Ascendentul

Constelaţia zodiacală care se ridică la orizontul (estul) locului unde se naşte individul în chiar momentul naşterii sale se cheamă ascendent (ASC).

Constelaţia sau semnul zodiacal ce reprezintă ascendentul este unul din cele mai importante indicii astrologice pentru carcaterizarea individului şi destinului său. Vechii astrologi au explicat influenţa majoră a Ascendentului prin faptul că el mediază „fluidul astral“ ce se scurge către fiinţa umană la naştere. (Observaţie: din prima respiraţie a nou-născutului o mare cantitate de aer rămâne în plămâni: peste 25%). Radiaţiile emise de constelaţia ce se află la orizontul locului şi momentului naşterii vor constitui o adevărată marcă astrală a individului pentru întreaga viaţă a acestuia.

Cele 12 semne zodiacale vor furniza prin urmare 12 tipuri de ascendenţi. Ascendentul influenţează comportamentul şi întreaga personalitate a individului, eclipsând uneori chiar caracterele imprimate de poziţia în care se află Soarele (dată de ziua de naştere). Aşadar, se poate ca un Leu cu ascendent în Peşti să se comporte ca nativii din zodia Peştilor iar caracteristicele de Leu să-i fie mult atenuate, în cazul în care şi restul hărţii natale potenţează acest lucru. Ascendentul reprezintă de asemenea imaginea globală a eului nostru şi în general este definitoriu pentru aspectul fizic al individului în cauză. Aceasta este prima antenă importantă în horoscopul (astrograma) individului.

A doua antenă importantă este poziţia aflată la zenit, pe verticala locului de naştere, exact deasupra capului nou-născutului. Această poziţie se numeşte Mijlocul Cerului (MC)(uneori identificat cu cuspida Casei a X-a). Ea dă indicaţii asupra destinului social al individului. În opoziţie cu Ascendentul se află Descendentul (DSC), semnul zodiacal care în general indică tipul de persoane către care se va îndrepta nativul în cursul vieţii sale (ele vor fi din zodia în care se află descendentul, în special când este vorba despre fiinţa iubită). În fine, opus Mijlocului Cerului se află Fundul Cerului (FC)(sau cuspida Casei a IV-a), un alt punct important din horoscop. El ne dă indicaţii asupra familiei şi rădăcinilor ancestrale ale nativului.

Cele patru puncte ale temei natale ASC, MC, DSC şi FC sunt de mare utilitate în analizele astrologice ale temei astrale ale unei fiinţe umane. Ele reprezintă zone de maximă conductibilitate astrală, influenţând personalitatea, viaţa socială, fiinţa iubită (de sex opus) şi relaţiile de familie ale nativului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More