Avertismente cu tâlc – Putin: Nicio ţară de pe Pământ nu va supravieţui unui război nuclear

 

Întrebarea dacă rasa umană ar supravieţui unui potenţial război nuclear global a chinuit minţile multor generaţii, chiar şi pe cea a regizorului american Oliver Stone, care s-a întrebat dacă preşedintele rus crede că SUA ar putea ieşi victorioasă dintr-un astfel de conflict ce ar izbucni la un moment dat.

„Într-un război total va domina SUA?”, l-a întrebat regizorul american pe liderul rus Vladimir Putin.
„Nu cred că cineva va supravieţui unui astfel de conflict”, a fost răspunsul lui Putin, inclus într-o scurtă reclamă realizată de reţeaua de televiziune americană Showtime pentru un documentar creat de Oliver Stone, intitulat „Interviuri cu Putin”. Documentarul, difuzat în luna iunie 2017 la Showtime, este alcătuit dintr-o serie de 4 interviuri luate de regizorul american preşedintelui rus.

Apoi, Putin arată că simte pulsul strategiei şi tacticilor militare ruseşti. În scurta reclamă, Stone şi Putin sunt prezentaţi în „centrul de comandă” unde liderul rus a demonstrat că este la curent cu evoluţiile din teatrul militar sirian.

„Pilotul afirmă că va face încă o încercare”, îi spune Putin regizorului american, în timp ce îi prezintă pe un smartphone o transmisie video în direct dintr-un avion militar.

Stone îl întreabă pe preşedintele rus dacă există „vreo speranţă pentru schimbare” în relaţiile SUA-Rusia, dat fiind că la momentul interviului ambele state afirmaseră că acestea se află în cel mai scăzut punct de la sfârşitul Războiului Rece.

„Întotdeauna există o speranţă. Până când sunt gata să ne ducă la cimitir şi să ne îngroape”, a răspuns Putin.

Pe lângă scurta reclamă, Showtime a încărcat pe website-ul său două fragmente separate din interviurile lui Stone în care se discută despre relaţiile Rusia-NATO şi numeroasele tentative de asasinare a preşedintelui rus.

Descriind NATO ca un instrument al politicii externe americane, Putin a precizat că membrii alianţei devin inevitabil „vasali” ai SUA.
„De îndată ce o ţară devine membră NATO, este greu să reziste presiunilor SUA. Şi, dintr-o dată, orice sistem de arme poate fi plasat în această ţară: un sistem de rachete anti-balistic, noi baze militare şi, dacă e necesar, noi sisteme ofensive”, a explicat liderul rus.

Rusia, a declarat Putin, este forţată să ia contramăsuri la ameninţarea tot mai mare a NATO şi la comasarea sa militară la graniţele ruseşti.
„Trebuie să ne îndreptăm sistemele de rachete înspre instalaţiile care ne ameninţă. Situaţia devine tot mai tensionată”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Într-un alt videoclip, publicat de Showtime, Stone a susţinut că deţine informaţii credibile că Putin a supravieţuit în cazul a cel puţin cinci tentative de asasinare, care, potrivit liderului rus, au fost dejucate cu succes de echipa sa de securitate.

„Eu îmi fac treaba mea şi ofiţerii securităţii şi-o fac pe a lor, şi încă se comportă destul de bine. Am încredere în ei”, a adăugat Putin.
Amintindu-şi de un proverb rusesc, Putin i-a spus lui Stone că „cei care sunt destinaţi să fie spânzuraţi nu se vor îneca”.

„Care este soarta dumneavoastră, ştiţi?”, a întrebat Stone.
„Doar Dumnezeu ne ştie destinul – al dumneavoastră şi al meu”, a răspuns preşedintele rus.

„Într-o zi, acest lucru se va întâmpla fiecăruia dintre noi. Întrebarea este dacă am realizat ceva în această lume efemeră şi dacă ne-am bucurat de viaţa noastră?”, a mai precizat Putin.


Citiți și:

Avertismentul ferm al lui Vladimir Putin: Rusia nu va porni niciun război, dar îşi va apăra interesele. Drepturile noastre legitime trebuie respectate

Președintele Putin predă lecția capitalistă la nivel global Clanului Rothschild

10 lucruri formidabile pe care nu le știai despre Vladimir Putin
 

yogaesoteric
12 noiembrie 2017

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More