Barbie: Ce se plantează insidios în conștiințele copiilor?

Nou apărutul film Barbie a declanșat o adevărată isterie printre adulți. Dar Barbie este mai mult decât o marcă de păpuși sau un film care a făcut un miliard și jumătate de dolari.

Deși prezentat drept „comedie fantasy”, filmul nu este nici una, nici alta și în niciun caz nu este un film destinat copiilor.

Întru urmărirea politicilor de incluziune socială, în narațiunea peliculei avem prezente personaje care seamănă izbitor cu tipul de oameni pe care îi vedem la manifestările destinate afirmării publice a noilor genuri sexuale.

Comunitatea LGBTQ+ a fost absolut încântată că în distribuție, rolul doctoriței este jucat de o persoană transsexuală, actrița Hari Nef având la naștere numele Harry Jacob Nef.

Un alt punct al agendei bifat cu succes este apariția lui Alan, personaj care a extaziat toată lumea așa-zis „bună”. Deși nu se afirmă direct, Alan a fost perceput drept un personaj aparținând genului fluid. Alan este prezentat ca fiind deranjat și strivit de masculinitatea lui Ken, Alan fiind o ființă foarte empatică, săritoare și de nădejde. Mesajul subliminal este clar: persoanele cis (adică cei care nu simt că s-ar fi născut în trupuri greșite) au și provoacă probleme, iar cei care se identifică cu Alan sunt cei care păstrează echilibrul și rezolvă ce strică cuplurile +/-.

Au apărut și modele noi de păpuși Barbie menite să-i învețe de la cea mai fragedă vârstă pe copii aspecte importante, precum ce înseamnă să fii trans (prin modelul de Barbie reprezentat de personalitatea TV transsexuală, extrem de promovată și de mare succes, Laverne Cox) și ce înseamnă să fii femeie cu barbă – a apărut modelul inspirat de Harnaam Kaur, un speaker motivațional cu mare priză la publicul care altădată mergea la spectacole de circ, care a reușit în carieră pe barba ei la propriu – este femeie născută femeie, dar suferă de hirsutism. Aceste două noi modele de păpuși îi învață pe copii ce succes pot avea ca persoane care nu se conformează concepțiilor învechite și că sexul este doar un concept, un construct social artificial creat, nicidecum o realitate biologică incontestabilă. Și că este ok să ridici degetul mijlociu celor pe care îți dorești să îi sfidezi.

Interesant este și faptul că modelul femeii cu barbă poartă cu mândrie două coarne pe cap – oare ce anume ar fi nevoie să înțeleagă copiii din asta?!

Pe lângă Barbie cea bărboasă și încornorată (la propriu), noile modele de Barbie prezintă spre acceptare și gratulare și modele care duc cu gândul direct la travesti – cele mai noi și mai „wow!” modele vin păroase. Barbie cea feminină este plină de testosteron tradus printr-o cantitate de păr pe trup, caracteristică eminamente masculină. Dar inconvenientul este ușor de eliminat cu un aparat de ras care a fost inclus în pachetul destinat copiilor.

În același timp, presa de profil promovează persoane care afirmă că au cheltuit 200.000 USD pentru tranziția de la statutul de bărbat, la cel de bimbo-barbie.

Prin toate modalitățile, copiilor li se explică că toate aceste acțiuni sunt absolut normale, pe principiul plus cu plus dă plus, iar minus cu minus dă tot plus.

Însă plus pentru cine și în ce scop?!

Pe când vor apărea și păpușile Barbie cu kit de vaccinare anticovid inclus?!

Citiți și:
Povestea păpuşii Barbie: De la prostituată, la jucărie pentru copii, apoi păpuşă de „gen neutru”, iar acum cu un film ce are încasări de peste un miliard de dolari dar este deja interzis în câteva țări
Lăsați copiii în pace! (I)

 

yogaesoteric
19 octombrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More