Canada: om fără adăpost ucis prin injecție letală / Canada se apropie tot mai mult de eutanasia la cerere fără excepții
Pe măsură ce Canada își extinde regimul de eutanasiere, persoane vulnerabile precum cele fără adăpost, obeze sau îndurerate primesc din ce în ce mai multe oferte de sinucidere asistată, ceea ce contrazice afirmațiile conform cărora „măsurile de protecție” garantează că protocolul rămâne limitat în domeniul său de aplicare.
Activiștii canadieni susținători ai sinuciderii prin eutanasie au promis publicului larg că drumul către „asistența medicală pentru moarte” va fi o cale îngustă cu garduri de protecție înalte. Au mințit. Calea este o autostradă cu patru benzi pe care nimeni nu o patrulează.
Nu trece o săptămână fără o nouă evoluție sumbră, iar guvernul canadian refuză să-i asculte pe cei care trag cu voce tare un semnal de alarmă.
Pe 16 octombrie, Associated Press a scris despre întrebările pe care prestatorii de servicii de eutanasiere le discută pe forumurile lor private. Unul dintre articole prezenta cazul unui om fără adăpost ucis prin injecție letală:
„Un medic a scris că deși pacientul său suferea de o boală pulmonară gravă, suferința sa era cauzată «mai ales de faptul că nu are adăpost, are datorii și nu poate tolera ideea de (îngrijire pe termen lung) de niciun fel». Un respondent s-a întrebat dacă teama de a trăi în azil este cu adevărat intolerabilă. Un altul a spus că perspectiva de «a privi peretele sau tavanul așteptând să fie hrănit ……. să i se schimbe scutecele» era suficient de dureroasă. În cele din urmă, bărbatul a fost eutanasiat. Un prestator a declarat că orice sugestie că ar fi necesar să ofere pacienților opțiuni mai bune de cazare înainte de a oferi eutanasie «pare pur și simplu nerealistă și, prin urmare, crudă», în contextul crizei naționale a locuințelor.”
Un altul prezenta un medic care dezbătea dacă obezitatea face o persoană eligibilă pentru sinucidere asistată:
„O femeie cu obezitate severă s-a descris ca fiind un «trup inutil care ocupă spațiu» – își pierduse interesul pentru activități, devenise retrasă și spunea că nu are «niciun țel», potrivit medicului care i-a analizat cazul. Un alt medic a argumentat că eutanasia a fost justificată deoarece obezitatea este «o afecțiune medicală cu adevărat gravă și iremediabilă».”
Și poate cea mai înfricoșătoare poveste dintre toate este cazul unei femei care a fost constrânsă în mod constant să accepte moartea:
„Când un lucrător medical a întrebat dacă cineva a eutanasiat pacienți pentru că erau nevăzători, un furnizor a raportat patru astfel de cazuri. Într-unul dintre cazuri, au spus aceștia, un bărbat în vârstă care vedea «doar umbre» era îngrijitorul soției sale atunci când a solicitat eutanasierea; el dorea ca aceasta să moară împreună cu el. Cuplul a avut mai multe întâlniri cu un evaluator înainte ca soția să fie «în cele din urmă de acord» să fie ucisă, a spus furnizorul. Ea a murit în mod neașteptat cu doar câteva zile înainte de eutanasierea programată.”
Citiți cu atenție: cuplul a avut mai multe întâlniri cu persoana care le evalua eligibilitatea pentru eutanasie înainte ca soția să „accepte în cele din urmă” – adică să cedeze și să consimtă – a fi eutanasiată. Alți furnizori au citat exemple de oameni care au fost eutanasiați din cauza durerii. Ar fi cazul să fie evident pentru oricine se uită la ceea ce se petrece în Canada: acest tren nu are frâne.
Situația continuă să se înrăutățească. Linda Maddaford, președinta nou aleasă a Ligii femeilor catolice din Regina, a împărtășit în luna octombrie experiența familiei sale la convenția Asociației catolice pentru sănătate din Saskatchewan.
După decesul mamei sale, familia Maddaford și-a mutat tatăl într-un centru de îngrijire din Saskatoon.
„Chiar a doua zi după aceea, am primit un e-mail cuprinzător prin care eram invitați să venim la o prezentare în sala de mese”, a spus ea. Subiectul? Accesul la eutanasie. Maddaford a adăugat că există o „presiune de sus în jos. Că dacă nu ești deschis la idee; ar fi cazul să fii. Îmi fac griji pentru oamenii care simt presiunea: «ei bine, medicul meu mi-a recomandat asta». Sau «cineva cu un clipboard a venit la mine și a tot întrebat»”.
