Nu doar ceva prezent, ci şi ceva absent dezvăluie conspiraţia

 

Dacă am fi cooptat imunologi în echipele de combatere a contaminării cu SARS-CoV 2 (dar nici SUA nu au cooptat), am fi aflat ceva elementar. Copilul ferit de toate mizeriile din jur nu dezvoltă un sistem imunitar puternic.

Se ştie că puradeii de ţigani fac mai puţine boli tipice copilăriei pentru că se expun mai mult la microbii, bacteriile şi virusurile din mediu.

Imunologi din California au ieşit într-o conferinţă de presă pentru a spune publicului că avem sistemul imunitar slăbit după atâtea luni de rămas în casă, de spălat excesiv pe mâini şi de purtat mască.

Oare de ce peste tot imunologii au fost ignoraţi când s-au făcut echipe de combatere a contaminării cu SARS-CoV-2? Oare pentru că ei ar fi spus că nu putem scăpa de epidemie decât prin atingerea imunizării de turmă şi că ne forţăm slăbirea sistemului imunitar dacă ne izolăm într-o bulă fără bacterii şi virusuri?

Valul doi (orice val doi al unei pandemii) are o singură explicaţie ştiinţifică: este cauzat de slăbirea sistemelor imunitare în vremea primului val, care este provocată de panica ce ne determină să ne ferim de mediul înconjurător ca nişte copii pe care părinţii i-ar creşte într-o bulă de mediu steril.

Sistemul imunitar se formează şi se reformează zilnic, oră de oră. Dacă luni întregi îl lipseşti de „adversari”, îi slăbeşti puterea de luptă. Un sportiv care nu mai face antrenamente păţeşte la fel. Comparaţia nu este deloc deplasată.

Repetăm întrebarea, un pic altfel: oare de ce puţine ţări au ales să nu îi ignore pe imunologi atunci când au elaborat strategia de combatere a contagiunii? Oare pentru că imunologii ar fi spus că există o singură cale de combatere: testarea pe scară largă şi izolarea temporară a celor găsiţi a fi contaminaţi? Temporar înseamnă 14 zile de carantină.

Imunologii ar fi atras atenţia să nu ne ferim de mediul înconjurător dacă vrem să ne păstrăm „în formă” sistemul imunitar. Ca să nu riscăm să intrăm sub valul doi cu imunitatea vraişte. Dar valul doi n-ar exista dacă am rămâne „în formă”.

Tot ce am scris mai sus despre imunitate este ştiinţă elementară.

Această cunoaştere a fost dată pe mâna unei media ignorante după ce, mai întâi, imunologii au fost scoşi din joc şi s-au exprimat doar virusologii. De ce oare n-a cerut OMS guvernelor să lucreze cu echipe mixte de imunologi şi virusologi? De ce oare imunizarea de turmă a fost prezentată ca un fel de genocid? De ce oare situaţiile statistice sunt identice şi acolo unde s-au luat drastice măsuri restricţioniste, şi acolo unde nu s-au luat astfel de măsuri, dar acolo unde s-au luat a venit valul doi?

Acum, cu prejudecăţile induse de panică şi sub judecăţile emise de virusologi, chiar dacă ar vorbi numai imunologi cu Premiul Nobel, „docta” ignoranţă din media nu va mai accepta că, orice am face, imunizarea de turmă ne va duce mai aproape de gradul de imunizare comunitară de 70%, grad recunoscut şi de OMS a fi sfârşitul expansiunii contagiunii.

Chiar şi după ce va exista vaccin, în mare parte a lumii sfârşitul pandemiei va fi grăbit tot de turma care suntem. Măsurile recomandate de virusologi nu fac decât să amâne acest sfârşit şi să garanteze pierderi economice de zeci de mii de miliarde de dolari, urmate de împrumuturi de stat pe măsura acestor pierderi, ceea ce va duce şi mai mult omenirea la dependenţa de drogul datoriilor suverane.

Virusologii urmăresc răspunsul la întrebarea „Cum să încetinim răspândirea virusului?”, imunologii ştiu că, în lipsa unui vaccin, încetinirea răspândirii virusului conduce la prelungirea în timp a acestei răspândiri şi la slăbirea puterii imunitare a trupurilor. Conducătorii sistemelor spitaliceşti vor să evite supraîncărcarea spitalelor.

Calea de mijloc? Nu o vom găsi dacă la masa deciziilor nu sunt prezenţi şi imunologii. Aceștia ar recomanda: „Să evităm crearea panicii!”. Cum a fost în realitate? Totul a început cu o pompă mondială de panicare. Sub gripa spaniolă, nu a existat o astfel de pompă.


Citiți și:
Arma anti-Covid este imunitatea bazată pe gândire benefică, creatoare, în timp ce izolarea tâmpeşte omul
Copiii au nevoie de contactul cu microbii pentru dezvoltarea imunităţii. Mediile hiper-igienice pot duce la probleme cronice de sănătate
Cătina, regină a imunității și remediu împotriva îmbătrânirii

 

yogaesoteric
4 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More