Arma secretă rusească ce utilizează un flux radioactiv masiv, poate distruge orașele New York, Boston și Washington D.C. în câteva minute

 

Potrivit unei surse rusești cu legături la nivel înalt în armată, Rusia nu doar că posedă o armă secretă devastatoare împotriva Statelor Unite, dar se pare că aceasta este și aşezată pe poziţii pe Coasta de Est a SUA.

Existența acestei arme secrete – care poate declanșa un masiv val radioactiv ce poate devasta orașele aflate pe Coasta de Est a Statelor Unite – a fost menționată și într-un articol al BBC News.

Kremlinul a declarat că planul secret al torpilei nucleare cu rază lungă de acțiune – denumită Status-6 – nu ar fi fost cazul să fie făcut public la televiziunile din Rusia. Ştirea despre torpilă a apărut la televiziunea de stat Canalul 1, care a relatat despre întâlnirea președintelui rus Vladimir Putin cu reprezentanți militari în cadrul unui summit ce a avut loc în orașul Sochi. Unul dintre generali a fost observat în timp ce studia diagrama unui sistem devastator de torpilă.

Potrivit documentelor, torpila poate fi lansată de către un submarin și poate crea „arii extinse de contaminare radioactivă”. În document era menționat faptul că sistemul oceanic Status-6 este destinat pentru „distrugerea mai multor echipamente ale inamicilor aflate pe litoral și garantează distrugerea teritoriului unei țări prin emiterea unui val radioactiv devastator ce afectează activitatea economică și militară a țării pe o perioadă lungă de timp”.

Cârtițe nucleare: Drone subacvatice purtătoare de focoase nucleare pot fi temporizate pentru a declanșa un val distrugător asemănător mareelor

Arma, cunoscută sub numele de „cârtița nucleară”, este o dronă subacvatică ce poartă mai multe focoase nucleare care se pot „ascunde” sau „îngropa” de-a lungul coastei țării-țintă. Odată îngropate în mare, aceste arme nucleare pot fi detonate de la distanță, provocând un val uriaș care ar distruge orașele aflate pe coastă în câteva minute.

S-a estimat că în urma detonării temporizate a unei serii de astfel de arme, amplitudinea valurilor s-ar multiplica, formându-se valuri mult mai mari și mai devastatoare decât în cazul detonării unei singure arme nucleare.

În afară de distrugerile fizice rezultate în urma utilizării unei astfel de arme, valul mareic ar putea conține și apă de mare radioactivă, prin urmare arma ar fi și o „bombă murdară”. „Bomba murdară” a acestei arme nucleare face să fie depozitaţi de-a lungul orașelor-țintă o serie de izotopi radioactivi în concentrație mare, cum ar fi radioizotopul Iod-131, cesiu-137 și diverși izotopi ai uraniului și plutoniului, a căror durată de înjumătățire este mult mai mare faţa de cea a iodului (7 zile) și a cesiului (29 ani).

Orașele Washington, New York, Philadelphia și Boston sunt extrem de vulnerabile în fața unei astfel de arme, deoarece sunt situate pe Coasta Statelor Unite, fiind în apropierea valurilor mareice radioactive.

Rusia este cu cel puțin un deceniu în fața Statelor Unite privind inovarea și dezvoltarea armamentului

Conform celor declarate de Dave Hodges pe pagina sa The Common Sense Show, Rusia a dezvoltat o multitudine de sisteme inovatoare de arme, care sunt cu câțiva ani înaintea celor utilizate de armata Statelor Unite. Printre acestea sunt Plasma Fighter Jet – o armă care trage cu plasmă, Naval Proton Gun, Krasuha-4 – un sistem mobil electronic și S-400 Triumph – sistem avansat de atac al aeronavelor, care poate urmări și trage asupra unui număr de aproximativ 300 de ținte aeriene cu rachete ce pot ajunge la o altitudine de 40 mile (64,37 km), adică pe orbita joasă a Pământului.

Citiţi şi:

Noua rachetă rusă poate lovi SUA în cinci minute

Rusia folosește deja tehnologie extraterestră și a utilizat-o în războiul din Siria?

Cine conduce în cursa contra-cronometru dintre Rusia, China şi SUA pentru dezvoltarea armelor hipersonice 

yogaesoteric
14 februarie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More