Avertisment șoc: «Va fi mai rău decât în 2007! Urmează un val de falimente la nivel mondial»

 

Sistemul financiar mondial a devenit periculos de instabil și se confruntă cu o avalanșă de falimente care vor testa stabilitatea socială și politică, potrivit unui bancher de top.

William White, președinte al Comitetului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și fost economist-şef al Băncii Reglementelor Internaționale, sugerează că tensiunile din sistemul financiar sunt acum mai grave decât cele din 2007, scrie Capital.ro.

„Datoriile au crescut în ultimii 8 ani şi au ajuns la niveluri alarmante în fiecare parte a lumii, devenind un puternic motiv de nenorocire”, a declarat White pentru Telegraph.
„A devenit evident că în următoarea recesiune multe dintre aceste datorii nu vor fi deservite sau rambursate, iar acest lucru va fi incomod pentru o mulţime de oameni care cred că deţin active care valorează ceva.”

White sugerează că, în loc să reflectăm dacă aceste falimente vor avea loc sau nu, singura întrebare la care ar trebui să se răspundă acum este „dacă suntem capabili să privim realitatea în ochi şi să facem faţă la ceea ce se apropie într-un mod ordonat, sau dacă totul va fi dezordonat.”


Citiţi şi:

Ciclul de șapte ani al prăbușirii bursei de valori în luna septembrie

A venit vremea să vă pregătiţi pentru cea mai severă criză financiară din istorie

 

yogaesoteric
3 martie 2016

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More