Aruncând cu noroi în altul, nu-l murdărim pe el, ci doar pe noi

 

Aruncând cu noroi în altul, cu alte cuvinte, judecându-l, bârfindu-l, ponegrindu-l, nu-l murdărim pe el, ci doar pe noi. Făcând aceasta, arătăm doar de ce suntem noi capabili.

Până la urmă, oricum, vorbim numai despre noi înșine și nu despre el/ea. Vorbim despre felul în care noi percepem acea persoană sau situație. Pe cei în care aruncăm cu noroi s-ar putea să nu-i cunoaștem destul de bine pentru a fi îndreptățiți să emitem o părere… Vedem diferitele situaţii/lumea exact așa cum suntem noi.

Dacă ai impresia că este bine pentru tine, fă-o mai departe, dar să nu te miri apoi de ce te ocolește lumea și ești la rândul tău judecat… Amintește-ți că ceea ce ai semănat, aceea vei culege!

Nu putem spune că oamenii care fac asta sunt răi, ei pur și simplu sunt bolnavi… bolnavi de neiubire. Iar, în cazul lor, suferința îi face să uite valorile umane. Cum viața este cel mai bun profesor, le va aduce negreșit, și lor, acele lecții menite să îi ajute în autocunoaștere, regăsire și evoluție.

Să avem îngăduință față de ceea ce considerăm nepotrivit la ceilalți oameni, să recunoaștem ce avem de învățat de la ei, să înțelegem de ce ne deranjează comportamentul lor, să vindecăm la noi ce este de vindecat, să luăm atitudine într-un mod constructiv, cu compasiune, cu răbdare și iubire.

Până la urmă, nu contează ce fac ceilalți, contează ce facem noi și cum ne raportăm noi la experiențele noastre cu ei, cum ne asumăm noi partea noastră în această poveste. Fiecare suntem răspunzători de faptele noastre și pentru ele, doar pentru ele, vom da socoteală.

Citiți și:

Aspecte oculte esenţiale referitoare la judecata critică, acuzatoare, superficială şi răuvoitoare (prima parte)

Bârfa este un cancer al cuvintelor, cu efecte sociale dezastruoase, chiar letale

 

yogaesoteric
6 iunie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More