Când vine vorba despre respectarea legii și ordinii internaționale, State Unite sunt foarte flexibile

Rusia este rea. Este foarte, foarte rea pentru că încalcă în mod deliberat regulile sacre care asigură ordinea internațională. Vedeți, Occidentul a „cimentat ordinea mondială bazată pe reguli”, iar Rusia este pur și simplu prea proastă pentru a le înțelege, potrivit Jurnalului European de Drept Internațional. Următorul articol a fost publicat în iulie 2021:

În urma întâlnirii lui Vladimir Putin cu Joe Biden la Geneva luna trecută, domnul Lavrov și-a semnalat nemulțumirea față de «avertismentele» rostite de oficialii americani după ce discuțiile de la Villa La Grange s-au încheiat.

În cadrul acestor întâlniri, Occidentul ar fi «cimentat conceptul de ordine mondială bazată pe reguli», în opoziție cu principiile universale ale dreptului internațional, având ca sursă principală Carta ONU. Principala obiecție a Rusiei este lipsa de claritate. Dl Lavrov afirmă că Occidentul «se ferește să explice clar regulile pe care pretinde că le urmează, la fel cum se abține să explice de ce sunt necesare». Oricine acționează împotriva voinței Occidentului este imediat, și fără nicio dovadă, acuzat că încalcă regulile scrie el. Un dispreț deosebit este rezervat obiceiului familiei occidentale de a se autointitula «o ancoră pentru democrație, pace și securitate»”.

Mă simt obligat să îi ajut pe domnii Putin și Lavrov să înțeleagă aceste noi reguli, având în vedere confuzia pe care o mărturisesc ei înșiși cu privire la substanța lor. Iată care este situația:

Regula nr. 1 – niciun grup sau partid de opoziție politică internă nu are dreptul să protesteze împotriva unor alegeri sau să folosească forța pentru a schimba un guvern. Dar există câteva excepții de la această regulă. Dacă sunteți coloniști americani care se răzvrătesc împotriva Marii Britanii, atunci protestul și violența sunt în regulă atâta timp cât luptați pentru propria libertate. La fel și dacă sunteți o organizație rusă care se opune lui Vladimir Putin. Dacă sunteți iranieni care se răzvrătesc împotriva mullahilor, atunci este minunat. Politica Statelor Unite devine un pic flexibilă în acest sens. Se opune cu fermitate partidelor de opoziție politică internă ce folosesc proteste și violențe împotriva unui guvern ales în mod corespunzător, cu excepția cazului în care protestele și violențele sunt îndreptate împotriva președintelui ucrainean Ianukovici la începutul anului 2014 sau împotriva lui Vladimir Putin. Atunci este în regulă.

Regula nr. 2 – Dacă Washingtonului nu-i place tipul sau tipa de la putere într-o țară străină, atunci este în regulă să instige o mulțime de cetățeni și să ucidă câțiva oameni pentru a înlocui acel lider. Ne aflăm în fața motivului pentru care a fost „legal” ca Statele Unite să intervină în țări străine și să elimine lideri precum Saddam Hussein, Muammar Gaddafi și Manuel Noriega. Corolarul regulii nr. 2: Statele Unite au, de asemenea, dreptul de a provoca un război civil în Siria, de a înarma extremiștii islamici și de a confisca pentru ele însele activele petroliere. Cineva este necesar să plătească toate aceste aventuri militare.

Regula nr. 3 – Este strict interzis să se intervină în alegerile din țări străine, cu excepția cazului în care aceste țări sunt Irak, Venezuela, Grecia, Ucraina, Pakistan și Israel. Statele Unite își rezervă dreptul exclusiv de a finanța liderii opoziției, atâta timp cât opoziția servește intereselor Washingtonului.

Regula nr. 4 – Nicio țară nu poate invada o altă țară decât dacă liderul țării invadatoare își convinge cetățenii că este în joc un interes de securitate națională. Odată ce invoci securitatea națională, atunci poți invada Irakul (de două ori), Afganistanul, Siria, Vietnamul, Panama, Balcanii, Somalia, Republica Dominicană, Mexic și Liban. Dacă sunteți Statele Unite, nu aveți nevoie de permisiunea Națiunilor Unite.

Sunteți familiarizați cu brățara WWJD? (What Would Jesus Do? / Ce ar face Iisus?) Propun să creăm o nouă brățară și să i-o oferim cadou lui Vladimir Putin. Pe brățară să scrie: WWUSD. Aceasta înseamnă – Ce ar face Statele Unite? Cred că va fi de mare ajutor pentru ca Putin și Lavrov să navigheze în noua ordine mondială cu reguli cimentate de Occident.

