Aşa-zisa epidemie cu virus Zika este o făcătură

 

Există din ce în ce mai multe semnalări referitoare la faptul că mass-media încearcă din nou să creeze imaginea unei false epidemii – de această dată cu virusul Zika, despre care se spune că ar fi provocat numeroasele cazuri de microcefalie apărute în lume în ultima perioadă. (Microcefalia este o malformație congenitală caracterizată de o dimensiune mică a capului însoţită de afectarea creierului, la nou-născuţi.)

În 27 ianuarie 2016, Associated Press relata că în Brazilia erau 270 de cazuri de microcefalie confirmate, dintr-un număr de 4180 de cazuri suspecte. Asta deși inițial se anunţase cu mare zarvă că ar fi… 4180 de cazuri de microcefalie! Ulterior, însă, doar 270 dintre acestea s-au confirmat.

În continuare, Associated Press anunța că oficialii brazilieni hotărâseră ca nou-născuţii la care se confirmase microcefalia şi mamele lor să fie testaţi pentru a se vedea dacă sunt infectaţi cu virusul Zika. Totuși, din toate cazurile de microcefalie examinate, virusul Zika s-a depistat doar la șase. Aceasta nu dovedește că acest virus este cauza microcefaliei.

De fapt, în spatele acestei presupuneri se află mai mulți cercetători independenţi. Ei susțin că există dovezi ale „epidemiei” de microcefalie-Zika. Cu toate acestea, dacă există într-adevăr vreo dovadă, deocamdată nu poate fi găsită. Dar ne putem imagina ce se va petrece în continuare.

Primul pas: autorităţile din domeniul sănătății şi reporterii vor menţiona cazuri de microcefalie în ţările lor şi le vor corela automat cu virusul Zika, sau vor sugera că există o corelaţie. Aceste declaraţii fără susţinere vor face parte din operaţiunea de construire a minciunii şi de răspândire a fricii. În realitate, microcefalia poate fi cauzată de orice factor care afectează creierul fătului în timpul dezvoltării intrauterine.

Al doilea pas: vor apare mai multe articole despre graba de a se dezvolta un vaccin împotriva virusului Zika, deși nu există nicio dovadă că acesta ar afecta serios sănătatea oamenilor.

Al treilea pas: unii cercetători independenţi vor continua să insiste că virusul Zika este de fapt o armă biologică. Ei vor ignora faptul că, deocamdată, nu s-a demonstrat că acest virus determină microcefalie. Sau vor arăta cu degetul către ţânţarii modificaţi genetic şi către vaccinul Tdap, ca şi cauze ale epidemiei Zika – deși, de fapt, nu există nicio dovadă că această epidemie ar exista. Da, vaccinurile sunt periculoase pentru sănătate, la fel și ţânţarii, dar nu există niciun motiv pentru a se anunţa epidemie de virus Zika ce determină microcefalie, când nu există dovezi concrete în acest sens.

Al patrulea pas: absenţa dovezilor. Pe de o parte, CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor, SUA) şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) vor afirma cu înverşunare că ar fi util să se adune dovezi clare care să coreleze virusul Zika cu microcefalia. Pe de altă parte, autoritățile din domeniul sănătății vor crea o adevărată psihoză care să le preseze pe femeile însărcinate, vor elabora sfaturi de călătorie şi vor cere fabricarea unui vaccin. Apoi, după tot tam-tam-ul făcut pe aceste subiecte, publicul va uita că nu există suficiente dovezi care să coreleze virusul Zika cu microcefalia.

Al cincilea pas: cercetătorii vor ignora faptul că, de foarte mult timp, în Brazilia există o adevărată criză de sănătate. Utilizarea excesivă de pesticide toxice, sărăcia în creştere, apa contaminată, lipsa condiţiilor sanitare elementare, supraaglomerarea, preluarea terenurilor fermelor de către marile corporaţii, campaniile de vaccinare cu vaccinuri toxice – toţi aceşti factori determină foarte multe cazuri de îmbolnăvire, suferinţă şi moarte în Brazilia.

Revenind la ideea că se va da vina pe ţânţarii modificaţi genetic, reamintim: eliberarea de ţânţari modificaţi genetic în Brazilia, fără realizarea unor studii medicale prealabile, este o crimă. Dar aceasta nu înseamnă că putem da vina pe aceşti ţânţari pentru o aşa-zisă epidemie de microcefalie – deoarece nu sunt dovezi că acum există o epidemie de Zika. Epidemia înseamnă extinderea unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o anumită zonă. Iar acest lucru nu s-a petrecut deocamdată.

În ultimii 30 de ani, au fost voci în presa alternativă care au semnalat că unele așa-zise epidemii nu erau reale.
Pentru a descoperi dacă o epidemie este reală trebuie făcute două lucruri, printre altele. În primul rând este necesar să se ceară/caute dovada faptului că acea cauză declarată a epidemiei, chiar este adevărata cauză. Apoi, este necesar să se descopere dacă numărul de persoane bolnave raportat de autorități și de presă este cel real.

Până acum nu avem nicio dovadă că virusul Zika ar fi provocat îmbolnăvirile de microcefalie din Brazilia. Iar recenta reevaluare a cazurilor indică faptul că de fapt există cu mult mai puţine îmbolnăviri de microcefalie în Brazilia decât se anunţase inițial cu surle şi trâmbiţe.

Al şaselea lucru care se poate petrece: cum rămâne cu cercetătorii brazilieni care au reevaluat propriile studii şi nu au găsit nici de această dată nicio dovadă pentru o epidemie de microcefalie şi nicio corelaţie tip cauză-efect cu virusul Zika? OMS şi CDC ar putea interveni şi manifesta o mare presiune afirmând: „Uitaţi băieţi, aţi consumat mult timp degeaba. Avem o epidemie deoarece așa spunem noi. Iar Zika este cauza, fiindcă noi spunem asta. Acum, cercetați din nou şi veniţi cu răspunsul pe care îl vrem. Noi facem regulile jocului. Voi sunteţi insignifianți. Dacă vreţi cariere, veţi face ceea ce vi se cere. Aţi înţeles?”

Şi apoi, la alt nivel, Departamentul de Stat pentru Sănătate al SUA va exercita o presiune pe baza programelor de ajutor pentru Brazilia. „Vreţi bani să vă continuaţi activităţile? Vreţi să vă bucuraţi în continuare de binefacerile pe care le generează prezenţa companiei Monsanto în Brazilia? Vreţi să continuăm să vă sprijinim pentru a putea asigura securitatea pentru jocurile olimpice? Treceţi de partea noastră şi «jucaţi» cum trebuie!”. Iar apoi, dacă brazilienii se supun, veţi auzi de la cercetătorii lor ceva de genul: „Când am revenit asupra celor peste 3000 de posibile cazuri de microcefalie am descoperit cu uimire că de fapt în realitate chiar erau, marea lor majoritate, cazuri de microcefalie! Iar virusul Zika era prezent în toate aceste cazuri. Este într-adevăr o epidemie, şi este determinată de virusul Zika. Este o adevărată pandemie. Susţinem ceea ce afirmă OMS. Ne trebuie un vaccin împotriva virusului Zika, cât de repede posibil. Este necesar ca femeile să nu mai rămână însărcinate. Faceţi ceea ce vi se spune.”


Citiţi şi:

Experienţe ştiinţifice au provocat o revenire în forţă a bolii Zika

Logica profitului bate logica medicală? O nouă isterie a epidemiei de gripă, pentru că există prea puţini «clienţi» pentru vaccinul antigripal? 

 

yogaesoteric
7 martie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More