Bilderberg a plănuit ca preţul barilului de petrol să ajungă la 200 de dolari până în 2010

de Mihai Vasilescu

În 2008, preţul petrolului a atins un maxim istoric, 147 de dolari barilul. Specialiştii au declarat în unanimitate că această creştere fără precedent a fost provocată de panica apărută pe piaţa internaţională în urma veştii apropiatei epuizări a rezervelor naturale de petrol. Se vorbeşte chiar de  o recesiune a economiei mondiale şi de prăbuşirea monedei americane. În condiţiile în care cursul dolarului este menţinut în mod artificial la un nivel ridicat, prin faptul că este principala (şi până de curând unica) monedă în care se realizează tranzacţiile cu petrol, recenta criză financiară din SUA este strâns legată de „criza petrolului”.

Presa corporatistă a scris pe larg despre aceste subiecte, alimentând panica de pe piaţa internaţională. Dar nu a dezvăluit faptul că această creştere fără precedent a preţului petrolului a fost decisă de mult timp în cadrul întâlnirilor secrete ale grupului Bilderberg.

La întâlnirea Bilderberg din 2005, Henry Kissinger a anunţat că se vor lua măsuri pentru a asigura dublarea preţului petrolului în următoarele 12-24 de luni. Este exact ceea ce s-a şi petrecut. Dacă în 2005, barilul era cotat la 60-70 de dolari, până în 2008 el şi-a dublat preţul.

La întâlnirea Bilderberg din anul următor, această temă a fost reluată şi s-a decis ca până la sfârşitul lui 2007 – începutul lui 2008 să se atingă pragul psihologic de 100 de dolari. În ianuarie 2008, barilul se vindea deja cu 100 de dolari, exact aşa cum dictase Bilderberg.

La întâlnirea Bilderberg din 2007, s-a decis ca până în 2010 barilul de petrol să coste 200 de dolari. În contextul creşterii accentuate a preţului petrolului din 2008, analiştii unor prestigioase publicaţii şi instituţii financiare, cum ar fi Wall Street Journal sau banca Goldman Sachs au previzionat că preţul petrolului ar putea ajunge exact la 200 de dolari. Cum au ajuns ei la această cifră? Simplu. Presa corporatistă şi mega-instituţiile financiare sunt invitaţi de bază la întâlnirile Bilderberg, deci au obţinut „previziunile” direct de la sursă.

În întâlnirile Bilderberg s-a stabilit şi modul în care va fi crescut preţul petrolului: crearea de panică, lansând vestea că rezervele de petrol sunt pe cale să fie epuizate, generarea de conflicte în zonele care deţin mari zăcăminte de petrol, cum ar fi Orientul mijlociu sau ţări din Africa, promovarea teoriei încălzirii globale. Experţii internaţionali au prezentat chiar în presa corporatistă un scenariu în care un atac asupra Iranului ar putea genera un dezechilibru pe piaţa petrolului, determinând ridicarea preţului acestuia, de aici a preţului la carburanţi şi în final o criză economică şi energetică mondială.

Analizând  graficele care prezintă evoluţia preţului petrolului de-a lungul timpului, se observă cu uşurinţă că variaţiile cele mai mari ale acestuia au coincis cu evenimente importate: războiul din Golf, războiul din Irak, 11 septembrie 2001 etc. Datele oficiale arată că în 1970, preţul petrolului era de 1,80 dolari barilul. În 1974, el a crescut la 10-12 dolari în urma războiului dintre Israel şi ţările arabe. În 1979, revoluţia din Iran a generat un al doilea şoc petrolier, făcând preţul să urce la 20 de dolari. Războiul dintre Irak şi Iran din 1980 a dus la o o nouă creştere: 30, apoi 35 de dolari barilul. După o perioadă în care preţul s-a menţinut cu unele variaţii la 40 de dolari (în anii ’90), au urmat creşteri constante şi din ce în ce mai accentuate: 50 de dolari în septembrie 2004, 60 de dolari în  iunie 2005,  70 de dolari în august 2005,  80 de dolari în septembrie 2007, 90 de dolari în octombrie 2007, 100 de dolari în ianuarie 2008, 130 de dolari în mai 2008, 147 de dolari în iulie 2008. În ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a acestui preţ, datorită pompării artificiale de bani în economia americană pentru a evita falimentul unor importante instituţii financiare. Experţii sunt de părere că această scădere nu va dura mult şi că este doar una aparentă.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu declara într-un interviu (în cunoştinţă de cauză, fiind membru al Comisiei Trilaterale, organism ce are strânse legături cu Bilderberg): „Impactul inflaţionist al scumpirii petrolului este deja aici. Este aproape inevitabil şi un impact recesionist la nivel global. Situaţia actuală îmi reaminteşte de perioada celor două şocuri petroliere din anii ´70, care au afectat puternic economia mondială. Am un sentiment extrem de puternic de deja vu, am asistat atunci la prima majorare istorică a preţului petrolului de la 2 la 12 dolari pe baril, iar economia mondială era bulversată. Acest lucru s-a repetat şase ani mai târziu, în 1979, la al doilea val de scumpiri, când petrolul a ajuns la 35 de dolari barilul”.

Citiţi şi:
Bilderberg 2007 – Ne îndreptăm către Imperiul Mondial?
În 2006, Bilderberg a hotărât să mărească dobânzile la credite. Toate ţările s-au conformat

yogaesoteric
1 octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More