Bill Gates: ChatGPT va schimba lumea noastră

Îmbunătățirile în domeniul inteligenței artificiale, printr-un serviciu cum este și ChatGPT, constituie „cea mai importantă” inovație a momentului, a declarat Bill Gates.

Această tehnologie va schimba lumea noastră”, este de părere miliardarul. Aplicațiile inteligenței artificiale generative, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, ar putea îmbunătăți gradul de eficiență pentru mai multe chestiuni, cum ar fi redactarea facturilor și a scrisorilor, a declarat Bill Gates, fondator Microsoft, după cum scrie CNBC care citează Handelsblatt.

În prezent, acest serviciu necesită prea mult calcul și nu este întotdeauna precis. Însă Microsoft și Google vor concura pentru a fi lideri în acest domeniu”, a mai precizat Bill Gates.

Microsoft a anunțat recent că motorul său de căutare Bing va fi alimentat parțial de tehnologia ChatGPT AI.

Optimizările pe care AI le poate oferi pentru citire și scriere, a spus Gates, vor avea un „impact uriaș”. În spațiile de îngrijire a sănătății și educației, AI (inteligența artificială) poate îmbunătăți în mod tangibil eficiența și poate îmbunătăți semnificativ rezultatele. Platformele mai noi, cum ar fi ChatGPT, sunt capabile să se antreneze. Ele pot să se îmbunătățească și chiar să învețe să citească și să scrie prin noi cunoștințe.

Gates a co-fondat Microsoft în 1975 și a condus compania timp de peste două decenii, înainte de a demisiona din funcția de CEO în 2000. „Deci nu pot fi nepărtinitor”, a glumit Gates, menționând că a rămas consultant pentru compania de aproximativ 2 trilioane de dolari.

Și Google e atent la competiție. Ce promite Bard, serviciul său AI

Inovațiile nu se opresc la o singură mare companie care alege să gestioneze un serviciu AI. Google a anunțat, de asemenea că va concura în mod direct cu ChatGPT, prin intermediul Bard, propriul său chatbot bazat pe inteligență artificială.

Sundar Pinchar, CEO-ul Google, a dat de altfel semnalul în ce privește lansarea Bard, denumirea chatbot-ului Google, disponibil pentru început „testerilor de încredere”.

Însă Bard și-a început „cariera” cu stângul. Capacitățile lui au fost prezentate cu ajutorul unor videoclipuri postate pe rețelele de comunicare virtuală, dar Reuters l-a prins pe Bard cu greșeala la o întrebare relativ simplă: care a fost primul satelit din istorie care a fotografiat o planetă aflată în afara sistemului nostru solar? Răspunsul greșit a fost reperat chiar înainte ca Google să susțină o prezentare mai amplă a chatbot-ului Bard, compania anunțând anterior că motorului de căutare Bing i s-au adăugat funcții similare cu cele ale lui ChatGPT, deși Bard nu poate fi testat la liber încă.

ChatGPT este un software bazat pe inteligență artificială, lansat la finalul anului trecut de start-up-ul californian OpenAI. Acesta a căpătat rapid tracțiune la nivel global, fiind însă și criticat de mediul universitar din cauza studenților și elevilor care au găsit în el o metodă de a-și realiza temele și referatele mai ușor.

Citiți și:
Problemele generate de ChatGPT (roboții IA) și cum să răspundeți provocării
Profesorii sunt îngrijorați de aplicația ChatGPT: „Mi-e teamă pentru elevii noștri deoarece sunt conștiințe tinere, neformate”

 

yogaesoteric
24 martie 2023

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More