Avocat: Obligativitate și consimțământ prezumat privind vaccinarea în România

 

Referitor la proiectul de lege ce se dorește a fi adoptat cu privire la vaccinarea persoanelor din România învederăm următoarea situație de fapt și de drept ce este imperios necesar a fi reglementată și definită clar:
Vaccinarea, așa cum este definită în proiectul de lege, „este un act medical de administrare a unui vaccin”.

Este necesar să se facă o distincție conceptuală clară între VACCINARE ca act medical profilactic (adică preventiv) al cărui scop este de a apăra organismul de boli sau de a preîntâmpina o anumită boală deja existentă și OBLIGATIVITATE și CONSIMȚĂMÂNT PREZUMAT, noțiuni/concepte, care nu au cum să fie implementate cu privire la ființa umană atunci când vorbim de efectuarea unui act medical asupra acesteia.

Ființa umană este o ființă vie care posedă voință liberă, rațiune și simțire și care are dreptul inviolabil și imuabil de a dispune de ea însăși – principiu fundamental care este statuat inclusiv prin texte de lege, ceea ce determină imposibilitatea supunerii ființei umane la un act medical împotriva propriei voințe, dat fiind faptul că ființa umană este unică, cu particularități proprii și specifice individual, sub toate aspectele – biologic, psihologic și emoțional-afectiv (a se vedea: Convenția de la Oviedo la care România a aderat și pe care a ratificat-o în Parlament, Constituția României privind drepturile și libertățile fundamentale ale omului, Legea Pacientului, Reglementările privind malpraxisul medical).

Pentru a fi parte în aplicarea unui act medical asupra sa, ființa umană este necesar să fie implicată direct în procesul de luare a deciziei cu privire la actul medical pe care ar urma să-l accepte pentru a-i fi aplicat, iar pentru aceasta are nevoie să fie informată corect, complet, etic și moral, în condiții de neutralitate și imparțialitate, astfel încât consimțământul să reprezinte acordul de voință liber exprimat și neviciat prin niciuna dintre formele viciului de consimțământ, respectiv eroarea, violența, dolul (viclenia) și leziunea.

În ceea ce privește textul și reglementările cuprinse în proiectul de lege mai sus menționat, s-a identificat un abuz de drept nerezonabil, contrar bunei-credințe, eticii, moralității și legilor privind drepturile omului, aducându-se grave vătămări și pagube ființei umane prin obligarea la actul medical al vaccinării în condițiile în care vaccinul este un medicament imunologic care prezintă riscuri și efecte/reacții adverse ca orice medicament, acestea fiind în legătură directă și intrinsecă cu persoana căreia i se administrează.

Prezumarea consimțământului la informarea cu privire la:
a) actul medical la care urmează să fie supusă persoana;
b) la substanța vaccinală ce urmează a-i fi introdusă în trup;
c) la efectele și reacțiile adverse post-vaccinale ce pot aduce prejudicii și vătămări de orice natură și intensitate persoanei beneficiare:
este făcută incorect, incomplet, neetic și ne-moral și în condiții de părtinire vădită față de Industria Pharma, respectiv față de producătorii și distribuitorii de medicamente, transformându-se astfel actul medical într-un act de comerț ce produce grave consecințe vieții însăși.

Lipsa de informare:

În acest context, datorită lipsei de informare, așa cum am învederat mai sus, și a sancțiunilor ce se vor a fi impuse populației din România ca urmare a neacceptării actului medical al vaccinării, consimțământul ar urma să fie considerat „prezumat” în condiții de viciu absolut, statul, prin inițiatorii și autorii acestui proiect de lege, făcând uz cumulativ de toate formele viciului de consimțământ.

Sancțiunile excesiv de grave și dure, ce se vor a fi luate împotriva acelor persoane presupuse că ar urma să refuze actul medical al vaccinării, nu își justifică necesitatea. Mai mult decât atât, prin luarea unor asemenea măsuri, pe de o parte, cât și prin smulgerea consimțământului persoanelor făcându-se uz cumulativ de toate formele viciului de consimțământ, se încalcă în mod flagrant drepturile și libertățile fundamentale ale ființei umane în toate planurile existenței sale.

În concluzie, pentru motivele învederate, în reglementările proiectului de lege privind vaccinarea este exclus să apară OBLIGAREA persoanelor la actul medical al vaccinării și PREZUMAREA CONSIMȚĂMÂNTULUI persoanelor cu privire la efectuarea acestui act medical prin acceptul introducerii în propriul trup al medicamentului substanță vaccinală.

Avocat Marina-Ioana Alexandru


Citiţi şi:

Legea vaccinării obligatorii, băgată în prioritate legislativă 
O mamă a cinci copii, despre obligativitatea vaccinării: «O lege crudă, ireal de abuzivă, care nu lasă nimănui nici cea mai mică portiță de scăpare» 
Scrisoare deschisă a Alianței Părinților către Parlament, împotriva vaccinării obligatorii 

 

yogaesoteric
29 septembrie 2019


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More