AQCH. Aşa se numeşte primul medicament derivat din plante care intră în studii clinice pentru Covid 19

 

Gigantul Sun Pharma a primit aprobare de la Agenţia Naţională a Medicamentelor din India pentru efectuarea fazei a II-a a studiilor clinice care vor fi realizate în 12 centre din India pe 210 pacienţi infectaţi cu Covid. Deja medicamentul a dat rezultate promiţătoare pe studiile in vitro pe care experţii companiei le-au făcut în colaborare cu un institut din Italia.

AQCH ar funcţiona ca un antiviral eficient împotriva SARS COV 2, deşi iniţial el a fost creat pentru febra Dengue, o febră hemoragică severă care apare în ţările asiatice şi africane.

„Preparatul fitofarmaceutic este un preparat care are la bază extracte de plante sau combinaţii de plante, dar care au efect farmacologic, sunt substanţe la fel ca şi substanţele active medicamentoase, doar că provin din plante. Ele au efecte terapeutice dar cu mult mai puţine reacţii adverse decât au substanţele active care sunt de sinteză.

Sunt condiţionate şi preparate exact ca un medicament, de aceea este necesar să treacă prin studii clinice.

Dacă îşi dovedeşte eficienţa şi siguranţa, îl putem aduce în România după ce se termină studiile clinice de fază 3, eu zic că la începutul anului viitor”, spune Dragoş Damian, reprezentant al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

Citiţi şi:

Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm coronavirus Covid-19

Alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar

 

yogaesoteric
11 iunie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More