Arhetipul masculin Kapha

Arhetipul Kapha excelează prin calmul lui imperturbabil. Nu încerca să-l enervezi, pentru că nu vei reuşi! De altfel, liniştea lui contagioasă te va cuprinde şi pe tine în scurt timp. Profunzimea trăirilor sale nu-i permite să se irite la orice detaliu cotidian nesemnificativ. Fidelitatea şi devotamentul de care dă dovadă, ca şi adâncimea sentimentelor lui, impresionează orice femeie. Este o prezenţă impozantă, având o mare forţă de impact , atât la nivel fizic (este remarcabil prin robusteţea lui!), cât şi la nivel mental. Are o perseverenţă demnă de invidiat, fiind susţinut în finalizarea acţiunilor sale de o vitalitate excelentă.

În jocurile amoroase este provocat cu mare greutate, dar, odată stârnit, nu se mai opreşte. Dacă intenţionezi să-l inciţi, trebuie să fii sigură că eşti odihnită ca să-i poţi rezista, căci este un adevărat maratonist al amorului! Induce cu uşurinţă în femeia cu care face dragoste dorinţa de a se abandona iubirii, întrucât ştie cum să o facă să se simtă în siguranţă şi protejată.
 

Plante care induc rezonanţa cu arhetipul masculin Kapha şi amplifică vitalitatea sexuală:

Ginsengul (Panax quinquefolius), guvernat de Soare, este folosit din cele mai vechi timpuri pentru mărirea potenţei sexuale (mai ales rădăcina de ginseng). Poate fi numit, fără nici o exagerare, regele afrodisiacelor, datorită efectului său profund revitalizant şi tonic regenerator pe care-l are nu numai asupra organelor genitale, ci şi asupra tuturor constituenţilor corporali şi asupra minţii. Este foarte util bărbaţilor care doresc să se împlinească din punct de vedere fizic.

Colţii babei (Tribulis terestris) are un profund efect relaxant, care permite un comportament firesc şi menţinerea liniştii interioare, chiar în situaţii conflictuale. Planta este indicată bărbaţilor care se confruntă cu tensiuni relaţionale şi care au reacţii nenaturale, eventual cu tendinţe violente.
Planta colţii babei fortifică sistemul reproducător masculin, determinând creşterea cantităţii de spermă. Această plantă este recomandată în caz de sterilitate şi impotenţă.

Seminţele şi rădăcina de lotus  (Nelumbo nucifera) sunt tonice regenerante seminale, fiind indicate în caz de spermatoree (pierdere a spermei). Seminţele ajută la trezirea centrului inimii (Anahata Chakra), amplificând starea de devoţiune şi prosperitate spirituală, calităţi specifice arhetipului Kapha. Rădăcina dinamizează în special Muladhara Chakra şi creşte vitalitatea, fiind recomandată în situaţii de impotenţă. 

Şofranul (Crocus sativa) amplifică devotamentul şi puterea de a ierta, calităţi specifice arhetipului Kapha. Este indicat bărbaţilor încrâncenaţi, tensionaţi, răzbunători, care nu pot uita pe cei care au greşit faţă de ei sau le-au stat în calea realizării unui scop.

În final, vă dezvăluim un mic secret, care sperăm să le bucure mai ales pe  cititoarele noastre. Plantele prezentate în acest articol pot fi folosite nu numai de către bărbaţii care urmăresc să-şi trezească anumite calităţi specifice unui arhetip masculin, ci şi de către femeile care intenţionează să atragă,  prin rezonanţă, bărbaţi aparţinând arhetipului respectiv!
 
 

yogaesoteric

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More