Atac murdar în Ziua la adresa lui Gregorian Bivolaru, a doua zi după lansarea lucrării Noi semnale şi ordine francmasonice secreteCătre Ziua
În atenţia redactorului şef Adrian Pătruşcă

În urma articolului MISA, între misiunea de salvare planetară şi teoria conspiraţiei, semnat de Miruna Munteanu, apărut în data de 8 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică.

DREPT LA REPLICĂ
Atac murdar la adresa lui Gregorian Bivolaru, a doua zi după lansarea lucrării Noi semnale şi ordine francmasonice secrete ce sunt transmise prin mass-media

În urma articolului MISA, între misiunea de salvare planetară şi teoria conspiraţiei, semnat de Miruna Munteanu, apărut în data de 8 martie 2008, Biroul de Presă MISA solicită acordarea dreptului la replică, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră.

Articolul Mirunei Munteanu are la bază afirmaţiile unui aşa-zis „fost membru MISA”, Valeriu Frunteş, care ar fi frecventat cursurile de yoga ale acestei şcoli în perioada 1991-1995 şi care ulterior a părăsit ţara. Se pleacă din start de la o afirmaţie falsă: Valeriu Frunteş nu a fost niciodată membru MISA. Este însă posibil ca el să fi fost unul din zecile de mii de cursanţi ai acestei şcoli de yoga. Chiar dacă ar fi fost aşa, este lipsit de logică să consideri că o persoană care a frecventat cursurile MISA din 1991 până în 1995 poate fi considerată o sursă credibilă de informaţii cu privire la evenimente care au avut loc cu mult timp după aceea. În plus, din modul în care este construit articolul, este imposibil de stabilit cât din conţinutul acestuia reprezintă afirmaţiile lui Valeriu Frunteş şi cât invenţiile ziaristei.

Gregorian Bivolaru, persecutat de regimul comunist

„Gregorian Bivolaru şi-a construit şi întreţinut o falsă imagine de fost disident politic, persecutat de securitatea ceauşistă. În realitate, el nu a fost niciodată un disident politic.” Aceasta este una dintre primele afirmaţii vădit ostentative din articol. Sunt oare Miruna Munteanu sau Valeriu Frunteş autorităţi în domeniu pentru a face astfel de afirmaţii?
Haideţi să vedem ce zic cei care în realitate au studiat dosarele Securităţii. Gabriel Andreescu, fost editorialist la Ziua, afirma în articolul Dimensiunea culturală a cazului Bivolaru din Revista Altitudini. Cultură & Societate din martie 2006: „Fără a se număra printre contestatarii deschişi ai comunismului, Gregorian Bivolaru rămâne unul dintre rezistenţii cei mai consecvenţi, cei mai implacabili, ai acestui regim. Dacă judecam oamenii după fapte în raport cu caracterul de care dau dovada, Bivolaru constituie una dintre rarele excepţii, într-o mare de slăbiciune umană.”.
Dovezile persecuţiilor suferite de Gregorian Bivolaru în perioada comunistă se află în Arhivele Securităţii. Gabriel Andreescu le enumeră în acelaşi articol citat mai sus: „Gregorian Bivolaru a devenit în anii ’70, instructor de yoga. S-a dedicat acestei discipline extrem de exigente şi a perseverat în a o sluji în ciuda condiţiilor neprielnice. În anii ’70, şi-a desfăşurat activitatea de instructor sub supravegherea constantă a Securităţii. În anul 1981, i s-a interzis să mai predea yoga. Trecând cu mult curaj peste aceste interdicţii el a continuat să îşi completeze biblioteca ezoterică, a menţinut legătura cu vechi elevi care îl căutau, a ţinut, la cerere, şedinţe atunci clandestine, toate acestea fiind făcute în ciuda ameninţărilor foarte precise. În anul 1984, când a fost arestat în timpul unei astfel de şedinţe, a fost bătut cu cruzime zile la rând, i s-a spart dantura, a fost ţinut în închisoare în condiţii atroce. A evadat în timp ce i se pregătea un dosar <fabricat> de complot împotriva securităţii statului şi a dictatorului Ceauşescu. A fost din nou prins şi închis pentru evadare un an şi jumătate. După ieşirea din închisoare, a reînnoit legătura cu discipolii, care-l căutau să-i ceară sfatul. În luna iulie 1989 a fost închis din nou, bătut şi torturat cu sălbăticie în arestul securităţii, fiind trimis până la urmă ca <nebun> la spitalul psihiatric Poiana Mare. Nu a existat însă un singur moment în care el să fi cedat grozavului regim de teroare la care a fost de fiecare dată supus. În toată aceasta perioadă, inclusiv în timpul recluziunii de la spitalul psihiatric (unde era supus unui tratament medicamentos distrugător şi obligatoriu), a reuşit să fie susţinătorul calm şi generos al câtorva zeci de oameni care continuau să practice yoga pe ascuns, a fost punctul de sprijin pentru apropiaţii lui, hăituiţi ca şi el datorită continuării practicii yoga, deşi era cel mai chinuit dintre ei.” Este astfel evident faptul că autoarea articolului din Ziua minimalizează şi trunchiază într-un mod abject aceste acţiuni opresive ale regimului comunist împotriva lui Gregorian Bivolaru când afirmă: „Înainte de 1990, a fost anchetat şi condamnat pentru răspândirea de materiale pornografice. Cu patru luni înainte de revoluţie, a fost arestat şi apoi internat (în urma unei decizii judecătoreşti) la Spitalul psihiatric Poiana Mare.”