O altă poveste, publicată recent de Telegraph, a relatat experiența unei femei canadiene care urma a fi supusă unei operații de cancer salvatoare……. căreia medicii i-au oferit sinucidere asistată în timp ce se pregătea să intre în sala de operație pentru mastectomie.
Niciuna dintre aceste povești nu pare să le dea de gândit activiștilor pentru eutanasie. În schimb, aceștia fac în mod constant presiuni pentru includerea mai multor situații pe lista de recomandare.
La 16 octombrie, Financial Post a publicat un editorial semnat de Andrew Roman, care titrează că „Ar fi normal să puteți rezerva serviciul MAID: Quebec va permite oamenilor să precomande asistență medicală pentru moarte. Ottawa nu ar fi cazul să încerce să împiedice aceasta. Oamenii ar fi normal să aibă acest drept”. Oricine mai discută despre „drepturi” în timp ce medicii canadieni eutanasiază pacienți pe motiv de suferință, obezitate, lipsă de adăpost, handicap și o multitudine de alte afecțiuni, nu ar fi cazul să fie luat în serios. Dar iată-l pe Roman susținând că dacă nu vom permite aceasta, atunci tot felul de bătrâni cu demență vor rămâne în viață:
„Pe măsură ce populația Canadei continuă să îmbătrânească, cererea de MAiD – asistență medicală pentru moarte – va crește. Însă, odată cu creșterea ratei demenței, capacitatea cognitivă a pacienților de a consimți devine un obstacol. Prevalența demenței este mai mult decât dublă la fiecare cinci ani în rândul persoanelor în vârstă, crescând de la mai puțin de 1% în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 65 și 69 de ani, la aproximativ 25% în rândul persoanelor de 85 de ani și peste.”
Apoi, dezvăluind o ignoranță uluitoare a modului în care s-a desfășurat regimul eutanasierii din Canada, Roman scrie următoarele:
„Nu există niciun motiv întemeiat pentru care, având în vedere numeroasele garanții prevăzute de legile din Ottawa și Quebec, pacienții să fie împiedicați să facă cereri prealabile înainte ca starea lor să îi facă incapabili să își dea consimțământul; și niciun motiv întemeiat pentru care medicii lor să devină infractori pentru că respectă cererile prealabile stipulate în mod corespunzător de pacienții lor.”
Niciun motiv întemeiat? Garanții? Ce glumă proastă. El concluzionează:
„MAiD este, de asemenea, reglementată de legislația provincială și de aceleași colegii medicale care reglementează avortul. Ottawa ar fi necesar să modifice Codul penal pentru a excepta complet MAiD și, la fel ca în cazul avortului, să lase profesia medicală să își facă treaba în conformitate cu reglementările provinciale și cu dorințele pacienților.”
Și iată, obiectivul final al activiștilor pentru eutanasie: eutanasia la cerere; medici autorizați să ucidă. Nu este necesar să ne întrebăm ce se va petrece dacă oameni ca Roman vor reuși. Se petrece deja.
Autor: Jonathon Van Maren
Scrierile lui Jonathon au fost traduse în mai mult de șase limbi și, pe lângă LifeSiteNews, au fost publicate în National Post, National Review, First Things, The Federalist, The American Conservative, The Stream, Jewish Independent, Hamilton Spectator, Reformed Perspective Magazine și LifeNews, printre altele. Este editor colaborator la The European Conservative.
Opiniile sale au fost prezentate la CTV, Global News și CBC, precum și la peste douăzeci de posturi de radio. El vorbește în mod regulat despre o varietate de probleme sociale la universități, licee, biserici și alte evenimente în Canada, Statele Unite și Europa.
Este autorul cărților The Culture War, Seeing is Believing: Why Our Culture Must Face the Victims of Abortion, Patriots: The Untold Story of Ireland’s Pro-Life Movement, Prairie Lion: The Life and Times of Ted Byfield, și coautor al A Guide to Discussing Assisted Suicide împreună cu Blaise Alleyne.
Jonathon este director de comunicare pentru Centrul canadian pentru Reformă Bio-Etică.
Citiți și:
Un grup de experți canadieni recomandă opțiunea eutanasiei pentru minori, fără consimțământul părinților
Agenda eugenistă: Quebec are cea mai mare rată de eutanasie din lume. Adoptarea unui proiect de lege ar putea urca și mai mult această rată
yogaesoteric
2 noiembrie 2024