Bucureşti, 17 mai 2005. Imagini vechi de doi ani confiscate de procurori de la yoghini în 2004 sunt prezentate de PRO TV drept ştiri de ultimă oră


• Cum este posibil ca aceste înregistrări confiscate de Parchet să ajungă la mass-media?
• Parchetul urmăreşte în mod evident desfiinţarea Şcolii de Yoga M.I.S.A.
• Yoghinii au devenit la ora actuală grupul cel mai discriminat din România

Bucureşti, 17 mai 2005. Am asistat luni, 16 mai 2005, în cadrul ştirilor Pro Tv, la un nou episod, la fel de penibil şi fantasmagoric ca şi celelalte, din cadrul circului mediatic concertat în mod perfid de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Ştirea prezenta o aşa-zisă înregistrare video de ultimă oră pe care un practicant yoga i-ar fi trimis-o lui Gregorian Bivolaru în Suedia, cerându-i anumite sfaturi în legătură cu o casă de la Şirnea. În realitate, această înregistrare a fost făcută în vara anului 2003 şi a fost confiscată, împreună cu nenumărate alte obiecte cu caracter personal sau intim, în timpul percheziţiilor abuzive şi ilegale din 18 martie 2004. Evident, acest aspect este cunoscut foarte bine de procurorii care, printr-un nou act ilegal, de încălcare a procedurilor, au oferit de curând această casetă video mass-mediei. Realizatorii aceastei ştiri fie au cunoscut adevărul, fie au fost induşi în eroare de procurorii care le-au furnizat caseta. A prezenta o înregistrare video veche de doi ani drept un document „de ultimă oră”, aceasta ca o presupusă pledoarie de acuzare realizată de procurori, deşi acel document nu conţine absolut nimic incriminator, reprezintă un gest de mare cinism şi total neprofesional. El este simptomatic pentru felul în care se realizează întreaga anchetă împotriva practicanţilor yoga, cu toate mistificările ei.

Vă reamintim că printr-o acţiune chiar mai scandaloasă decât percheziţiile din 18 martie 2004, procurorii au dispus de curând punerea sub sechestru a 70 de imobile aflate în proprietatea unor cursanţi yoghini. Cu siguranţă că pentru jurnaliştii care au redactat această ştire nu are nici o importanţă starea de spirit a unor oameni care sunt acum ameninţaţi cu confiscarea propriilor imobile, dar care ştiu că nu au comis absolut nici un fel de ilegalităţi. Ţinem totuşi să precizăm că în scenariul macabru în care aceste case ar fi confiscate, cea mai dificilă situaţie nu ar fi declanşată de faptul că mulţi yoghini nu ar mai avea unde să locuiască, deşi aceasta ar putea deveni o reală problemă socială, căci sute de oameni ar rămâne pe drumuri. Cel mai grav ar fi însă că sute de oameni, cetăţeni ai României, ar constata că în această ţară nu îşi mai pot exprima dreptul fundamental de a trăi conform propriilor idealuri şi credinţe.

Ce a reieşit totuşi foarte clar din această înregistrare, deşi ar putea părea la prima vedere nesemnificativ, este faptul că există practicanţi yoga care se decid să cumpere imobile în scop personal sau pentru a le pune şi la dispoziţia altor cursanţi yoga.

Chiar dacă yoghinii au devenit la ora actuală grupul cel mai defavorizat şi discriminat din România, ei sunt cetăţeni ai acestei ţări şi conform Constituţiei dreptul la proprietate le este garantat, în pofida dorinţei “tainice” a procurorilor Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti  de a anihila complet Şcoala de Yoga M.I.S.A..

Oare nu tocmai ignorarea acestui drept fundamental la proprietate ar fi trebuit să reprezinte subiectul cu adevărat “fierbinte” al unui reportaj ce se vrea obiectiv?

Ne întrebăm care ar fi reacţia acestor jurnalişti dacă în urma unor plângeri (calomnioase, de exemplu), însoţite de pretenţii aberante de despăgubire, adresate postului de televiziune la care dânşii lucrează, procuratura ar decide să pună sechestru asigurator pe toate casele lor. 

Considerăm că este firesc să fim sprijiniţi de întrega presă în dorinţa noastră de a arăta adevarata faţă a justiţiei române, în mare măsură coruptă şi incompetentă, şi modul halucinant în care autorităţile persecută un mare număr de cetaţeni români nevinovaţi. Tot ce ne dorim este să ajutăm astfel împreună la reinstaurarea dreptăţii şi adevărului în România.

Pentru informaţii suplimentare:
biroudepresa_misa@yahoo.com

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More