Au reînceput atacurile pline de minciuni şi îndârjite împotriva lui Gregorian Bivolaru, ca de fiecare dată când justiția urmează să se pronunțe


Se scot de la naftalină „dezvăluirile” calomnioase ale unei pseudo-vedete portugheze, avide cu orice preţ de atenție și popularitate


Atacurile împotriva MISA și a lui Gregorian Bivolaru se reiau periodic cu o mare înverșunare în unele momente cheie, spre exemplu atunci când justiția urmează să se pronunțe în anumite dosare, cu scopul de a se încerca astfel influențarea judecătorilor pentru a lua o decizie nefavorabilă. În acest moment este aproape de final dosarul în care procurorii au interpretat în mod aberant drept trafic de persoane niște simple acțiuni de muncă voluntară – acțiuni care în orice altă situație ar fi apreciate și chiar lăudate, nu și atunci când e vorba despre MISA. Reamintim că judecătorii Tribunalului Cluj au dat în februarie 2015 o sentință de achitare a tuturor celor 21 de instructori și practicanți yoga acuzați în mod aberant în acest dosar, confirmând ridicolul acuzațiilor, dar procurorii au făcut presiuni pentru rejudecarea dosarului, considerând că 10 ani nu le-au fost suficienți pentru a administra „probele”.

Pretextul pentru reluarea vechilor acuzații împotriva lui Gregorian Bivolaru, în încercarea de a-l demoniza în ochii opiniei publice și a discredita în acest fel și școala de yoga al cărei mentor spiritual este, îl reprezintă niște mai vechi „dezvăluiri” (fie „uluitoare”, fie „îngrozitoare”, depinde ce site citești) ale lui Agnes Arabela Marques, o pseudo-vedetă oportunistă care face orice ca să ajungă pe prima pagină a ziarelor sau, și mai bine, la TV. Printre altele, Agnes Arabela Marques, fostă Mureșan, s-a căsătorit (și a divorțat) și în Japonia, de unde a fost expulzată, și în Portugalia, a încercat fără succes să se lanseze ca solistă, s-a certat în direct cu toți concurenții la reality show-ul portughez Casa dos Segredos, s-a filmat făcându-și un tatuaj cu simboluri satanice sau masonice, a scris la 30 de ani o carte „autobiografică”, a șocat întreaga Portugalie prin criticile halucinante, nefondate la adresa pompierilor, a făcut orice compromis, numai să fie în atenția publicului.

Departe de a fi o „vedetă respectată”, sau o „naivă” de care cineva ar fi profitat în trecut, Agnes Arabela Marques este o ființă lipsită de scrupule, vulgară, instabilă emoțional (după cum evidențiază de altfel presa portugheză), disperată după atenție și bani. Într-adevăr, pare a fi celebră în Portugalia, dar nu pentru realizările ei profesionale, ci pentru că scandalurile fac audiență, ca și pozele provocatoare, ba chiar indecente, pe care „vedeta” le distribuie cu o suspectă generozitate pe facebook și instagram. Este semnificativ faptul că declarațiile pe care ea le-a făcut în primul dosar fabricat împotriva lui Gregorian Bivolaru au fost atât de pline de minciuni și multiple contradicții, încât nici nu au fost luate în considerare de judecători. Pentru că a pierdut astfel ocazia de a obține imense „daune morale” în primul proces, în cel de-al doilea proces, cel care urmează să se încheie la Cluj, „victima” Agnes Arabela Marques s-a prezentat o singură dată, cu ocazia rejudecării. Toate aceste informații despre Agnes Arabela Marques sunt deja publice și pot fi verificate cu ușurință de cei interesați de purul adevăr, nu doar de scandal.

La fel de uşor pot fi verificate și informațiile despre abuzurile comise de-a lungul anilor de autorități împotriva lui Gregorian Bivolaru. Faptul că acesta a fost condamnat în 2013 (după două achitări succesive și rejudecarea dosarului la ÎCCJ de un complet condus de Ionuț Matei, un judecător corupt şi contestat care, potrivit presei, ar fi în legătură cu SRI) nu este o dovadă a vinovăției sale, în condițiile în care justiția din România încă are derapaje (constatate și de instituțiile UE), cererea lui Gregorian Bivolaru de redeschidere a dosarului pentru a se putea apăra personal i-a fost respinsă, iar Mădălina Dumitru, așa-zisa victimă din centrul dosarului, a susținut constant din 2004, fără încetare, inclusiv în fața ÎCCJ și a Curții Supreme din Suedia, că declarația încriminatoare i-a fost smulsă forțat, iar cei care au abuzat de ea au fost procurorii, nu Gregorian Bivolaru. 

Reamintim de asemenea un alt aspect ușor de verificat, care în mod paradoxal este de fiecare dată trecut sub tăcere. Marea majoritate a plângerilor pe care procurorii le-au folosit în cele două dosare fabricate împotriva lui Gregorian Bivolaru au fost făcute după deschiderea celor două dosare. Deci nu dosarele s-au deschis pe baza plângerilor, ci în realitate procurorii au deschis dosarele, după care au căutat persoane pe care să le convingă să depună plângere, pentru a justifica astfel acuzațiile lor ridicole. Acesta este și cazul lui Agnes Arabela Marques, care abia după scandalul mediatic din 2004 și deschiderea celor două dosare și-a „amintit” că fusese și ea o „victimă” a lui Gregorian Bivolaru, cu peste 3 ani înainte. 
 
În aceste condiții nu este greu de înțeles de ce în ianuarie 2006 judecătorii Curții Supreme din Suedia au considerat că Gregorian Bivolaru nu poate fi judecat în mod corect în România și în consecință i-au acordat azil politic în Suedia și chiar i-au oferit o identitate protejată.
 
Îndârjirea cu care se urmărește demonizarea lui Gregorian Bivolaru și discreditarea MISA ar fi necesar să dea de gândit celor inteligenţi şi cu bun-simţ. La fel și faptul că această Școală de yoga ezoterică continuă să fie cea mai mare din Europa, în ciuda tuturor ştirilor false (fake news) şi a atacurilor furibunde îndreptate împotriva ei încă din anii ’90 și a discriminării neîncetate cu care doar practicanții yoga de la MISA încă se confruntă.

 

Biroul de presă MISA
17 decembrie 2019

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More