Bunii nazişti ai Troikăi


Alexis Tsipras a fost desemnat candidat la preşedinţia Comisiei Europene în decembrie 2013. Acordurile pe care le semnează merg în direcţia băncilor. Partidul său anti-austeritate, SYRIZA, se găseşte deci la marginea imploziei. Printr-un şantaj referitor la închiderea băncilor greceşti, Troika (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) impune o creştere a taxelor, o diminuare a pensiilor, a salariilor şi plătirea integrală a datoriei, într-o ţară care are nevoie de ajutor umanitar. Poporul grec estimează că a fost trădat încă o dată de aleşii săi. Toate partidele aşa-zis democratice sunt, prin forţa corupţiei, în derută. Nu mai există decât un singur partid care rămâne virulent împotriva Troikăi. Este vorba de Zorile Aurii, un partid neo-nazist condus de Nikolaos Mihaloliakos.

Banca Centrală Europeană (BCE), Comisia Europeană şi toţi responsabilii Troikăi sunt pe cale să declanşeze apariţia fascismului în Grecia şi în Europa, umilind poporul grec. Să ne amintim că Uniunea Europeană şi Congresul american au susţinut şi finanţat naziştii în Ucraina, pentru a lupta împotriva militanților pro-ruşi. Troika şi instituţiile bancare internaţionale ştiu perfect să se acomodeze nazismului sau șariei (legea islamică – n.r.) care servesc drept rezervă de „carne de tun” în caz de conflict. Guvernul de la Kiev este cea mai perfectă dovadă în acest sens. În plus, datoria ucraineană a fost diminuată când naziştii au integrat puterea. La fel s-a petrecut când șaria a fost instaurată în anumite ţări musulmane.

Dimpotrivă, Troika se acomodează greu într-un regim democratic care, prin referendum şi trezirea conştiinţelor, pune în dificultate escrocheriile acesteia.

Ce se va petrece în cazul victoriei partidului nazist la viitoarele alegeri elene? Ne putem imagina că anumite eminenţe cenuşii de la Troika vor veni să curteze puterea greacă pentru a remania lucrurile, reducând considerabil datoria ţării și stabilind condiţii realizabile şi favorabile. Pe scurt, Troika va susţine regimul pentru ca înclinaţiile acestuia spre luptă armată să nu se întoarcă împotriva ei, ci să fie utilizate pentru profitul ei. Mobilizarea unui milion de mercenari fără echipament costă 120 de miliarde de euro pe an. Dacă vreţi un milion de nazişti la dispoziţia dumneavoastră, veţi face deci o economie substanţială. Este uşor să prosteşti nazişti sau orice fel de extremişti obedienţi. Dimpotrivă, este mult mai dificil să controlezi indivizi treji care au capacitatea de a reorienta paradigma socială pentru a scăpa de acest cinism sordid care conduce lumea de 5000 de ani.

Într-un document publicat în mai 2013 în revista Morpheus, nr. 59, gigantul american al băncilor de investiţii, JP Morgan Chase, reclama abrogarea constituţiilor democratice burgheze stabilite după cel de-Al Doilea Război Mondial într-o serie de ţări europene şi cerea introducerea de regimuri autoritare. Acest plan nu este oare pe cale de a fi pus în mod precis în aplicare?


Citiți și:

Discurs al lui Zoe Konstantopoulou în parlamentul elen
Dincolo de aparenţe, este evident că Uniunea Europeană este deja vârful de lance pentru instaurarea sinistrei «Noi ordini mondiale» (I)


yogaesoteric
12 octombrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More