ARABELA MARQUES AGNES – IATĂ CĂ ISTORIA SE REPETĂ

Poate unii vă mai amintiți despre vedeta caricatură care nu se mai satură să facă bani din fetide scandaluri în Portugalia. Este vorba despre Marques Agnes Arabela.

În ultimul timp, întocmai așa cum face orice jalnică oportunistă perfidă, iată că ea a folosit în țara care a adoptat-o aceeași strategie machiavelică ce a fost abordată și cu școala spirituală care a ajutat-o în tinerețe. Pe fondul unei crize care deja a impresionat marea majoritate a oamenilor de bun simț, iată că ea a început să se contrazică plină de obrăznicie cu un popor întreg, împroșcând cu noroi pompierii care au intervenit în operațiunea de salvare a pădurilor. Procedând în felul acesta, ea și-a atras deja antipatia a mai multe mii de oameni, care au fost atât de revoltați de afirmațiile ei insolente, încât au semnat în număr masiv o petiție colectivă ce solicită expulzarea acestei parșive din Portugalia.

Vara acestui an a pârjolit Portugalia, producând cele mai mari incendii de vegetație de până acum, iar acestea au făcut să apară chiar și victime omenești. Cu acea ocazie, organele statului au făcut tot ce a fost necesar și posibil ca să limiteze dezastrul.

„Marea” cunoscătoare în politici de protejare a mediului înconjurător „învățate” în cabaretele și reality-show-rile ce excelează prin stupizenie și vulgaritate, insipida Arabela, a ajuns să comenteze anapoda și să critice pe nedrept autoritățile portugheze, batjocorind sacrificiile evidente ale pompierilor și ironizându-i cu vădite mesaje calomnioase sau cu niște fotografii în care ea personal apare lângă o mașină de lux Porsche, cocoțată pe tocuri imense și cu un extinctor în mâini, ca și cum – vezi Doamne – ea singură ar fi făcut față crizei mult mai bine.

În urma acestor discuții de pe facebook, în care pseudo-starleta și-a expus din plin stupizenia, fițele și vulgaritatea în văzul tuturor oamenilor ce sunt deja afectați de dezastrul natural cu care țara lor se confruntă, Agnes Arabela și-a pierdut la scurt timp după aceasta și cei câțiva fani naivi și debili care încă o mai admirau. Pompierii portughezi s-au simțit profund jigniți că – iată – o venetică insolentă îndrăznește să le conteste devotamentul și profesionalismul și au lansat o petiție de expulzare a ei din Portugalia, care a fost semnată imediat la momentul apariției de câteva sute de persoane.

Un pompier i-a trimis chiar un răspuns emoționant mai lung, un fel de scrisoare, la care ea a răspuns cu venin și opinii ofensatoare, făcându-i pe portughezi leneși și incompetenți și propunând strategii ciudate de salvare, pe măsura inteligenței ei anemice, ba chiar fantasmagorice.

Mai mult decât atât, în noaptea de marți, 27 iunie, Agnes Arabela a făcut chiar o declarație belicoasă pe pagina sa de Facebook, afirmând că îi va acționa în justiție pe cei care postează comentarii pline de revoltă la aberațiile ei. Agnes Arabela a pornit apoi un straniu „război” cu miile de mesaje ce au apărut în urma criticilor ei, acuzându-i cu aceeași insolență pe toți de „calomnie, defăimare și alte infracțiuni”, pe care ea le crede „motivate de ură, rasism și xenofobie“. Agnes a susținut, de asemenea, că ar fi făcut plângere împotriva a „mai mult de 2.000 de profiluri personale, adrese, informații personale și profesionale“ și că, în urma acestui demers, au fost luate „măsuri legale“.

Reacția tâmpă a Arabelei la petiția publică de expulzare a fost o nouă explozie de idioțenii ce au fost asezonate cu manifestarea promptă a mercantilismului imens care o caracterizează. S-a grăbit apoi să posteze că ea nu poate fi expulzată, pentru că deja are cetățenie portugheză de peste doi ani, dar – culmea tupeului – că se va abține să îi denigreze pe oameni timp de o săptămână numai dacă cineva o trimite într-o vacanță în Bali, în Maldive sau în Republica Dominicană.

În timp ce respectivul incendiu a avut drept victime și 8 copii care au decedat, iar sute de pompieri au avut ei înșiși nevoie de îngrijire medicală, Agnes Arabela afirmă aiurea că pompierii primesc salariu pentru 12 luni, dintre care lucrează doar 3 luni pe an.

