Asaltul botoxatelor – Judecătoarea Adriana Stoicescu pulverizează detractorii CCR: Este singura care poate îndrepta e(o)rorile legislative…

 

Aflată sub asaltul actualei puteri, care prin anumiţi lideri a mers până acolo încât a cerut desfiinţarea ei, Curtea Constituţională este apărată de judecătoarea Adriana Stoicescu, preşedinta Tribunalului Timiş. Stoicescu spulberă detractorii CCR, subliniind importanţa acestei instituţii pentru democraţie.

Într-un comentariu publicat pe pagina sa de Facebook pe 25 noiembrie, Adriana Stoicescu aminteşte că CCR este singura instituţie care poate îndrepta „e(o)rorile legislative”, evitând derapajele de la normele democratice, dar şi singura instituţie care ne poate apăra de imbecilităţi legislative ce ne pot oricând întoarce în cea mai cruntă dictatură.

Cât despre personajele care atacă CCR şi cer desfiinţarea Curţii, Adriana Stoicescu observă că printre acestea se numără „dudui botoxate, încruntate, preocupate peste măsură de binele ţărişoarei, cu un aer intelectual conferit de ochelarii de firmă” şi care demonstrează că „uneori, în ciuda evidenţelor şi aşteptărilor, o fiinţă poate supravieţui, miraculos, fără creier”.

Iată postarea judecătoarei Adriana Stoicescu:

„Prima Curte Constituţională, pe model european, datează din anul 1920 şi a fost creată în Austria. Aşadar, nu am inventat noi roata.

Rolul Curţii este să se asigure că legile adoptate sunt în acord cu Constituţia.
Dacă vreţi, atunci când se croieşte o rochie, se are în vedere un tipar. Cineva este necesar să se asigure că materialul croit respectă tiparul. Cam acesta ar fi, în termeni profani, rolul Curţii.

Curtea Constituţională este singura instituţie care poate îndrepta e(o)rorile legislative, evitând, în acest mod, derapajele de la normele democratice.

Curtea Constituţională este singura instituţie care vă şi ne poate apăra de imbecilităţi legislative ce ne pot oricând întoarce în cea mai cruntă dictatură.

Curtea Europeană a Drepturilor omului răcneşte, în toate limbile şi pe toate tonalităţile, că o lege este necesar să fie simplă, clară, uşor de înţeles. Astfel spus, destinatarul legii este necesar ca, atunci când citeşte o lege, să înţeleagă ce nu are voie să facă, fără să fie nevoit să apeleze la doctori în drept.

Cum arată legea mioritică?
Stufoasă, greu de citit, uneori imposibil de înţeles.

Articolul 24 spune ceva, articolul 53 nuanţează, articolul 96 te aruncă în ceaţă, iar la articolul 120 eşti fericit că, totuşi, nu ţi-ai luat permisul de port-armă, căci simţi că îţi pierzi uzul raţiunii.

Legea mioritică, în vigoare când ai scris minuta joi era, de fapt, abrogată de miercuri noapte, dar nu ai aflat, pentru că nu a avut timp să se publice în monitor.

Legea mioritică în vigoare dimineaţa suferă mici modificări până la prânz.

Legea mioritică aşteaptă ani de zile normele metodologice care, uneori, apar. Iar atunci când apar contrazic legea.

Nici nu poate fi altfel. Avem zootehnişti care fac legile contabilităţii, informaticieni care dispun în sănătate şi am avut oieri care ne-au făcut cadou procedura penală.

Se consideră că ficatul este cea mai complexă uzină a organismului, având peste 500 de funcţii, indispensabile vieţii normale. Nu există o maşină care să poată înlocui ficatul, în primul rând datorită numeroaselor funcţii de sinteză a unor substanţe indispensabile vieţii, şi apoi datorită rolului său de detoxifiere.

Cam aşa este şi Curtea Constituţională pentru organismul numit democraţie.

De aceea, când veţi mai auzi dudui botoxate, încruntate, preocupate peste măsură de binele ţărişoarei, cu un aer intelectual conferit de ochelarii de firmă, când le veţi auzi, aşadar, cerând desfiinţarea curţii, să zâmbiţi cu subînţeles, ştiind că fără ficat nu putem trăi.

Dar, văzându-le şi, mai ales, auzindu-le, vom fi cu toţii de acord că, uneori, în ciuda evidenţelor şi aşteptărilor, o fiinţă poate supravieţui, miraculos, fără creier.”

Citiţi şi:

Adriana Stoicescu: Vom dispărea ca neam nu din cauza unei molecule

Mult rău a făcut Iohannis României (XIV)


 

yogaesoteric
4 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More