Avocatul Dan Chitic a cerut desființarea și reformarea pe alte criterii a SRI: «Are un indiscutabil caracter antinațional»

 

Cunoscutul avocat Dan Chitic a scris că Serviciul Român de Informații ar fi necesar să fie desființat și reformat pe alte criterii, argumentând că „sub oblăduirea lui (dacă nu cumva cu participarea sa directă) a avut loc spolierea țării de toate bogățiile în ultimii 30 de ani, [SRI] a organizat sistemul abuziv și represiv din ultimii 14 ani și a acaparat, rând pe rând, toate puterile statului român – de la puterea executivă, la cea legislativă și mai nou cea judecătorească – devenind unica putere din România scăpată de orice control civil sau democratic. Pentru toate aceste motive, SRI are un indiscutabil caracter antinațional!”.

Chitic a spus că această postare a sa este răspunsul la întrebarea colonelului (r) Daniel Dragomir referitoare la relațiile dintre generalul Dumitru Dumbravă și anumiți magistrați.

„Acest aspect reiese din toate luările de poziție exprimate în mod public: de la cele referitoare la implicarea SRI-ului în «câmpul tactic», până la «iminentul pericol rusesc» ce ar pândi Insula Șerpilor – «pericol» care ar trebui să ne determine să cedăm gratuit resursele noastre din Marea Neagră marelui aliat și partener strategic de peste Ocean… Toate demonstrează că SRI-ul nu apără interesele noastre, ci ale altora în dauna noastră! Este motivul pentru care această instituție nu poate fi nici reformată și nici «temperată» prin tăieri bugetare!

SRI ESTE NECESAR SĂ FIE DESFIINȚAT! Și apoi reînființat un nou serviciu de informații, civil nu militarizat, fără niciun element din defunctul serviciu, care să apere interesele României și ale cetățenilor ei… și abia apoi pe cele ale aliaților noștri!”

Citiți și:

SRI – Serviciile Ne…Române de Interese sau am putea spune Serviciile Române de… Infracțiuni

Dezvăluirile uimitoare ale unui fost ofiţer SRI

 

yogaesoteric
23 februarie 2019

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More