Amenințarea unei catastrofe ecologice globale: Topirea permafrostului arctic ar putea elibera tone de mercur toxic în mediul înconjurător

 

Oamenii de știință avertizează că schimbările climatice ar putea accelera eliberarea de mercur toxic din permafrost, lucru ce ar fi extrem de dăunător pentru planeta noastră. Un studiu publicat la începutul lunii februarie în revista Geophysical Research Letters arată faptul că există o cantitate mare de mercur natural în permafrost, de 10 ori mai mare decât cantitatea de mercur pe care oamenii au eliberat-o în atmosferă, prin arderea cărbunelui sau a altor resurse poluante, în ultimele trei decenii.

Pe măsură ce planeta se încălzește, o parte din acest mercur eliberat va ajunge în mediul înconjurător. După cum a observat National Geographic, „mercurul este o neurotoxină puternică, iar la copii poate dăuna dezvoltării creierului, ceea ce afectează cunoașterea, memoria, limbajul și chiar abilitățile motorii și vizuale. Chiar și la adulți, cantitățile în exces pot afecta vederea, vorbirea și mișcările musculare, pot compromite sistemul reproductiv și imunitar și pot cauza probleme cardiovasculare”.

Topirea permafrostului, stratul de suprafață înghețat permanent al emisferei nordice, ar putea declanșa o catastrofă ecologică globală, deoarece acest spațiu conține mai mult de 58 milioane de litri de mercur îngropat, conform unui grup de cercetători.

„Stratul activ și permafrostul conțin aproape de două ori mai mult mercur decât solurile, oceanele și atmosfera luate la un loc. Nu ar exista probleme de mediu dacă totul ar rămâne înghețat, dar știm că Pământul se încălzește”, se arată într-o cercetare publicată în Geophysical Research Letters.

Mercurul este un element chimic cu numărul atomic 80. Comparativ cu alte metale, mercurul nu reacționează cu majoritatea acizilor, cum ar fi acidul sulfuric diluat, deși acizii oxidanți precum acidul sulfuric și acidul azotic concentrat îl dizolvă, rezultând sărurile sulfate, nitrate și clorurile. Reacționează însă cu pulberea de sulf, utilizată în kitul de protecție contra scurgerilor accidentale de mercur, pentru absorbirea vaporilor degajați de acesta.


Citiți și:

Dezvăluiri despre «încălzirea globală», reducerea masivă a populației planetare și Noua Ordine Mondială

Mercurul din vaccinuri poate să fie de 50 de ori mai toxic pentru creier decât mercurul din pește

Cum să ne protejăm, fiecare dintre noi, împotriva efectelor nocive ale dârelor morţii (chemtrails-uri)
 

yogaesoteric
8 mai 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More