Ziua, portavocea masoneriei

Urmărind în continuare scenariile fanteziste debitate de Miruna Munteanu, subliniem cu fermitate că niciodată Gregorian Bivolaru nu şi-a asumat căderea regimului comunist, nu s-a ipostaziat în aşa-zis „salvator al neamului romanesc” sau „salvator planetar”. În fapt putem sesiza din afirmaţiile ziaristei ce anume deranjează la Gregorian Bivolaru: faptul că a dezvăluit plin de curaj multe dintre secretele şi planurile puse la cale din umbră de către secta satanică planetară a francmasoneriei. Este sugestiv faptul că acest articol a fost publicat imediat după lansarea publică, în cadrul Salonului de carte şi presă (5-9 martie 2008), a celor două volume ale lucrării Noi semnale şi ordine francmasonice secrete ce sunt transmise prin mass-media, redactate de un grup de yoghini. Ziarul Ziua este printre puţinele publicaţii din România în care se regăsesc frecvent ştiri şi anunţuri masonice. Multe dintre ele sunt semnate chiar de Miruna Munteanu. Acest lucru poate explica foarte uşor de ce un astfel de articol calomniator la adresa lui Gregorian Bivolaru şi a MISA a apărut, ca din senin şi fără nicio legătură cu vreun alt eveniment, în ziarul Ziua tocmai după lansarea celor două volume. Este evident faptul că în lipsa unor argumente solide care să dezmintă punctual, cu argumente solide dezvăluirile concrete expuse în lucrarea citată, masoneria română a folosit şi de această dată aceeaşi armă: atacul murdar într-o publicaţie care îi serveşte interesele.

O altă calomnie evidentă este şi faptul că lui Gregorian Bivolaru îi sunt atribuite o serie de scenarii apocaliptice. Autoarea îşi dă cu stângul în dreptul în fraza următoare când afirmă că aceste scenarii au fost vehiculate de fapt de presă. Ce i se reproşează atunci lui Gregorian Bivolaru? Faptul că într-un context general de panică şi teroare, întreţinut prin intermediul mass-media, a oferit atât cursanţilor yoga cât şi publicului o modalitate simplă şi eficientă, cum este rugăciunea, pentru a contracara aceste fenomene cu impact social negativ?

Este de neînţeles cum un fost cursant MISA a părăsit cursurile de yoga şi ţara în 1995 poate vorbi cu certitudine de evenimente care au avut loc între 1996-1997. Autoarea din Ziua prezintă anumite informaţii ca venind de la fostul cursant. Acesta ar dezvălui aşa-zise acţiuni realizate de MISA între anii 1998 şi 2001, iar apoi vorbeşte despre anul 2008 şi apoi chiar de 2012. Subliniem faptul că au trecut 13 ani de când Valeriu Frunteş a părăsit cursul de yoga (dacă e să dăm crezare spuselor autoarei) şi toţi atâţia de când nu mai este în ţară. Cum ar putea el atunci să ştie atât de amănunţit aceste lucruri?
Una dintre minciunile cele mai aberante este următoarea: „prăbuşirea celor două turnuri ale World Trade Center a fost interpretată la MISA ca o validare implicită a profeţiilor, ca un succes al meditaţiilor şi rugăciunilor de <fărâmiţare> a cutremurului [din 2001 n.n ] şi, nu în ultimul rând, ca o pedepsire a masoneriei.” Ori poziţia MISA faţă de evenimentele din 11 septembrie 2001 nu a fost nici un moment aceasta. Articolele despre 11 septembrie de pe site-ului oficial al MISA, yogaesoteric.net, prezintă punctele de vedere ale specialiştilor care au studiat minuţios acest eveniment. Aceştia afirmă că atentatele nu au fost realizate de terorişti, ci au reprezentat o acţiune pusă la cale de gruparea francmasonică mondială ce conduce din umbră întreaga planetă, pentru a putea fi folosite ulterior ca justificare a acţiunilor îndreptate împotriva ţărilor arabe ce deţin petrol.