La acest tip de reproșuri josnice față de această profesie, pompierii au postat și ei profund revoltați aspecte semnificative, prin care arată câte sacrificii fac în realitate cu ocazia tuturor situațiilor grave – incendii, inundații, alerte cu bombe etc. – pe care nu le mediatizează nimeni, iar atunci toate eforturile și sacrificiile lor rămân necunoscute. Pompierul respectiv amintește anumite dezvăluiri ale Arabelei despre „un episod demonic pe care ea l-a resimțit și în care se simțea acaparată de rău, invidie și ignoranță” și el afirmă că de fapt aceste stări o caracterizează de obicei și nu sunt doar niște „episoade”!

Cităm un pasaj din scrisoarea pompierului:
„Ştii, Agnes, scrie pompierul, mă dezgustă, ba chiar mă enervează să îmi văd colegii care au trebuit să lupte de multe ori cu moartea să fie luați la întrebări de o ignorantă, care nu are nici cunoștințele tehnice, nici cele practice și nici studiile unui pompier. Îmi provoacă o mare scârbă și mă enervează să văd o ignorantă care profită de cea mai mare tragedie care a zguduit țara, folosindu-se cu abilitate de noi, pompierii portughezi, pentru a-și câștiga popularitate şi pentru a fi din nou subiect interesant în revistele roz (mondene) şi media!! Dumnezeu ştie cât de traumatizant este pentru acești oameni să citească şi să audă toate aceste dejecții care acum sunt scrise la adresa lor.

Ştii tu oare cum e să încerci să salvezi pe cineva şi să nu fii în stare să o faci, pentru că nu-ţi poţi permite?

Îți poți imagina tu durerea şi suferinţa unui pompier care nu a reușit la un moment dat să salveze o casă arzând, o întreagă proprietate arzând, oameni care au murit, când el, deși a urmărit, nu a putut face nimic pentru a împiedica asta să se întâmple?

Ştii ce simt aceşti pompieri care au văzut victima victimelor, care au încercat să salveze victimele, care au găsit cadavre carbonizate între ruinele acelei mari tragedii?!

Ştii ce stare de disperare au simţit pompierii când au fost atunci înconjuraţi, prinşi, limitați de foc, ştiind totodată că erau oameni în acele sate, iar ei erau incapabili să meargă acolo şi să-i ajute, dar mai ales să-i salveze?!

Ştii tu cât de mare a fost tristeţea, durerea celor din departamentul de pompieri, care ştiu că în mijlocul tuturor acelor victime mortale au fost 8 copii care şi-au pierdut viaţa în cel mai crud mod posibil?!

Îți dai seama de răul pe care oameni josnici ca tine îl produc arătând cu degetul către pompieri?!

Ştii tu oare cât de mulţi pompieri, dintre cei aproape 1200 care au fost acolo, primesc acum sprijin psihologic, având în vedere dimensiunea traumei prin care și ei au trecut?!

Ştii tu oare ce simt familiile pompierilor care au murit încercând să-i salveze pe ceilalți?

Ştii tu oare durerea celorlalţi 4 pompieri grav răniţi şi încă internați, când ştiu că tovarăşii lor au căzut în exerciţiul misiunii?! Ştii tu oare durerea pe care o simt cei rămași, pentru că nu și-au putut lua «La revedere» de la cei plecați?! Nu. Tu nu ştii nimic.

Acea durere, acea tristeţe, acea vinovăție va fi pentru totdeauna înlăuntrul, în inimile şi în amintirile lor.

Este clar că tu nu respecți nimic sau pe nimeni.

Tu nu ai pic de respect nici pentru tine, pentru că, iată, continui să ai aceleași atitudini josnice şi deplorabile, în loc să-ţi ceri imediat scuze în faţa ţării, a portughezilor şi a departamentului de pompieri pentru acuzaţiile nefondate care au fost rostite de tine, pentru rănile, calomniile şi defăimările tale. Nu-ţi pasă dacă tabloidele vorbesc de rău sau de bine despre tine, eşti interesată doar să ieși în față…

Și indiferent de ironia tâmpă a postării tale cu stingătorul în mână, nu-ţi face griji, nu te teme, pentru că în ziua în care vei avea nevoie de pompieri, orice ar fi, noi tot acolo vom fi, să oferim ajutorul în cel mai profesionist, umil şi onorabil mod posibil. Asta e ceea ce ne separă pe noi, pompierii, de ceilalţi…

Şi asta e ceea ce distinge celebrităţile reale de tine. Adevăratele celebrităţi au sprijinit victimele, ţara şi departamentul de pompieri. De partea cealaltă, eşti tu…
Cere-le scuze pompierilor din Portugalia şi ţării pentru atitudinea şi declaraţiile tale sau să nu mai vorbim despre acest subiect, care a afectat atât de mult atât ţara, cât şi portughezii!!!

