Australia și Canada vor să renunțe la cărțile fizice de identitate

 

Mastercard a lansat recent un nou pilot de identitate digitală în Australia, care poate identifica o persoană atât în medii digitale cât și în medii fizice, a anunțat compania.

Mastercard testează diferite moduri de a dovedi identitatea fără a fi nevoie să se bazeze pe mai multe documente fizice sau baze de date cu identitate centralizată. Proiectul se bazează pe un model distribuit care, atunci când este activat, folosește informații de pe dispozitivul mobil care a fost verificat prin puncte de referință suplimentare, cum ar fi banca persoanei sau agențiile guvernamentale care participă la pilot.

„Viața noastră din ce în ce mai digitală – modul în care tranzacționăm și interacționăm – ne-a contestat noțiunile tradiționale de identitate, încredere și confidențialitate. Avem nevoie de un nou model”, a declarat Ajay Bhalla, președintele informaticii și informațiilor pentru Mastercard. „Considerăm că aceasta începe cu un angajament în ceea ce privește gestionarea responsabilă a informațiilor personale, oferind consumatorilor controlul asupra datelor care sunt utilizate și a modului în care acestea sunt folosite pentru a verifica identitatea lor.”

În luna martie 2019, Mastercard a introdus abordarea centrată pe consumator într-o lucrare de viziune Principiile identității digitale, după ce a anunțat în decembrie 2018 o colaborare cu Microsoft pe un sistem de ID universal descentralizat.

Programul pilot este derulat în parteneriat cu Australia Post, care va folosi soluția de identitate digitală existentă pentru a permite australienilor să se identifice atunci când folosesc serviciile, și cu Universitatea Deakin, unde voluntarii studenți vor testa un proces de verificare a identității pentru înregistrarea studenților și examenele digitale.

„Australia Post este încântată să participe la acest pilot, care va ajuta la creșterea gradului de conștientizare a identității digitale în Australia și va oferi utilizatorilor noștri de Digital iD acces la o varietate mai mare de utilizări”, a declarat Regis Bauchiere, director general, produse și servicii de identitate pentru Australia Post. „În completarea participării noastre la Cadrul de identitate digitală de încredere, poziționează, de asemenea, Digital iD drept singurul furnizor de identitate care oferă comunităților noastre acces atât la servicii guvernamentale, cât și la servicii din sectorul privat.”

„Suntem încântați să ne asociem cu Mastercard în acest prim proces pentru a testa concepte care pot livra într-o zi soluții inteligente, orientate spre viitor, gata să răspundă nevoilor unei lumi digitale”, a declarat William Confalonieri, directorul digital al Universității Deakin. „Pilotul se aliniază la strategia digitală a instituției noastre pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și așteptăm cu nerăbdare conceptul care se mută în alte medii de încercare.”

Planurile de viitor pentru 2020 includ noi parteneriate pe mai multe piețe.

Provincia canadiană Quebec se ocupă de asemenea de biometrie pentru a confirma identitatea online și pentru a scăpa de ID-urile tradiționale fizice ale guvernului până în 2021, scrie CBC.

Guvernul Quebec vizează în mod special cardurile de medicamente și permisele de conducere. Locuitorii s-ar autentifica o singură dată pentru a accesa serviciile și pentru a confirma identitatea prin instrumente precum software de recunoaștere facială sau vocală, în timp ce ID-urile digitale ar fi accesate printr-o aplicație pentru smartphone care ar putea funcționa ca un portofel digital. Aplicația va stoca copii ale ID-urilor emise de guvern.

Éric Caire, ministrul principal responsabil pentru transformarea digitală a Guvernului, consideră că această măsură ar reduce frauda, încălcările vieții private și furtul de date.

Guvernul așteaptă să vadă dacă anumite companii din sectorul privat ar fi interesate să preia proiectul. Nu au fost dezvăluite detalii despre costuri.

Aceasta nu va fi o măsură impusă rezidenților, oamenii ar putea totuși să folosească documente fizice.


Citiţi şi:

Big Brother ia proporţii foarte mari în Australia

Australia: Acces la festival tech pe bază de cip implantat

Reforma «nopții» în Australia: Schimbarea de gen din certificatul de naștere se face fără operația de schimbare de sex

 

yogaesoteric
26 februarie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More