Călin Georgescu îl spulberă pe Zelenski și administrația coruptă de la Kiev

La fel ca Iohannis, a anulat alegerile libere. Să vadă cum se simt zeci de mii de români din Ucraina care nu primesc respect deși neamul nostru le-a deschis inima și brațele

Războiul nu este cazul să fie niciodată decizia politicienilor, pentru că nu ei luptă pe câmpul rece și noroios, ci oamenii simpli, cei care mereu suferă cu adevărat în timp ce politicienii dau ordine din palatele lor calde”, a transmis Călin Georgescu pe canalele sale de media publice, ca o sinteză a intervenției sale video publicate pe YouTube și Facebook.

Știripesurse relatează și citează: Călin Georgescu răspunde, după reacția Ucrainei la afirmațiile sale în care a reamintit că România este de la Nistru pân’ la Tisa, așa cum spunea Eminescu. Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, acesta a afirmat că „Ucraina e un stat inventat, nu există”, adăugând că „se modifică lumea; se vor modifică frontiere. Mai mult de atât, dacă se modifică frontiere, unde suntem noi? Avem Bucovina de Nord, interes. Avem Bugeacul, avem Maramureșul de Nord, corect? Din fosta Transcarpatia mai rămâne și pe la unguri, Lvovul care o să rămână la polonezi, și Malorusia”.

Ucraina – și nu numai – a reacționat la declarațiile sale. „Declarațiile politicianului român Călin Georgescu, care pun sub semnul întrebării integritatea teritorială a țării noastre, sunt o manifestare de profundă lipsă de respect față de Ucraina și poporul ucrainean”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Într-o intervenție video difuzată și transcrisă de Realitatea PLUS (filmarea de mai sus), Călin Georgescu a apăsat și mai mult pe subiectul Ucraina. Iată ce a spus singurul politician român care apără deschis și fără înconjur cauza românească privind teritoriile românești ocupate ilegal de URSS și de Ucraina comunistă și apoi de cea revanșardă de azi.

„Bună seara!

Legat de declaraţiile făcute astăzi de purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, doresc să îmi exprim clar poziţia pentru a nu rămâne loc de interpretări politicianiste.

Am toată empatia şi respectul faţă de poporul ucrainean. Ne-am deschis graniţele şi uşile caselor pentru vecinii noştri.

Am însă o problemă cu corupţia şi cu atitudinea falsă a politicienilor, inclusiv a celor de la Kiev.

Da, asta este adevărat. Doresc să întreb Ministerul ucrainean de Externe câte cazuri de înaltă corupţie au existat în Ucraina de la începerea războiului?

Câţi bani europeni au fost furaţi de aceştia prin încercare europeană şi implicit românească de a ajuta Ucraina?

Am de asemenea o problemă cu semi-dictatorii care pun în fața interesului naţional propriul interes şi pe cel al grupului pe care îl reprezintă. De aceea întreb: De ce domnul Zelenski, la fel ca domnul Iohannis, nu permite alegeri libere? Oare nu cumva le este teamă?

Câte familii şi-au trimis copiii la luptă în iadul de pe câmpul de luptă din Ucraina şi nu s-au mai întors? De câte ori domnul Zelenski a cerut dialog înainte să ceară arme? Niciodată.

Deci da, recunosc, am o problemă cu această atitudine a sa. Obiectivul lui era necesar să fie acela de a-şi proteja poporul în primul rând. Pământurile se pot negocia, dar viaţa este ne-negociabilă.

Când spun că Ucraina va pierde bătălia dintre marile puteri, o fac gândindu-mă la faptul că administraţia de la Kiev este doar un actor, un simplu actor în filmul marilor regizori internaţionali. Viaţa poporului ucrainean era necesar să fie pusă înaintea intereselor de război, interese care ne-au decimat economic pe toţi, în întreaga Europă. Suntem cu toţii victime colaterale ale acestui conflict, este normal să pot avea o opinie, aceea pe care am exprimat-o constant, şi anume pacea şi numai pacea.

Ca exemplu, văd că în supermarketuri se vinde miere din Ucraina, cea lovită de bombe toxice. Nu este de bun-simţ să mă gândesc şi la sănătatea poporului meu şi să ştiu de ce importăm dintr-o ţară aflată în conflict, în timp ce apicultorii români pierd albinele care, culmea, nu sunt într-o zonă de conflict?

Faptul că Ucraina este un stat înfiinţat la dorinţa marilor puteri este un fapt istoric. Nu este cazul să fie considerată o afirmaţie tendenţioasă sau defăimătoare.

Chiar şi Germania s-a reinventat în ’89 prin căderea zidului, deci nu era cazul să fie privită afirmaţia ca pe un afront, ci ca un adevăr istoric de care să ţinem cont.

