Barnevernet a mai răpit un copil. Un băiețel de 12 ani a fost smuls cu forța de lângă părinți pe motiv că făcea homeschooling

Oficialii spun că „băiatul are nevoie să fie înscris la școala publică pentru a socializa”

Familia Leif și Terese Kristiansen trăiește un coșmar, după ce agenția care se ocupă de protecția copilului în Norvegia le-a răpit copilul pe motiv că face homeschooling.


Drama familiei Kristiansen a început în momentul în care părinții au luat decizia de a se întoarce în Norvegia, după mai mulți ani de locuit în Canada.

Aproape imediat ce a fost înscris la școala publică, copilul Kai a fost supus hărțuielii și bătut de colegi timp de mai multe luni. Sesizați, directorul și ceilalți oficiali ai unității de învățământ nu au luat însă nicio măsură.

În aceste condiții, părinții au luat decizia de a-l educa pe micuțul de 12 ani acasă.
Pe 9 februarie, însă, șoc: agenții Barnevernet însoțiți de polițiști au dat buzna în casa familiei și l-au smuls pe Kai. Filmulețul, care a devenit viral pe facebook, arată cum agenții iau copilul însoțiți de țipetele terifiate ale copilului, care strigă „Nu”, de mai multe ori.

Conform lui Ray Skorstad, administratorul legal al unei asociații care asistă părinții ai căror copii au fost luați de Barnevernet, motivația celor de la Barnevernet a fost aceea că „băiatul are nevoie să fie înscris la o școală publică pentru a socializa”.

Michael Donnelly, directorul pentru operațiuni globale al HSLDA (Home School Legal Defence Association), a declarat că părinții sunt singurii care trebuie să decidă cum sunt educați copiii lor.

„Un astfel de atac reprezintă un atac asupra ideii de homeschooling. Părinții sunt singurii care au dreptul să decidă cum își educă copiii și ceea ce este cel mai bine pentru ei. Părinții nu trebuie să explice de ce aleg homeschooling-ul, dar familia Kristiansen are un motiv foarte bine întemeiat, acela de a-și proteja copilul în fața abuzurilor. Faptul de a face educație acasă nu este o justificare pentru a lua un copil cu forța. Este o mare violare a drepturilor lui Kai și a drepturilor părinților săi. Facem apel la autoritățile norvegiene să-l returneze pe Kai părinților și vom face tot ce este posibil ca să se facă dreptate”, a precizat el.

Deocamdată, familia are dreptul să-și vadă copilul o dată pe săptămână, timp de o oră. Prima audiere în acest caz a avut loc pe 15 februarie.

Barnevernet a devenit cunoscută în România după cazurile familiilor Bodnariu și Nan. Ambele familii și-au primit copiii înapoi după mai mulți ani de bătălii în justiție și proteste internaționale din partea opiniei publice românești.

Citiți și:
Copii torturați de serviciile sociale în Norvegia, după al Doilea Război Mondial. Practicile pline de oroare continuă, la altă scară, chiar și astăzi
Arhipelagul Gulag din Finlanda unde sunt prizonieri copiii doctoriţei Camelia Smicală
Un reprezentant al grupării oculte Bilderberg se află în spatele Barnevernet, instituția care răpește copiii în Norvegia

yogaesoteric
4 iulie 2018

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More