Canada, țara experimentelor! Regimul Trudeau încurajează sinuciderea asistată pentru a scuti statul de cheltuieli inutile: Ar economisi aproape 138 de milioane de dolari

Sinuciderea asistată va aduce sistemului canadian de sănătate economii de până la 136,8 milioane de dolari pe an, susține un studiu publicat în Canadian Medical Association Journal, notează Life Site.

O „analiză a costurilor asistenței medicale pentru moarte [sinucidere] în Canada” estimează că politica ar putea reduce cheltuielile statului canadian cu sume cuprinse între 34,7 și 136,8 milioane de dolari în fiecare an.

Pe măsură ce moartea se apropie”, se afirmă în studiu, „costurile asistenței medicale cresc dramatic în ultimele luni. Pacienții care aleg sinuciderea asistată pot renunța la această perioadă de consum intensiv de resurse”, se arată în studiu.

Raportul s-a bazat pe proiecții folosind date din Belgia și Olanda, unde sinuciderea asistată este legală de peste două decenii. „Sinuciderea asistată” (MAiD) a fost legalizată în 2016 în Canada.

Deși autorii raportului susțin că „nu sugerează sinuciderea asistată ca măsură de reducere a costurilor”, ei „sugerează că economiile vor depăși aproape sigur costurile asociate cu oferirea asistenței medicale la moarte pacienților din întreaga țară și că includerea sinuciderii asistate în serviciile acoperite de asistența medicală universală va ……. elibera fonduri care vor putea fi reinvestite în altă parte”.

Raportul susține, de asemenea, că sinuciderea asistată va scurta viața a 60% dintre pacienți, majoritatea suferind de cancer, cu o lună, și cu o săptămână în 40% dintre cazuri.

Utilitarism fără inimă

Daniel Frampton, ofițer editorial SPUC (Society for the protection of unborn children – Societatea pentru protecția copiilor nenăscuți), a declarat:

Acest nou studiu sinistru subliniază un utilitarism lipsit de inimă, răspândit în Occident, care vede pacienții ca pe o pierdere de resurse și, astfel, caută să «reinvestească» banii în altă parte, în pacienți mai demni și mai puțin costisitori.

Prin urmare, nu e de mirare că guvernele aflate în criză de bani apelează la sinuciderea asistată ca măsură de reducere a costurilor. Fie printr-o politică directă, fie indirect, prin refuzul fondurilor, pacienții vor suferi și se vor simți presați să aleagă moartea sau pur și simplu nu li se va oferi nicio altă alternativă.

Un pacient canadian bolnav de cancer a beneficiat recent de sinucidere asistată în două zile, după ce a așteptat săptămâni în zadar chimioterapia, a relatat SPUC.

Văduva sa a declarat ulterior: „Cred că l-aș mai fi putut avea pe Dan al meu dacă ar fi primit tratamentul mai devreme. Dacă am fi avut mai mulți bani, am fi putut merge în Statele Unite. Dar suntem doar oameni obișnuiți”.

Rata sinuciderilor asistate în Canada a crescut la nivele fără precedent în ultimii ani, determinând revista medicală de renume The Lancet să comenteze creșterea alarmantă, care reprezintă acum 4% din totalul deceselor canadiene.

Numai în 2022, au existat 13.241 de sinucideri asistate sancționate de stat în Canada, în timp ce provincia Quebec a înregistrat o creștere de 54%. În urma mai multor sinucideri potențial ilicite, o notă oficială a avertizat medicii să respecte limitele legii actuale.

În Canada au apărut numeroase povești de groază, cum ar fi cazul soldaților care suferă de stres post traumatic, cărora li s-a oferit sinucidere asistată.

Citiți și:
Unei canadience i s-a propus de două ori sinuciderea asistată, după ce medicul a recunoscut că a fost paralizată de injecția împotriva covid
Cea mai mare companie de asigurări de sănătate din Belgia vrea să introducă eutanasierea pentru bătrâni: „Sunt un munte de carne. De ce să trăiască mai mult?”

 

yogaesoteric
25 septembrie 2024

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More