Ce au decis marile puteri, tot ele au puterea să rezolve. Politica de la Kiev nu pare că ajută în acest proces, din contră, doar agită un conflict care a trimis milioane de ucraineni peste graniţe şi alte câteva milioane într-o luptă nobilă dar, în acelaşi timp, inechitabilă ca aport de forţe, iar politicienii ştiau, și aceasta este foarte grav.

Pentru că unde a dus asta?

La distrugerea ţării, a familiei ucrainene şi la destabilizarea economică a Europei. Prin război nimeni nu are de câştigat, nici popoarele, nici naţiunile, doar lorzii războiului, cei care fac miliarde de euro din producţia de arme.

În ceea ce priveşte referirile la teritoriile româneşti din Ucraina, mă bucur să văd reacţia vehementă a Ministerului ucrainean de Externe, pentru că asta înseamnă că diplomaţii de la Kiev au simţit şi ei cum sună o afirmaţie care crează frustrare naţională. Este la fel cum se simt zeci de mii de români din Ucraina, profesori, familii şi toţi laolaltă când văd că nici ei nu primesc prea mult respect pentru limba şi istoria poporului român, popor care şi-a deschis braţele şi inima în faţa valurilor de refugiaţi ucraineni.

Mă bucur de asemenea că avem resurse naturale, altfel politicienii de la Kiev ar fi trimis în frig tot poporul român, prin închiderea gazului rusesc, aşa cum au procedat cu alte ţări din Europa din anul acesta de la 1 ianuarie.

Da, este un adevăr. Putem spune că prin acţiunile lor au pus Ucraina pe primul loc, dar au pus Ucraina cea politică pe primul loc, nu Ucraina oamenilor, care vor să fie pace. Poporul ucrainean poate câştiga lupta păcii, poate recâştiga teritoriile la masa dialogului, dar nu poate readuce oamenii iubiţi înapoi în familiile lor.

Aşa că pe diplomaţii ucraineni îi întreb sincer: Chiar vreţi în Europa? Atunci alegeţi democraţia şi lăsaţi oamenii să aleagă la rândul lor democratic care le este viitorul.

Exact ceea ce am solicitat să se petreacă şi în România.

Războiul nu este normal să fie niciodată decizia politicienilor, pentru că nu ei luptă pe câmpul rece şi noroios, ci oameni simpli, cei care mereu suferă cu adevărat, în timp ce politicienii dau ordine din palatele lor calde.

La final, mă adresez românilor din afara graniţelor. Am văzut şi eu acea video-editare jalnică a sistemului.

Dragi români, nu lăsaţi niciodată sistemul corupt să rupă legătura dintre noi ca oameni. În fond, asta şi-au dorit mereu, să ne dezbine. Distrugătorii politici care scot din context orice afirmaţie s-au speriat de acţiunile juridice pe care le-am declanşat şi caută acum să se lege de orice vorbă rostită, cu intenţia de a ne destrăma.

Le este frică de unirea noastră ca neam, inventează ştiri false, folosesc afirmaţii scoase din context, caută turnători care şi-ar vinde şi mama pentru a servi sistemului corupt.

Faptul că politicienii români ne vor săraci, proști şi manevrabili este un adevăr. Am mai spus şi cu alte ocazii că cei mai mulţi dintre românii din afara graniţelor sunt intenţionat ţinuţi ca sclavi ca să îi servească pe bogaţii Europei.

De aceea luptăm acum, mai mult ca niciodată. Politicienii sunt cei care şi-au bătut joc de valorile noastre morale şi intelectuale, ei sunt singurii care merită sancţionaţi de români pentru toate inechităţile sociale la care asistăm de 35 de ani. Fața corupţiei este uşor de recunoscut.

Atunci când vedeţi că încearcă să dezbine oamenii, tocmai atunci să ştiţi că suntem puternici şi că lor le este frică. Suntem aproape de victorie, suntem aproape să ne reîntregim ca neam, să nu mai fim nici săraci, nici proști, nici umili, aşa cum ne vor politicienii, ci demni.

Românii sunt buni, românii sunt puternici, românii sunt unii cu alţii şi cu Dumnezeu.

Azi am văzut că au schimbat subiectul, folosindu-mă din nou ca ţintă. Dar rămâne întrebarea: Aţi găsit tezaurul, aţi recuperat istoria neamului nostru?”, a spus Călin Georgescu în finalul mesajului său.

Citiți și:
Isterie anti-Georgescu la cote maxime
Blocarea lui Georgescu are legătură cu implicarea României în războiul din Ucraina

 

yogaesoteric
8 februarie 2025

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More