Cu toate acestea, Institutul de Cercetare a Păcii din Oslo (aka PRIO) are câteva avertismente pentru Rusia:

Putin susține că NATO și-a încălcat promisiunea de a nu se extinde spre est. Dar nu a fost făcută niciodată o promisiune obligatorie. În orice caz, contribuția decisivă a dreptului internațional în această dezbatere este că dreptul la autodeterminare al unui stat include și dreptul Ucrainei de a-și alege propriile alianțe.

Atâta timp cât americanii și-au ținut degetele încrucișate la spate, o promisiune nu contează. Dacă americanii și rușii nu-și strâng degetul mic și nu jură că vor furniza petrol ieftin Statelor Unite, nicio promisiune nu este valabilă.

Nici Rusia nu poate invoca dreptul la autoapărare, în conformitate cu articolul 51 din Carta ONU, ca apărare împotriva expansiunii NATO. Dreptul la autoapărare preventivă nu este recunoscut în dreptul internațional.

Absolut! Chiar dacă vezi că un inamic își consolidează forțele militare la granița ta și desfășoară exerciții militare, nu poți acționa pentru a-l opri până când nu te atacă efectiv. Statele Unite au încălcat acest principiu în timpul crizei rachetelor din Cuba. Ar fi fost necesar să aștepte până când rachetele nucleare ar fi fost pregătite și încărcate.

Mai mult, Rusia pretinde că se comite un genocid împotriva rușilor din estul Ucrainei. Dar genocidul necesită o intenție de a eradica parțial sau complet un grup etnic, iar acesta nu este în mod evident cazul.

Lăsați-mă să mă gândesc. Cred că îmi amintesc că guvernul ucrainean iubit de Bandera a interzis utilizarea limbii ruse în sfera publică:

În aprilie 2019, parlamentul ucrainean a votat o nouă lege, legea «Cu privire la sprijinirea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat». Legea a făcut obligatorie utilizarea limbii ucrainene (în totalitate sau în cadrul unor cote) în peste 30 de sfere ale vieții publice, inclusiv în administrația publică, procesul electoral, educația, știința, cultura, mass-media, viața economică și socială, instituțiile de sănătate și de îngrijire, precum și activitățile partidelor politice. Legea nu a reglementat comunicarea privată. Au fost prevăzute unele excepții pentru limbile oficiale ale Uniunii Europene și pentru limbile minoritare, cu excepția limbilor rusă, belarusă și idiș.” (Sursa)

Ucraina nu numai că a urmărit să pună capăt utilizării limbii ruse, dar a bombardat zonele civile din Donbas cu artilerie și rachete începând din 2014.

În plus, chiar dacă ar fi avut loc un genocid, Rusia nu ar avea dreptul, în conformitate cu dreptul internațional, să efectueze o așa-numită intervenție umanitară. Astfel de intervenții este necesar să fie aprobate de Consiliul de Securitate al ONU («responsabilitatea de a proteja»).

Numai Consiliul de Securitate al ONU poate opri genocidul. Dacă acesta nu aprobă intervenția, atunci înseamnă că nu este vorba de genocid. Ați înțeles? Este o logică înșelătoare și este necesar să fii un anumit tip de degenerat pentru a o înțelege.

De asemenea, Putin nu poate folosi o invitație din partea celor două republici separatiste pentru a justifica invazia. Un drept de secesiune ar putea fi relevant pentru aceste două regiuni doar în cazul unor abuzuri extreme ale drepturilor omului din partea Ucrainei, fapt pe care nu l-am văzut.

Un principiu ferm și absolut, stabilit în piatră, cu excepția cazului în care sunteți Kosovo. Dacă Kosovo cere NATO să îl salveze de Serbia, atunci interdicția nu mai este valabilă. Intervenția NATO prevalează asupra a tot ceea ce decretează Consiliul de Securitate al ONU.

Practic, Rusia este necesar doar să tacă din gură, să se aplece și să lase Occidentul să facă ce vrea până când SUA și NATO sunt sătui, iar apoi să stea liniștită într-un colț și să nu mai provoace probleme. Ce este în neregulă cu asta?

Autor: Larry Johnson

Citiți și:
Poate fi oprit potopul de minciuni despre Ucraina și Rusia?
Un blestem asupra păcii americane

 

yogaesoteric
2 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More