Antibioticele eşuează iar companiilor farmaceutice nu le pasă

 

Aceasta este o problemă mai mare decât consideră majoritatea oamenilor.
Rezistenţa la antibiotice apare atunci când o bacterie evoluează până la punctul la care devine total rezistentă la mijloacele folosite de medicina modernă, devenind complet indiferentă la prezenţa unui antibiotic şi continuând să se multiplice, sporind infecţia în ţesutul sau organul afectat.

Şi în caz că vă întrebaţi, exact acesta este aspectul cu care avem de-a face chiar acum: antibioticele de sinteză îşi pierd abilitatea de a controla dezvoltarea bacteriilor şi de a le ucide.

Astfel, dacă ingerarea de antibiotice nu mai funcționează atât de bine cum se presupune, companiile farmaceutice ar trebui să investească acum timp şi resurse urmărind să dezvolte noi medicamente, nu? Din păcate pentru noi, restul, aceasta nu se petrece. Se pare că de fapt eforturile pentru cercetarea şi dezvoltarea de noi medicamente pur şi simplu nu există, deoarece industria farmaceutică nu e interesată să producă antibiotice care vor sta apoi pe rafturi aşteptând să se producă o criză majoră.

Conform spuselor lui Ghada Zoubiane, manager de program pentru infecţii la Consiliul pentru Cercetarea Medicală în Marea Britanie, „Trebuie să fie o îngrijorare mare. Aceasta este o problemă tăcută care încă nu ne-a lovit direct în faţă”.

Pentru a combate această strategie criminală, un economist, Jim O’Neill, spune că dacă marile companii farmaceutice nu vor face nimic în acest sens, ar trebui forţate să plătească cheltuielile de cercetare şi dezvoltare ale acelor entităţi care doresc să facă acest lucru. Forţând companiile de medicamente „să plătească sau să producă” medicamente eficiente, fără efecte adverse, care să vindece cu adevărat, nu să facă din populație o veșnică clientelă mereu bolnavă, oamenii vor avea de beneficiat.

„Noi credem că este o sugestie pertinentă ca industria farmaceutică să plătească, dată fiind importanţa antibioticelor pentru cele 7 miliarde de oameni din lume”, a afirmat Jim O’Neill.


Citiţi şi:

Sfârşitul medicinei cu substanţe chimice: În SUA a fost descoperită o superbacterie rezistentă la TOATE antibioticele cunoscute

Medicina care vindecă definitiv nu este rentabilă

Câteva dintre cele mai cunoscute ciuperci medicinale a căror utilizare este benefică pentru sănătatea omului

 


yogaesoteric
28 septembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More