. În acest context, aș vrea să aduc în dezbatere o problemă de sănătate publică care frământă România în subsidiar, se referă la programul național de vaccinare, la îmbunătățirea lui și la adoptarea unei legi a vaccinării care să ajute la atingerea țintelor OMS – de 95% acoperire vaccinală pentru principale antingene sau vaccinuri, pentru publicul larg, care sunt incluse în acest program”, a explicat Rafila.

Mai mult, medicul declară că vaccinarea este o oportunitate și pentru persoanele adulte și pentru vârstnici, menționând că, în plină pandemie cu noul coronavirus, există o recomandare expresă ca persoanele vârstnice să fie vaccinate împotriva infecțiilor pneumococice.

Dincolo de recomandările oficiale, la ora actuală vaccinul antigripal este intens contestat, mai multe studii arătând că de fapt acesta scade imunitatea, astfel că nu este de ajutor decât companiilor farmaceutice, pentru a-şi îngrăşa conturile. Menestrelii vaccinării nu fac decât să se folosească de panica indusă în rândul populaţiei de aşa-zisa epidemie de coronavirus pentru a forţa adoptarea legii vaccinării obligatorii, deschizând astfel robinetul pentru un flux necontenit de bani către Big Pharma. Riscurile la care sunt expuşi oamenii prin efectele secundare ale vaccinurilor, unele chiar foarte grave, sunt pagube colaterale neînsemnate în viziunea lor. Cât despre libertatea personală de alegere şi de a decide ce să faci cu trupul tău, acestea sunt un lux pe care prostimea nu are de ce să şi-l permită, din moment ce avem OMS…


Citiţi şi:

Abuziva vaccinare obligatorie, dictatură și teroare

Vaccinarea obligatorie, în fața Curții Europene a Drepturilor Omului

Autoritățile americane recunosc implicit că vaccinurile provoacă autism, acordând despăgubiri de milioane de dolari unor copii afectați

 

yogaesoteric
25 iunie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More