Ana Blandiana: Covid e un virus ocult, Răul american are toate șansele să se globalizeze

La câteva zile după alegerile din SUA și în plină isterie a măsurilor guvernamentale anti-Covid, scriitoarea Ana Blandiana a făcut afirmații extrem de dure, într-un interviu pentru ziare.com, în care profețește globalizarea răului american și cere cetățenilor să nu se mai lase gândiţi de alţii.

„Tiraniile au pretenția de a stabili ce e bine și ce e rău.

Cred că a fi liber, oricând şi oriunde, înseamnă a gândi totul cu propriul tău cap, cu propriul tău spirit critic, fără a accepta regulile niciunei cenzuri oricât de corecte.

La urma urmei toate represiunile istorie, de la inchiziţie la tiranii, despotisme, totalitarisme, nazism, comunism şi, mai departe, până la corectitudinea politică de azi – asta încearcă să înăbuşe şi să înlocuiască, stabilind ce este corect şi ce nu, ce este bine şi ce este rău. Libertatea este refuzul fiecărui om în fiecare clipă de a lăsa pe altul să gândească în locul său”, afirmă scriitoarea.

Covid 19 – un virus „ocult”

„Pandemia funcţionează ca un revelator al aberaţiilor devenite endemice în realitatea globală. Isterizate de misterul virusului, nu doar ucigaş, ci şi ocult, se reactivează toate problemele nerezolvate, toate urile rămase în adormire sub crusta societăţii de consum. 

Răul american, care are toate şansele să se globalizeze, nu e nou. Nou, uimitor este doar locul în care a izbucnit. Lenin numea stângismul «boala copilăriei comunismului». Un comunism ce va să vină. Să nu uităm – deşi în mod curios şi vinovat presa lumii nu a dat nicio importanţă faptului – în timp ce în Statele Unite se dărâmau statuile lui Lincoln şi Columb, în Germania, într-un orăşel din Westfalia de Nord se inaugura o statuie a lui Lenin”, mai afirmă Blandiana.

Citiți și:

Se naşte o «lume nouă»!

Totalitarismul ce se apropie

Fenomenul Pitești și reeducarea Covidyogaesoteric

17 ianuarie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More