După Olanda, 1.000 de școli australiene oferă acum alimente experimentale cu insecte

Se așteaptă ca alte mii de școli să ofere chips-uri cu greieri copiilor din Australia în acest an, ca parte a unui impuls alimentar „durabil”. Dar studiile cu privire la efectele consumului de insecte asupra sănătății încă lipsesc.

Compania de „insecte comestibileCircle Harvest a început să-și vândă chipsurile din greieri de porumb școlilor din Australia încă de anul trecut și se așteaptă ca gustarea neconvențională să fie achiziționată de 6.000 de școli până la jumătatea anului 2023.

Deși nu este prezentată ca atare, noua propunere de hrană școlară rămâne experimentală, deoarece efectele directe asupra sănătății privind consumul uman de insecte au fost puțin studiate. Un articol din 2021 a numit insectele comestibile o „resursă alimentară puțin studiată”.

Potențialele probleme de sănătate sunt ridicate de faptul că oamenii de știință investighează în prezent „ipoteza” conform căreia chitina, care formează exoscheletul insectelor și crustaceelor, „provoacă inflamație și alergie”. Pulberile și făinurile proteice sunt obținute de obicei prin măcinarea insectelor întregi, conținând inclusiv chitina.

Circle Harvest a avertizat că cei care sunt alergici la crustacee „pot avea o reacție similară atunci când consumă insecte comestibile”.

Alte semnale de alarmă privind siguranța cu privire la consumul de insecte sunt trase de un studiu care a găsit paraziți în 81% dintre fermele de insecte examinate. În 30% dintre aceste cazuri (91), paraziții „au fost potențial patogeni pentru oameni”. Studiul a numit insectele comestibile „un rezervor subestimat de paraziți umani și animali”.

Înlocuirea consumului de carne roșie a australienilor cu insecte ca sursă de proteine a fost recomandată în cercetarea care se află la baza planului de acțiune pentru climă al deputatului Zali Steggall, care vizează zero emisii nete de carbon până în 2050. Guvernul australian își propune în prezent să reducă emisiile de gaze cu efect de seră „cu 43%” sub nivelurile din 2005 până în 2030.

Fondatorul Circle Harvest, Skye Blackburn, a afirmat că, de fapt, consumul insectelor ar fi „bun pentru planetă” și consideră că acceptarea acestei practici este în creștere.

Mișcările de normalizare a consumului de greieri și alte insecte la nivel global s-au intensificat în ultimii ani în numele unor obiceiuri de consum care să poată fi susținute.

Un videoclip recent al companiei Business Insider spune că greierii conțin „mai multe proteine decât carnea de vită, fără să provoace niciun fel de daune asupra mediului”.

În 2021, autorul „Marii Resetări”, Klaus Schwab, membru al Forumului Economic Mondial (WEF), a susținut că „trebuie să oferim insectelor rolul pe care îl merită în sistemele noastre alimentare”.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, care este considerat cel mai mare proprietar privat de terenuri agricole din Statele Unite, a investit în 2019 suma de 100.000 de dolari într-o întreprindere de cultivare a insectelor, potrivit WEF, afirmând că insectele au „rolul de a hrăni lumea”.

Luke Rudkowski a afirmat într-un podcast găzduit de jurnalistul independent Tim Pool că Australia are „cel mai mare număr de tineri lideri veniți de la Forumul Economic Mondial care influențează guvernul lor”.

El crede că eforturile unor grupuri precum WEF de a înlocui carnea cu insecte face parte dintr-o încercare de a-i face pe oameni nesănătoși și deci mai puțin independenți.

Ei înțeleg că, dacă o persoană este sănătoasă, nu este la fel de dependentă ca, desigur, persoana care este bolnavă. Și cred că există o mare agendă pentru a-i face pe oamenii nesănătoși. Cred că acesta este motivul pentru care există un asemenea război împotriva cărnii”, a spus Rudkowski.

El a continuat, spunând că mulți dintre cei care solicită „A patra revoluție industrială” au în comun o „luptă mai mare împotriva cărnii”, despre care a spus că este „unul dintre cele mai dense alimente din punct de vedere nutrițional.

Când le eliminați oamenilor nutriția corectă, le eliminați capacitatea de a fi puternici și de a rezista marelui atac asupra umanității… care se petrece chiar acum”, a spus Rudkowski.

Citiți și:
Chipsuri din făină de insecte, pe rafturile magazinelor din Italia. Fiecare tip are propria sa aromă
I-au obligat să mănânce insecte la școală! Îndoctrinarea celor mici în „Marea resetare alimentară”

 

yogaesoteric
2 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More