Brevet: Albine robot, pentru că dispar albinele naturale


Ei fac semințele, ei produc alimentele, ei le distribuie și ei vor face și polenizarea. Ce înseamnă aceasta?


După cum știți, dispar albinele. Și nu doar albinele, ci și multe alte insecte. Iar aceasta afectează în primul rând polenizarea. Dar, întrucât nu vor în ruptul capului să renunțe la pesticide, s-a găsit soluția: albinele robot!

Albine robot: Walmart plănuiește o polenizare globală

Gigantul de retail american Walmart a înregistrat un brevet pentru albine robotice în speranța că vor fi capabile să polenizeze culturi precum o fac cele reale. „Robo-albina” ar putea oferi o soluție la declinul continuu al populațiilor de albine, spun dezvoltatorii proiectului.

Schema cuprinsă în cererea de brevet

Brevetul pentru așa-numitele „drone de polenizare” a fost depus în luna martie 2018 ca parte a unei serii de șase brevete axându-se pe agricultură automatizată. Potrivit brevetului, robo-albinele ar utiliza un „aplicator de polen configurat să colecteze polen de la o primă floare a unei culturi” iar apoi, utilizând senzori și camere, să-și găsească calea către alte flori pentru a aplica polenul.

Deși nu este destul de clar care sunt planurile companiei pentru acest brevet, unii analiști au sugerat că gigantul de retail intenționează să obțină o poziție mai puternică în agricultură și să capete mai mult control asupra lanțului de aprovizionare.

Albinele, responsabile pentru polenizarea unei treimi din alimentele consumate de oameni, au dispărut într-un ritm alarmant în ultimii ani. Se spune că declinul albinelor este rezultatul unui fenomen numit „Colony Collapse Disorder”, deși cauza exactă încă nu este cunoscută.

Un studiu recent indică fungicidele utilizate frecvent ca fiind principalul vinovat. „Am depus multă muncă în această analiză și «câștigătorul» a fost fungicidele”, a declarat autorul principal al studiului, Scott McArt. „Reiese că utilizarea fungicidelor constituie cea mai importantă cauză pentru îmbolnăvirea și dispariția albinelor.”

Poate că roiurile de albine robotice, precum cele produse de cercetătorii de la Universitatea Harvard în 2013, conferă o soluție fezabilă pentru omenire într-o lume în care albinele reale se află pe lista speciilor pe cale de dispariție.


Citiți și:

Oamenii de știință apelează la tehnologie întrucât numărul de albine în declin amenință securitatea alimentară globală 

Dispar păsările. În Franța numărul lor a scăzut cu o treime, datorită decimării insectelor 

 

yogaesoteric
29 noiembrie 2018


 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More