Canada: Dacă nu susții homosexualitatea, ți se interzice să adopți copii

Un cuplu canadian acuză statul Alberta de discriminare, afirmând că cererea lor de a adopta un copil a fost respinsă din cauza opiniilor pe care le au despre mariajul gay și homosexualitate. Cuplul spune că acceptă legalitatea căsătoriei între persoane de același sex, dar că ei nu o susțin și cred că homosexualitatea este greșită.

Un cuplu evanghelic din Edmonton a mărturisit că niciodată nu și-au imaginat că vor fi descalificați de la adoptarea unui copil din cauza credinței lor religioase.

Cuplul căsătorit și-a prezentat cererea în urmă cu un an și au promovat un curs necesar pentru potențialii părinți adoptivi. Dar în timpul unei anchete a oficialilor, cei doi s-au confruntat cu probleme când au răspuns la întrebări despre sexualitate.

„Supraveghetorul de caz a explicat că propriile credințe religioase au fost incompatibile cu procesul de adopție”, se menționează într-o declarație scrisă pentru susținerea unei cereri de revizuire judiciară a deciziei guvernului.

Supraveghetorul de caz a declarat că aceasta a fost poziția oficială a guvernului Alberta.

Cuplul a spus că au fost de asemenea întrebați cum se vor ocupa de un copil care își pune la îndoială sexualitatea. Ei au răspuns oficialilor că ar trebui învățat că sexualitatea nu ar trebui experimentată sau explorată până când o persoană nu este adultă și căsătorită.

Cuplul, care nu este numit în documentele juridice, spune că ei tratează toate persoanele cu respect iar opiniile lor despre sexualitate nu ar trebui să aibă nicio influență asupra capacității lor de a oferi unui copil un cămin iubitor, sigur și fericit. 

Cererea de revizuire judiciară

Centrul de Justiție pentru Libertăți Constituționale a depus o cerere în instanță în numele cuplului, pentru o revizuire judiciară a deciziei.
În cerere, centrul spune că „guvernul cere părinților potențiali adoptivi să renunțe la convingerile lor religioase sincere, fără a oferi dovezi că propriile credințe ar afecta negativ copiii adoptați”.

Respondentul (Alberta) pretinde cetățenilor să ceară acordul și sprijinul pentru credințele lor sancționate de stat în ceea ce privește sexualitatea și genul.

Se remarcă că opiniile cuplului sunt împărtășite de catolici și alte confesiuni, de musulmani și evrei ortodocși.

John Carpay, președintele organizației, a spus că va susține faptul că decizia încalcă drepturile cuplurilor, în temeiul Cartei Drepturilor și Libertăților.
La Calgary, John Carpay a declarat că „a hotărî, determina cine este potrivit să adopte pe baza convingerilor lor religioase sincere, violează dreptul acestui cuplului la libertate religioasă și egalitate în fața legii”.

Citiți și:

Sminteala nu cunoaşte margini: Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale

Ontario, Canada: S-a votat legea totalitară prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT

yogaesoteric

15 iulie 2018

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More