Brânza de casă preparată cu suc de lămâie
Brânza de vaci preparată în casă după o reţetă simplă nu provoacă fermentație în intestin, se digeră bine și are un gust plăcut. În bucătăria indiană, acest fel de brânză este numită paneer şi intră în compoziţia multor mâncăruri tradiţionale.
Pe lângă gustul delicios, brânză preparată astfel are o serie de acțiuni terapeutice: îmbunătățește memoria, întărește inima, oasele și articulațiile, îmbunătățește starea generală a omului și este foarte utilă în tulburările nervoase și stările depresive.
Pentru a pregăti brânza dulce, avem nevoie de:
– 2 litri de lapte proaspăt
– 1 lămâie
În primul rând, puneți laptele la fiert şi stoarceți sucul din lămâie. Când laptele se va încălzi bine şi începe să se umfle (dar nu va fierbe), turnați sucul de lămâie, amestecați repede și luaţi imediat cratița de pe foc. Laptele se va închega şi rămâne doar să scurgeţi zerul cu ajutorul unui tifon aşezat peste o sită. Lăsaţi să se răcorească, după care puteţi strânge marginile tifonului şi presa brânza ca să iasă toată apa din ea. Dacă nu vreţi să o folosiţi imediat, lăsaţi-o la scurs câteva ore, sau chiar până a doua zi.
Nu sărați brânza înainte de a o consuma.
Nu aruncaţi zerul; el are, de asemenea, proprietăți de vindecare. Îl puteţi folosi la făcut supă sau pentru a fierbe legume în el. Supa făcută cu zer are un gust uşor acrişor dar foarte catifelat, din cauza laptelui din care provine. Această supă este mai hrănitoare şi mai plăcută.
Citiți și:
Ghidul profesorului Mencinicopschi: 25 de alimente de bază analizate de fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare
Virtuțile vindecătoare prea puțin cunoscute ale unui fruct de aur: Lămâia
Topul celor 27 cele mai alcaline alimente de pe planeta
yogaesoteric
29 martie 2021
Also available in: Français