Avertismentul analistului George Friedman: România e expusă pe frontul estic, se confruntă cu Rusia și Turcia

 

George Friedman spune că vizita lui Klaus Iohannis în SUA și întâlnirea lui cu Donald Trump se poate explica simplu: România a căpătat o importanță crucială pentru Statele Unite.

Acesta avertizează că România e amenințată din două direcții, Rusia și Turcia.

„Pentru Statele Unite, două sunt țările care contează când vine vorba de contracararea Rusiei: una e Polonia, cealaltă e România. Acum, cu evenimentele din Turcia, România e și mai importantă. E de o importanță crucială pentru Statele Unite”, a spus George Friedman la Digi 24.

„În mod cert, România este o țară foarte proamericană. Cred că e pentru că e interesul său național. România e expusă pe frontul estic, Moldova se confruntă cu presiuni din partea rușilor. Celelalte țări pot oferi o susținere economică, dar numai Statele Unite oferă informațiile și resursele militare pe care România trebuie să le aibă pentru a rămâne liberă”, a adăugat el.

„Aveți de-a face cu probleme care vin din două direcții: România se confruntă cu rușii, care sunt o putere în declin. Vă confruntați, de asemenea, cu turcii, care sunt o putere în ascensiune. Asta vă face importanți pentru noi, dar e o regiune foarte periculoasă în care să trăiești”, a mai spus fondatorul Geopolitical Futures și al agenției Stratfor.


Citiţi şi:

Oficial rus: Sistemul antibalistic din România ameninţă Rusia, NATO generează o cursă a înarmării

Iohannis în postura de servitor la Poarta Washingtonului, tratat în bătaie de joc atât de Trump cât şi de jurnaliştii americani de la faţa locului

 

 

yogaesoteric
6 decembrie 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More