Nu, nu, nu, sunt cu anticipație sigur că nu vei face niciodată aceasta, căci îți lipsesc clasa, talentul, inteligența, personalitatea, umilința. De aceea, îți spun să îți fie rușine!!!”

Iată un citat din răspunsul postat de Arabela:
„Vreți scuze?!? Bine, vă iert…
Să-mi cer eu scuze pentru că sunt diferită și spun ceea ce alții nu îndrăznesc sau nu pot? Sau pentru că e corect din punct de vedere politic?

N-o să-mi cer scuze pentru că am fost acolo. N-o să-mi cer scuze pentru că te-am deranjat cu purtarea şi atitudinea mea. Să-mi cer scuze pentru că am personalitate şi nu am renunțat la opiniile mele? Şi cu mine cum rămâne? Cine-şi cere scuze pentru anii de intimidare, în care mi-au fost dispreţuite proiectele interesante?

Am intrat cu inima curată, spunându-mi povestea (ceea ce nu a fost ușor) în acel spectacol nenorocit – se referă la alte calomnii și minciuni pe care le-a produs despre școala de yoga ce a ajutat-o în tinerețe – iar acea poveste a fost folosită de oameni cu scopuri josnice, care m-au traumatizat și și-au bătut joc de trecutul şi de suferința mea.

Dar toate traumele mele pentru că am fost tachinată pentru că sunt blondă?

Trebuie pus punct prejudecăților şi xenofobiei. Ajunge! Cine trebuie să își ceară scuze? Copiii mei pentru ceea ce aud şi citesc de la tine?
Te iert.
Câţi dintre voi v-aţi adus contribuția la contul meu bancar? Sau v-ați distrat pe pagina mea?!! Nu-ţi datorez nimic! Ție să-ți fie ruşine!
Guvernul ar trebui să-mi plătească despăgubiri pentru modul xenofob în care este tratat un străin pe rețelele sociale.
Aștept să începi tu prin a-mi da un exemplu şi a îți cere mii de scuze şi apoi mă voi gândi la «cazul» tău. Cel fără vină să arunce primul piatra. Iisuse Hristoase!”

Acest monolog este nebunesc și halucinant. Agnes Arabela, vicleana unealtă ce a fost folosită cu multă abilitate de procurori împotriva lui Gregorian Bivolaru, despre care apărătorii lui au arătat de mai multe ori că este o astfel de viperă veninoasă, interesată doar să câștige mulți bani prin mijloace ticăloase și fără scrupule, se dovedește încă o dată că de fapt este o ființă sociopată, lipsită de repere valorice morale. Iată că, în prostia ei abisală, ea poate compara durerea cumplită a unor oameni care se confruntă cu moartea prin carbonizare cu „traumele” tachinării ce sunt legate de culoarea părului ei !!!

În articolul trecut despre această persoană a fost scris un text care, printr-o semnificativă coincidență, se potrivește surprinzător de mult și la situația actuală: „Arabela a recurs atunci la ultima ei «armă» din dotare – răzbunarea prin defăimare. Unele persoane avide de un senzaționalism ieftin o mai consideră interesantă, probabil tocmai pentru că este în mod vizibil o exhibiționistă notorie, ce este oricând în stare să facă orice pentru bani și publicitate.”

Iată că la numai câteva luni de la acest articol, ingrata în stare de orice pentru a câștiga bani, care ATUNCI, CÂNDVA a fost expulzată din Japonia pentru practicarea prostituției, este acum pe cale să fie expulzată și din Portugalia. La momentul redactării acestui articol sunt aproape 2.000 de persoane și organizații ale societății civile portugheze care au semnat deja petiția de expulzare a Arabelei din această țară.

Citiți și:
Minciunile Arabelei, demascate de presa din Portugalia
Tabloidul Cancan, «portavocea» vulgară și răuvoitoare a minciunilor sfruntate ale unei ființe prăbușite – Agnes Arabela Mureșan

yogaesoteric
14 iulie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More