Suedia îi acordă protecţie lui Gregorian Bivolaru

În acest articol plin de invenţii calomniatoare, până şi azilul politic primit de Gregorian Bivolaru în Suedia este pus sub o lumină ridicolă, afirmându-se că de fapt profesorul român de yoga ar fi fugit de… reptilieni. Adevărul este că Gregorian Bivolaru a solicitat statului suedez să îi acorde protecţie, în urma unei lungi serii de abuzuri la care a fost supus de către autorităţile române. Un exemplu elocvent în acest sens este faptul că la data la care a avut loc incidentul de la Vama Nădlac (28 martie 2004), în urma căruia Gregorian Bivolaru a fost acuzat de încercare de trecere frauduloasă a frontierei, nu exista nici o acuzaţie formulată împotriva sa. Mai mult, pe numele său nu exista nici o interdicţie de a părăsi ţara şi avea un paşaport valabil. Astfel apare clar faptul că i s-a înscenat o tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Gregorian Bivolaru a fost atunci arestat, deşi această infracţiune se judecă în stare de libertate. La scurt timp, însă, a fost eliberat din cauza unor vicii de procedură. Pentru că în ţară nu a putut găsi dreptate, mentorul MISA a căutat-o peste hotare, cerând azil politic în Suedia. Cererea sa a fost acceptată de statul suedez, după ce cea mai înaltă instanţă a Suediei, a respins cele două cereri de extrădare formulate de statul român împotriva sa. Statul suedez şi-a motivat respingerea cererii de extrădare prin faptul că liderul MISA nu poate avea parte de un proces corect în România şi este persecutat pentru convingerile sale spirituale. Instanţa din Stockholm a studiat toate actele trimise de Ministerul Justiţiei din România. Mai mult, în timpul procesului din Suedia au fost audiate persoanele care sunt, din perspectiva autorităţilor române, victimele lui Gregorian Bivolaru, adică Mădălina Dumitru şi studentul C.B.. Astfel, autorităţile suedeze au aflat că nici una dintre aceste persoane nu-l acuză pe mentorul MISA de nimic şi că de fapt au fost supuse la presiuni, ameninţate chiar cu arestarea pentru a da declaraţii care să-l incrimineze pe Gregorian Bivolaru. În condiţiile în care dosarele în temeiul cărora s-a cerut extrădarea se bazează pe declaraţiile acestora, este de la sine înţeles de ce statul suedez a refuzat să-l trimită pe Gregorian Bivolaru în România şi de ce i-a acordat azil politic.

Miruna Munteanu, scriitoare şi jurnalistă de bază a ziarului Ziua, ignoră cu nonşalanţă deontologia profesională, încălcând flagrant mai multe articole din Codul deontologic al ziaristului.  Articolul este plin de minciuni încălcând Articolul 1, nu este imparţial şi obiectiv aşa cum prevede Articolul 3, nu prezintă şi punctul de vedere al şcolii de yoga MISA (conform cerinţelor Articolului 5), iar informaţiile nu sunt verificate din două surse (Articolul 2). De aceea, considerăm că este necesar să-i reamintim zeloasei ziariste de la Ziua textul integral al  Articolului 10, care prevede că „ziaristul şi redacţia au datoria de a face corecţiile necesare în cazul în care, din vina lor, vor fi date publicităţii informaţii inexacte. În asemenea cazuri, instituţia respectivă de presă are obligaţia de a publica/difuza, în termen de 5 zile de la primire, pentru publicaţiile cotidiene, agenţiile de ştiri, posturile de televiziune şi radio dreptul la replică al reclamantului, ca formă esenţială de reparare a prejudiciului adus acestuia.”

Biroul de Presă MISA
26 martie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More