Asaltul noilor tehnologii: Amazon ar vrea să deschidă în jur de 3.000 de magazine «inteligente» până în 2021

Amazon ia în considerare un plan de deschidere a 3.000 de magazine inteligente Amazon Go, în următorii ani. Bloomberg scrie că specialiştii din domeniu consideră că această expansiune agresivă şi costisitoare ar putea ameninţa marile lanţuri de magazine clasice.

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, crede că aceste magazine inteligente, care nu acceptă plata cash, sunt potrivite pentru oraşele aglomerate şi vor reinventa experienta cumpărăturilor. El continuă să experimenteze ca să vadă care este cel mai bun format: un magazin cu alimente proaspăt pregătite şi o selecţie limitată de produse alimentare asemănătoare ca în franciza 7-Eleven sau un loc de unde oamenii aflaţi în grabă îşi pot lua mâncare, precum lanţul britanic Pret a Manger, spune unul dintre specialişti.

Compania a lansat primul său magazin care nu acceptă plata cash în apropierea sediul din Seattle în 2016 şi apoi a deschis alte două locaţii, una în Seattle şi una în Chicago. Două dintre noile magazine oferă doar o selecţie limitată de salate, sandvişuri şi gustări, arătând că Amazon experimentează conceptul. Alte două magazine, inclusiv originalul Amazon Go, au, de asemenea, o mică selecţie de produse alimentare, făcându-le mai apropiate de un magazin convenţional.

Cumpărătorii folosesc o aplicaţie mobilă pentru a face cumpărături, iar după ce au intrat în magazin, nu mai este nevoie să treacă pe la o casă pentru că senzorii şi tehnologia de vizionare a computerului detectează ce achiziţionează consumatorii şi le facturează automat, eliminând casieriile. Clienţii intră, iau produsele pe care le doresc şi ies din magazin fără să stea la coadă şi fără să plătească la casă. Nimic în această lume nu este însă gratis, iar nota de plată vine câteva minute mai târziu, prin aplicaţia Amazon Go.

Cum decurge procesul de cumpărare

Cumpărătorul este necesar să aibă un cont Amazon, aplicaţia gratuită Amazon Go şi un telefon mobil iPhone sau Android de generaţie recentă. Aplicaţia se poate descărca din Apple App Store, Google Play sau Amazon Appstore. Când ajunge la magazin, cumpărătorul deschide aplicaţia, scanează telefonul şi apoi pune telefonul în buzunar. Apoi este liber să meargă prin magazin şi să aleagă produsele pe care le vrea. Când a terminat, cumpărătorul pleacă pur şi simplu din magazin, nu mai stă la coadă, nu mai plăteşte la casă, urmând ca plată să fie făcută automat prin contul Amazon.

Provocarea acestui plan al companiei este costul ridicat pentru deschiderea unei locaţii. Primul magazin inteligent Amazon Go din centrul oraşului Seattle a necesitat mai mult de 1 milion de euro investiţie doar în hardware.

Extinderea cu 3.000 de unități ar însemna că Amazon Go va deveni unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din SUA. Compania ia în considerare să deschidă aproximativ 50 de locaţii în zonele aglomerate de lângă metrou până în 2019 şi apoi 3.000 până în 2021, au estimat specialiştii.

Citiți și:

Samsung dezvoltă cipul conceput pentru internetul lucrurilor prin care totul va fi controlat

«Nu acceptăm cash!» – În Suedia nu poți bea nici apă, cu banii în buzunar. Doar 1% din tranzacțiile din 2016 s-au făcut cu bani lichizi

Diferiți experți din ziua de astăzi spun că într-un viitor nu foarte îndepărtat fiecare om va primi un implant cu microcip

yogaesoteric

5 iunie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More