Americanii părăsesc marile orașe, datorită violențelor și haosului
Sute de mii de rezidenți bogați au părăsit deja orașul New York și mulți alții pleacă în fiecare zi, deoarece cel mai mare oraș al Americii degenerează rapid într-un adevărat iad. Acest fapt este trist, deoarece, în multe feluri, New York a fost o poveste de succes în ultimele câteva decenii.
Anii ’70 -’80 au fost vremuri de coșmar pentru oraș, dar în ultimele câteva decenii a fost transformat într-un paradis pentru cei bogați și celebri. Ratele criminalității au scăzut, iar orașului i s-a oferit o refacere spectaculoasă și o comunitate financiară în plină expansiune.
Dar acum multe dintre vechile probleme încep să revină, iar o mulțime de locuitori înstăriți din New York au decis că este timpul să caute alte locuri mai prielnice.
Desigur, pandemia COVID-19 a fost motivația principală pentru o mare mulțime de ființe umane să fugă din oraș. Potrivit New York Times, a existat un exod în masă de 420.000 de locuitori ai New York între 1 martie și 1 mai.
În cartierele foarte bogate ale orașului, precum Upper East Side, West Village, SoHo și Brooklyn Heights, populația rezidențială a scăzut cu 40% sau mai mult, în timp ce restul orașului a văzut schimbări modeste.
Vă puteți imagina 40% din cartierul dvs. plecând în doar două luni?
Oamenii bogați pot adesea să plece mult mai ușor decât ceilalți, pentru că mulți dintre ei nu sunt legați de locurile de muncă tradiționale şi dețin deja case în alte părți. Este cu siguranță de înțeles de ce ei ar fi dorit să plece în perioada de vârf a pandemiei din zona New York, dar chiar şi după ce ratele de infecție au devenit mult mai mici, ei totuși nu s-au mai întors. Acest fapt a devenit o problemă pentru politicienii din New York.
Guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a comentat faptul că acest exod în masă lovește greu veniturile fiscale. Bugetul de salubritate a fost redus cu peste 100 de milioane de dolari, iar acum munți uriași de gunoi încep să se strângă în jurul orașului.
Între timp, ratele criminalității au crescut brusc, s-au înregistrat 244 de conflicte armate în iulie 2020 față de 88 în iulie 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 177%. O situație asemănătoare a apărut în Los Angeles, San Francisco, Portland și în multe alte orașe mari americane confruntate cu violență și scădere economică.
Citiți și:
Haos, frică, turbulenţe în cascadă: Lumea fără implicarea şi leadership-ul SUA
De ce există atât de multă sărăcie? Pentru că o mână de bogaţi care deţin averea globală nu îi lasă pe săraci să iasă din mizerie, luându-le partea
yogaesoteric
4 decembrie 2020